Hur blir man av med dålig lukt från ugnen?

Här är en översikt över enkla tips och den luktborttagande kraften hos några vanliga produkter för att sätta stopp för dålig lukt från ugnen. Faktum är att fördelarna med vissa produkter som används dagligen är okända för allmänheten. Vissa är dock särskilt effektiva mot dålig lukt, särskilt sådana som släpps ut av hushållsapparater.

Tips för att bli av med dålig lukt i ugnen

Vit vinäger för att deodorisera en ugn

Fyra teskedarvit vinäger tillräckligt för att rengöra ugnen. Häll denna mängd i en behållare lämplig för en mikrovågsugn uppvärmd till hög temperatur. Avdunstning av vinäger efter uppvärmning i en timme rengör effektivt väggarna och eliminerar dålig lukt.

Bakpulver för att ta bort dålig lukt från ugnen

För bakpulver, fem teskedar ska tillsättas i en skål med vatten. Metoden är densamma som med vit vinäger, förutom att ugnen måste förvärmas till hög temperatur för 6 minuter innan du placerar behållaren i ugnen i en timme. För optimal rengöring, tvätta ugnsväggarna med en svamp, vatten och ett milt rengöringsmedel.

Kaffe för att eliminera dålig lukt

Kaffe är också effektivt för att ta bort dålig lukt från mikrovågsugnen. Två matskedarmalt kaffe krävs för denna metod. För att göra detta, tillsätt den föreskrivna mängden kaffe i en skål fylld med 125 ml vatten. Placera sedan behållaren och dess innehåll i ugnen i två till tio minuter. Det är nödvändigt att varannan minut kontrollera att vattenmängden inte minskar. Med detta knep neutraliseras lukter från ugnen av den läckra aromen av kaffe.

Vanilj för att bli av med dålig lukt

Produkt lätt att hitta i stormarknader, vanilj är också ett utmärkt alternativ för att rengöra mikrovågsugnen. Den här gången är det vanilj extrakt som används. Fyra teskedar eller 20 ml flytande extraktvanilj ska läggas i en behållare fylld med vatten. Värm det senare tills vätskan kokar. Låt ångan dra i ugnen i en halvtimme innan du rengör insidan med vatten.

Viktig notering: det är rekommenderat torka ugnen mikrovågsugn efter varje rengöring.