Hur gör man ett speciellt ömtåligt tvättmedel själv?

Tvättmedel som säljs i butik är dyra och innehåller mycket kemiska komponenter. För personer med allergier eller eksem är det viktigt att vända sig till produkter gjorda med naturliga och skonsamma ingredienser. Alla våra tips för att förbereda diskmedel för ömtåligheter själv.

Recept för att göra eget diskmedel för ömtåliga grejer

Sortera ömtålig tvätt

de delikat tvätt kan tvättas med konventionellt tvättmedel, men det förkortar dess livslängd och försämrar snabbt dess egenskaper. Därför är det lämpligt att reda ut det innan du gör tvätten. Delikat tvätt inkluderar: silke, den spets, den flanell-, den Linné, den muslin gammal ull eller den siden satin. Det är också nödvändigt separata färgade kläder och vit tvätt för att undvika färgöverföring under tvätt.

Gör din tvätt med Marseille-tvål

Att förbereda sin egen tvätt har många fördelar. Framför allt gör detta det möjligt att få en produkt ekologisk, som bevarar hälsan, samtidigt som man uppnår vissa besparingar i förbigående. I själva verket får vi inte glömma att produkter som säljs på marknaden innehåller ett betydande antal kemikalier som t.ex tillsatser, från färgämnen eller ens syntetisk doft.

På lång sikt kan användningen av dessa produkter leda till många hälsoproblem. Fler och fler människor lider avallergier, aveksem eller ensirritationer. För att minska kontakten med kemikalier så mycket som möjligt, varför inte göra din egen tvätt med naturliga ingredienser?

DygderMarseille-tvål är inte längre att bevisa. Gjord medvegetabilisk olja, Marseille tvål är hypoallergena och antibakteriell. Därför rekommenderas det för känslig och reaktiv hud. Ingredienserna som behövs för att göra tvättmedel är:

 • 4 liter vatten;
 • 150 g av Marseille tvålspån ;
 • av'eterisk olja (frivillig).
här är steg av beredningen:
 1. Att värma 4 liter vatten i en stor kastrull;
 2. Inkorporera spånen av tvålfrån Marseille ;
 3. Använda en stavmixer att lösa upp tvål;
 4. Tillsätt några droppar eterisk olja;
 5. Låt svalna och häll upp i en burk;
 6. Använd som vanligt tvättmedel.

Lätt att förbereda, detta tvättmedel är idealiskt för tvätta ömtåliga textilier Till exempel äldsta pojken och den silke.

Gör en delikat doftande tvätt

de Marseilles tvål förblir basingrediensen i alla recept för att göra hemgjord tvätt. Denna variant innehåller bikarbonat. Den är inte lämplig för ull- eller sidenplagg, men kan användas på andra ömtåliga textilier. De ingredienser som behövs är:

 • 40 gram av Marseilles tvål ;
 • 1 matsked av bikarbonat ;
 • 10 droppar eterisk grapefruktolja;
 • 1,5 liter vatten.

Här är förberedelserna:

 1. Värm vatten i en kastrull tills det sjuder;
 2. Ta bort från värmen innan du lägger till riven Marseille-tvål ;
 3. Rör om med a träspatel att lösa upp tvål;
 4. Tillsätt grapefrukt eterisk olja för att låta tvätten lukta fräschör;
 5. Låt svalna helt innan du häller upp i en burk.

Grapefrukt eterisk olja kan ersättas medeukalyptus eterisk olja eller från äkta lavendel. Marseille tvål bör rivas så fint som möjligt för att underlätta dess upplösning i vatten och på så sätt erhålla en homogen vätska. Dessutom är det nödvändigt att skaka behållaren före varje användning.

Gör tvätt med milt schampo

För att tvätta de ömtåligaste kläderna måste du använda Marseille tvål och milt schampo för hår. Det finns ingen anledning att förbereda tvätten i förväg, lägg bara en liten näve Marseille-tvålspån och en matsked hårschampo i maskinen när du tvättar. Delikat tvätt är alltså perfekt rengjord, mjuk och delikat doftande.

Förbered tvätten med Aleppotvål

de Aleppo tvål är effektivt för att ta bort smuts samtidigt som huden respekteras. Det är alltså en valprodukt för ett tvättmedel avsett för ömtålig tvätt. För att göra detta måste du:

 • 3 liter vatten;
 • 150 g av Aleppo tvål ;
 • 2 matskedar av bikarbonat.

Här är tillverkningsstegen:

 1. Koka vatten ;
 2. Koka upp vattnet i en hink;
 3. Tillsätt den rakade tvålen;
 4. Tillsätt bakpulver;
 5. Blanda med a träspatel att lösa upp;
 6. Låt svalna och häll upp i en burk.

För mer resistenta textilier, ca. 100 g sodakristaller kan läggas till preparatet.

Gör en tvätt med svart tvål

de svart tvål är en naturprodukt som låter dig rengöra utan att attackera. Ingredienserna som behövs för att göra svart tvålbaserat tvättmedel är:

 • 1 glas flytande svart tvål ;
 • 3 matskedar av bikarbonat ;
 • 1 liter avljummet vatten ;
 • 10 droppar aveterisk olja ;
 • 1 tesked av soja lecitin.

Här är stegenav beredningen:

 1. Häll alla ingredienser i en hink;
 2. Blanda för att få en homogen lösning ;
 3. Låt svalna och överför till en flaska.

För varje tvätt måste du häll ett litet glas av blandningen som erhållits i bassängen och tvätta kläderna som vanligt.

Förbered sköljmedel

För att få en mjukare linne efter tvätt rekommenderas att använda en uppmjukning. Det är också möjligt att förbered ditt eget sköljmedel med följande ingredienser:

 • 40 cl av vit vinäger ;
 • 70 cl vatten;
 • 10 droppar aveterisk olja.

Det räcker att hälla alla dessa komponenter i en glasflaska och skaka kraftigt att blanda väl. Lösningen används sedan för att mjuka upp tvätten och väldofta den.

Vit vinäger används för att mjuka upp tvätten ochta bort kalkrester på tyger. Det är också effektivt för att återställa glansen till tvätten. Observera att användningen av vit vinäger också hjälper till att rengöra tvättmaskinen. Visserligen är vit vinäger en särskilt effektiv och ekologisk anti-kalk.