Hur undviker man dålig lukt i toaletten?

Bland alla rummen i huset förtjänar toaletterna särskilt underhåll. Fukt, mögel och matvaror, stora som små, skapar ofta obehagliga lukter i hela hemmet. Källa till gen, dessa dåliga lukter är också mycket pinsamma för gästerna. För att ge toaletten en behaglig och fräsch doft kommer här några tips.

Bekämpa lukter i toaletter

Använder bakpulver för att bekämpa lukter

de bikarbonat är den bästa allierade när det gäller underhåll och städning. Rena toaletter har färre lukter. Faktum är att smutsen som sitter fast på den inre ytan av skålen är ansvarig för obehagliga ångor. Under rengöringen, strö toalettskålen med bakpulver och skrubba. Smutsen som sitter fast på skålens yta försvinner tillsammans med de illaluktande lukterna.

Förutom städning visar det sig vara en effektiv deodorant. Dess absorptionsförmåga förhindrar obehagliga lukter i toaletten. För att testa det, häll bakpulver i ett glasfat. Tillsätt några droppar lavendel eterisk olja. Blandningen absorberar inte bara dålig lukt, utan sprider en mycket behaglig doft som gör att du vill stanna där längre.

Sprid ut eteriska oljor i toaletterna.

De eteriska oljor är mycket uppskattade för sin kvardröjande doft. Det finns flera dofter: citron, lavendel, teträd, rosmarin, eukalyptus... Några droppar räcker för att fräscha upp ett rum. Olika alternativ presenteras för att dra nytta av de doftande egenskaperna hos eteriska oljor.

  • Eterisk oljespray: Istället för att använda kommersiella luftfräschare, välj en hemgjord spray. I en 10 cl sprayflaska, häll en sked 70 ° alkohol och 10 droppar eterisk olja. Fyll med vatten och skaka. Att sprida sprayen på vattnet i toalettskålen innan uppdraget döljer dålig lukt. Efter behov, spraya igen sprayen för att parfymera toaletterna.
  • Doftspridaren: För att förhindra dålig lukt i toaletten, tillhandahåll en doftspridare. Tillsätt bara droppar av den eteriska oljan. Detta lilla föremål kommer att fördriva stanken och lämnar utrymme för en lika behaglig som uppfriskande doft i rummet.
  • Den doftande pappersrullen: Det handlar inte om att hälla eterisk olja på toalettpappret, utan snarare på den inre kartongen som pappret virar runt. Varje gång någon rullar ut papperet uppstår en doft av eterisk olja.

Knäckande tändstickor i toaletten

Platsen för tändstickor är inte begränsad till köket. Den kan även användas på toaletterna. De tändstickor är effektiva för undvika dålig lukt. Det här mormorstricket är att tända en stav och släppa den i en toalettskål. Svavlet på toppen av stammen tar hand om att eliminera dålig lukt. En liten ask med tändstickor i hörnet av badrummet kommer att rädda gästerna från luktbesvär direkt efter det stora uppdraget.

Gör deodoranttabletter

De deodoranttabletter driva bort dålig lukt och samtidigt eliminera bakterier, utan att det kostar mycket. För att göra deodoranttabletter, blanda:

  • 1 kopp bakpulver;
  • 6 matskedar av citron juice ;
  • 1 sked vit vinäger;
  • 2 matskedar eterisk olja.
  • Krama ordentligt innan du tillsätter droppe för droppe en sked väteperoxid.

Forma tabletter med den resulterande blandningen och låt stå i 24 timmar. Nästa dag, kasta en tablett i skålen och spola toaletten. Det kommer att täppa igen rören och avge en god lukt direkt.

Rengör toaletten med vinäger

För att undvika obehaglig lukt i toaletten, kontakta vit vinäger eller äppelcidervinäger. En skål med vinäger placerad i toaletten kan räcka. Den absorberar alla lukter. Om de kvarstår, häll vinäger direkt i skålen och låt verka över natten. Det är också möjligt att lägga denna produkt till jaktvattnet. Så varje gång någon spolar toaletten kommer vinägervattenlösningen att ta bort all doft som kommer från toaletten.

Placera doftljusen

De doftljus är mycket charmiga dekorativa element. På toaletterna kombinerar de det nyttiga med det trevliga. När de är tända avger de en mycket behaglig lukt. Flera dofter och olika färger finns i stormarknader och inredningsbutiker. Var försiktig, vissa doftljus innehåller paraffin, ett giftigt ämne. Föredrar giftfria ljus baserat på naturligt vax. De är dyrare, men utgör ingen fara.

Ventilera toaletten

Välventilerade toaletter avger inte dålig lukt. För att cirkulera luft, öppna badrumsdörren 15 minuter efter varje pass. Detta knep påskyndar evakueringen av dålig lukt och fräschar upp toaletten naturligt.Om rummet inte har ett fönster är denna metod obligatorisk för optimal hygien. Ibland räcker inte denna vana. I dessa fall förblir den idealiska lösningen för att säkerställa god ventilation kontrollerad mekanisk ventilation. Det säkerställer förnyelsen av luften i rummet. En klassisk fläkt kan också användas. Mycket enkel att installera, den fräschar upp toaletterna samtidigt som den tar bort fukt.

Skrubba toaletten

a bra städning är grunden för en toalett utan ohälsosam lukt. Toalettskålen är den första berörda. DE'urin lukt kommer ofta från det svåråtkomliga området. Skålen ska rengöras dagligen. Rengöring handlar inte bara om interiören utan även glasen, kanterna och botten. En vinägerlösning är effektiv för att tvätta toaletter. Detta desinfektionsmedel och deodorant rengör toalettskålen perfekt.

Varje hörn av toaletten förtjänar särskild uppmärksamhet. Spår av fukt kan påskynda utvecklingen av mögel, vilket kan leda till lukt. Torka noga med en torr trasa för att befria toaletten från fukt. Det händer också att dålig lukt kommer från gropen. Dess funktionsfel kan bero på ansamling av avfall. För att undvika dålig lukt, kontrollera gropen.

Placera en potpurri

a pott pourri är en blandning av torkade väldoftande växter. Växtsammansättningen beror på individuella preferenser. Det bekämpar inte bara dålig lukt, potpurri fungerar också som ett dekorativt föremål, även på toaletten. Flera modeller finns kommersiellt tillgängliga, men det går även att göra dem själv. För att skapa ditt eget potpurri, lägg vältorkade växter, löv och bark i en behållare, gärna glas. Smaksätt blandningen med några droppar eterisk olja. Observera att värmen bättre sprider doften av ett potpurri. För en behaglig doft, placera kastrullen nära en värmekälla eller i ett hörn av toaletten som värms upp av solljus.