Hur blir man av med mullvadar i trädgården?

Storätare av daggmaskar, larver och olika insekter, mullvadar har sin roll att spela för att trädgården ska fungera väl. Men när de börjar gräva gallerier under blommorna och gräset är resultatet inte alls vackert att se. Som tur är finns det naturliga och effektiva tips för att hålla mullvadar borta. Fokus.

Bekämpa mullvadar i trädgården

Castor tårta

För att stöta bort mullvadar utan att skada dem, använd bara ricin tårta som gödsel i trädgården. Detta helt naturligt gödselmedel skrämmer bort mullvadar, men också sorkar, åkermöss och även några insekter. Samtidigt är det fördelaktigt för växternas tillväxt. Den är rik på spårämnen och ger därför de näringsämnen som behövs för en korrekt utveckling av växter. För den som inte vill använda den som gödning, läggs även ricinkaka direkt i mullvadshögar för att avvärja mullvadar.

Fritillary lökar

Mullvadar gillar inte lukten av vissa blomlökar. De lökar av kejserlig fritillary, lök, ricin, vitlök, påsklilja och hyacint är särskilt effektiva repellerande medel mot födelsemärken. Det räcker med att odla några av dessa växter i trädgården för att hålla dessa små djur borta. Detta tips gör det möjligt att, som en bonus, bli snyggdekorativa blommor.

Fläder

Fläder är lika effektivt för att ta bort mullvadar. Gör flytande gödsel med den och häll den direkt i mullvadshögarna. Lösningen framställs av macererande blad och stjälkar klippa från regnvatten. Låt stå i 2 veckor innan du häller den outspädda flytande gödseln i mullvadarnas gallerier. För den som har bråttom räcker det också plantera flädergrenar i mullvadshögar eller runt de platser som ska skyddas. De kommer inte att gilla det och föredrar att gräva någon annanstans.

Utrensningen mot mullvadar

DE'rena Var Euphorbia lathyris är en annan växt som mullvadar ogillar. Det är en silverfärgad bladväxt som blommar runt juni eller juli. Giftigt, det skrämmer snabbt bort mullvadar. Var dock försiktig med att hantera det med försiktighet eftersom dess toxin vid kontakt kan orsaka hudproblem. Denna avvisande växt är också farlig om den sväljs. Dessutom måste vissa försiktighetsåtgärder vidtas när du använder den.

Peppar infusion

DE'doft av peppar är inte heller särskilt populär bland mullvadar. För att hålla dem borta från trädgården, förbered en infusion av peppar och spraya den direkt i deras gallerier. Doseringen är 1 tsk pepparkorn per 1 liter vatten. Koka upp och låt stå i några minuter. När den har svalnat blir den här lösningen en riktig naturlig mullvad.

Vitlök

Generellt sett flyr mullvadar ifrån lukter för uttalade. Dessutom är vitlök inget undantag från regeln. Den kan användas direkt i kapseln och skjuts in i hålet mullvadar för att hålla dem borta. För att doften av vitlök ska diffundera optimalt, kom ihåg att skala dem innan du lägger dem i jorden.

Eteriska oljor

För de som har det tillgängligt, eteriska oljor av pepparmynta och citrongräs är lika effektiva som mullvadsavstötande medel. Blanda de två essenserna i en takt av 10 droppar varje. Placera i förväg 2 vitlöksklyftor i 1 liter kokande vatten och låt svalna. Blanda sedan allt och låt stå i 15 dagar. Filtrera genom ett durkslag eller sil och spraya sedan runt och inuti molehills. Deras värdar kommer att packa ihop snabbt.

Senapsmjöl

Fortfarande på ämnet lukt kan senap också spela in i kampen mot mullvadar. För att göra detta behöver du bara förbereda en senapsmjöl avvisande lösning. Att betala 2 matskedar senapsmjöl i en hink med varmt vatten. Blanda väl och häll i en sprayflaska. Begagnade direkt i mullvadshål. Denna lösning skrämmer bort dem på nolltid.

Hund hår

Mullvadar gillar inte hundhår. Att jaga dem består tekniken av släpp en handfull i deras gallerier. Säkerställa placera hårstråna så djupt som möjligt för att få önskad effekt. Det är också möjligt att använda katthår, men bara från angora katter. En mormors knep är också att placera hårlock i mullvadarnas hål. Det visar sig att dessa små djur hellre flyr ifrån dem än att hitta dem på vägen.

Ultraljud mot mullvadar

Väldigt effektiv, ultraljud mot mol avger frekvenser och vibrationer som mullvadar inte tål. De brukar säljas i form av terminaler som ska planteras, vilket gör det möjligt att nå mullvadar in en yta på 400 till 600 m². Frekvenserna som sänds ut av denna typ av utrustning är mellan 300 och 500 Hz, med ungefär 35 till 40 sekunders mellanrum. För överbefolkad mark är det nödvändigt att flytta pollarna regelbundet för att skrämma bort alla mullvadar. Det bästa tricket är att använda solmolar som är både mer ekonomiska och mer ekologiska. Dessa modeller har också fördelen att de är autonoma och fungerar dag och natt utan avbrott.

Flasktekniken

Om mullvadar tenderar att skygga för vibrationer är ultraljud inte det enda alternativet i detta område. Det är fullt möjligt att skapa din egen ljudbildare tack vare några lätta att hitta material. Det är nödvändigt att få i synnerhet en pinne och en plastflaska. Skär flaskan på mitten och placera den på änden av pinnen. Plantera allt i mullvadskullen för att vänta på den förbigående vinden. Ljudet av flaskan kommer säkert att irritera mullvadar som automatiskt vill flytta. Flaskan kan bytas ut mot en plåtburk vilket är mycket mer bullrigt. Det är också möjligt att använda en aluminiumstav istället för en enkel sticka för ännu mer ljud. Detta trick är förvisso mindre estetiskt, men dess effektivitet är formidabel. För dem som föredrar diskretion, den aluminiumfolie kan även placeras direkt i hålen.