Hur rengör man köket med naturliga produkter?

Naturlig rengöring minskar risken för kemisk förgiftning samtidigt som köket kan städas effektivt. I vissa fall, som med eteriska oljor, kan lokalbefolkningen också njuta av fördelarna med naturliga recept, som används för att sanera rummet. Uppdatering om de ingredienser som behövs för att utföra miljöansvarlig köksstädning.

Använd naturliga, ekologiska och ekologiska produkter för att rengöra ditt kök

Varför städa ett kök med naturliga produkter?

de ekologisk rengöring har många fördelar. Först och främst är denna metod öva eftersom de flesta av de grundläggande ingredienserna finns i hans köksskåp. Detta är ofta fallet med bikarbonat, av citron- och vinäger. De andra produkterna är lättillgängliga i ekologiska butiker, apotek eller stormarknader.

Det är också en ekonomisk lösning, eftersom dessa basprodukter kostar billigare och är bättre för hälsan eftersom de minskar irriterande kemiska blandningarVar carcinogen. Man bör dock vara försiktig, eftersom vissa naturliga ingredienser som hanteras med bara händer kan göra det irritera huden. Även om de inte är giftiga, kräver de vissa försiktighetsåtgärder.

Naturliga rengöringsmedel är ekologisk, miljövänligt och enkelt biologiskt nedbrytbar. Vissa erbjuds till och med i bulk i specialbutiker för att minska förpackningsavfallet.

Naturlig rengöring av kökets olika komponenter

Att rengöra de olika elementen i ett kök görs enkelt med naturliga lösningar.

Rengör diskbänken och packningarna

de bikarbonat är en produkt att ha i sina skåp för att rengöra köket. Strö bara lite i diskhon och skrubba sedan med en fuktig svamp. Det används också för att förhindra bildandet av pluggar i rören. Använd en tandborste och skrubba köksfogarna med denna produkt för att effektivt ta bort svarta märken.

  • Några droppardesinficerande eterisk olja (som Tea Tree) på en svamp rengör effektivt a keramiskt handfat.
  • Att lysa en diskbänk i rostfritt stål, en mix avVarmt vatten, av citron juice och av vit vinäger kommer att göra mycket bra.

Rengör kranarna och rengör rören

de citron- är effektivt för att få kranar att glänsa. Baragnugga en fjärdedel på kranarna så att surheten tar bort kalksten. Ett annat tips att veta, en matsked kaffesump i diskhon slåss mot dåliga lukter samtidigt som man förhindrar igensatta rör.

Rengör kylskåpet

Kylskåpets primära användning är att lagra mat genom att använda kylan, vilket minskar aktiviteten hos bakterier som är ansvariga för att förstöra det. Den här enheten är dock bara riktigt effektiv om den underhålls på rätt sätt. Vaksamhet avseende dess innehåll såväl som dess funktion är nödvändig för att förhindra att den blir en grogrund för bakterier. Ett kylskåp måste rengöras varannan vecka för att förhindra tillväxt av mikroorganismer.

Den naturliga rengöringen av kylen görs genom att blanda en volym av vit vinäger och en annan frånVarmt vatten. När insidan har svampgnuggats med denna lösning, finns det ingen anledning att skölja. Placera en kopp bikarbonat inuti eller användning citron- är också effektiv i att bekämpa dåliga lukter.

Rengör bänkskivan och hällarna

En mix avVarmt vatten, av svart tvål och D'timjan eterisk olja räcker för att göra en bänkskiva gnistrande. Dess yta kan också rengöras noggrant medVarmt vatten mixad med vit vinäger. Bättre att vända sig till en ekologisk rengöringsprodukt speciellt designad för köket för att avfetta och desinficera varma tallrikar.

Rengör köksfläkten

de filtreras av en köksfläkt måste rengöras varje månad. Denna fettuppsamlingsanordning fungerar bäst när den underhålls på rätt sätt. Du måste ta bort överflödigt fett och sedan blötlägga filtret i några timmar innan du torkar det och sätter tillbaka det på plats. De bivax rekommenderas särskilt för att få en huva att glänsa.

Rengör köksgolvet

Den enkla lösningen för att naturligt och effektivt rengöra ett köksgolv består av en litervatten, en matsked av vit vinäger och två matskedar av bikarbonat. Tillsätt fyra droppar eterisk olja till blandningen te träd, som har desinficerande egenskaper, tre droppar eterisk olja av citron-, vid en tid antiseptisk och bakteriedödande samt tre droppar eterisk olja av rosmarin som är känd för att vara antibakteriell. Använd denna blandning som ett konventionellt ytrengöringsmedel.

Naturliga hushållsprodukter för köket

De flesta av de antibakteriella produkterna som används i matlagning är giftiga för planeten. De bidrar till att förorena det inre av ett hus samtidigt som de skadar invånarnas hälsa på lång sikt. Det finns flera naturliga alternativ till konventionella rengöringsprodukter.

Eteriska oljor

Eteriska oljor används för sanera, parfym Var desinficera. De kommer från destillerade växter, som lavendel och timjan, och är mycket koncentrerade. Försiktighetsåtgärderna för användning samt doserna måste alltid följas. De finns i specialbutiker, apotek eller örtläkare.

Citron juice

Citronsaft är en antiseptisk som avkalkar, desinficerar och deodoriserar. Det är ofta ett substitut för vinäger och är användbart för att dofta ett rum, fräscha upp luften i kylskåpet, ta bort obehagliga lukter eller ta bort kalk. Det kan inte användas på blå sten eller marmor, eftersom dessa material inte uppskattar syror.

Salt

Matsalt har nötande egenskaper. Det används ofta i skurkrämer, men bör undvikas på känsliga ytor som keramikhällar. En handfull av salt- mixad med vinäger fungerar som fläckborttagningsmedel. Utspädd i en bassäng med vatten hjälper det till att skydda jeansens färger.

Natriumperkarbonat

Perkarbonat av soda ärsyresatt vatten fast, i form av granulat eller pulver. Det bleker tvätten och avfettar fogarna.

Bland de andra naturliga produkterna som kan användas för rengöring av köket är Sommières land som effektivt tar bort feta fläckar på golv, tyger etc. de Meudon vit används för att försiktigt skrubba vitrokeramiska, men också för polskt silver. När det gällercitronsyra, tar det bort rostavlagringar, medan den träaska rengör glaset på spisen.

Reflexerna att använda för en ekologisk rengöring av ditt kök

Det är lämpligt att adoptera några goda vanor att städa ett kök på ett ekologiskt sätt.

  • Lufta rummet två gånger om dagen under tio till femton minuter, även på vintern, för att ta bort föroreningar inomhus, förnya luften och reglera luftfuktigheten. Därmed kommer mögel att sluta växa och dålig lukt kommer inte in.
  • Rengör regelbundet, tar lätt och snabbt bort smuts innan det kan fastna i köksmöbler. Denna gest undviker användningen av starkare och mer förorenande produkter.
  • Uppmärksamma försiktighetsåtgärder vid användning, eftersom även vissa naturliga produkter bör användas med försiktighet. Detta är särskilt fallet för eteriska oljor, sodakristaller, väteperoxid, etc.
  • Undvik att använda starka syntetiska dofter eller nöj dig med naturlig doft.