Hur fixar man en trälåda som fastnat?

Lådor är aldrig ett problem, förrän de en vacker dag gör motstånd och vägrar att glida. Trämodeller är mest drabbade av detta problem, men som tur är, med några få tekniker och några verktyg, är det lätt att lossa dem. Här är några tips att följa steg för steg.

Tips för att fixa fast en låda

Kontrollera hur lådorna fungerar

För det mesta fastnar aldrig en låda av sig själv. För att bedöma omfattningen av problemet är det lämpligt att kontrollera om de andra lådorna som överlappar det verkligen är på sin plats. En felaktig plats kan faktiskt förklara blockeringen. Dessutom räcker det ibland invertera dem för att låsa upp dem och dra dem utan problem. De måste då markeras för att inte göra samma misstag igen.

Identifiera var problemet kommer ifrån

Om oro inte finns på platsen måste den sökas någon annanstans med hjälp av en krita. För att göra detta, välj en krita av en annan färg från möblerna och för den över rutschkanans hölje. Lämna sedan tillbaka lådan till sitt hem, även om du måste tvinga den lite. Dra ut lådan och kontrollera var kritan har satt sina spår. Det handlar om friktionspunkt vid källan till problemet.

Slipa lådan

När problemet väl har upptäckts är det ganska enkelt att lösa. Ta ett ark med Sandpapper, av korn av 80 företrädesvis, och utföra en slipning på det markerade området. Operationen kan göras på olika platser beroende på fallet. Du måste bara se till att trycka ner den, och testa då och då för att se om lådan inte har fastnat. Om inte, återgå till arbetet tills det inte finns fler blockeringar.

En hållbar lösning för en blockerande låda

Även om det är lätt att låsa upp en låda som har fastnat, är det bästa att inte få den här typen av problem igen. Så, för en hållbar lösning, använd en ljus för att vaxa glidhusen och se till att de är släta. Detta trick säkerställer att lådorna glider länge.