Hur förhindrar man att skräpet luktar illa?

På grund av avfall som grönsaks- och fruktskal eller matrester (pasta, sås etc.), kan soporna avge en särskilt obehaglig lukt, även om påsen byts ut dagligen. Det är dock möjligt att undvika detta. Här är några praktiska, effektiva och ekonomiska tips för att förhindra att skräpet luktar illa.

Undvik att soptunnan luktar illa.

3 tips för att förhindra dålig lukt

Det bästa sättet att förhindra uppkomsten av dålig lukt är att ta ut soporna varje dag. Detta beror på att avfall som skal och matrester ruttnar väldigt snabbt och är källan till dålig lukt. Några tips kan dock begränsa dessa obehagliga lukter. Det enklaste sättet är att lägga en luktsensor i papperskorgen. Aktivt kol och cederträ är bra för att göra detta. Blocken måste dock bytas ut varannan vecka.

Eteriska oljor är också effektiva för doftar behagligt skräpet och eliminerar dålig lukt. För att göra detta, placera helt enkelt en bomullstuss indränkt i några droppar lavendel- eller rosenolja under soppåsen.

Bomull indränkt i eterisk olja kan ersättas med apelsinskal, citron eller grapefrukt. Citrusskal bör placeras i soppåsen för att neutralisera dålig lukt.

4 tips för att eliminera dålig lukt

Vid envisa obehagliga lukter som är resistenta mot tvätt, använd vit vinäger. För att göra detta, blanda vinägern med vatten och använd lösningen för att desinficera soporna.

Andra tips för att eliminera dålig lukt från soporna:

  • de bikarbonat : strö bara botten av soppåsen med bakpulver. Dess effekt kan accentueras genom att tillsätta några droppar eukalyptus eterisk olja.
  • Från tidningen ochtea tree eterisk olja : Lägg en tidning indränkt i några droppar tea tree eterisk olja i botten av soppåsen.
  • Från kaffebönor : Placera bara kaffebönor eller kaffesump i botten av påsen för att eliminera dålig lukt. Dessutom avger kaffebönorna en behaglig doft som parfymerar hela inredningen.