Hur förhindrar man att hunden gör hål?

Hundar gillar att gräva hål i trädgården av många skäl, inklusive tristess, jakt, förvaring av mat eller bara för skojs skull. De kan också söka fukt i varmt väder. För att förhindra eventuella skador från dina husdjur i din trädgård, här är några tips.

Att hitta lösningar för att förhindra att hundar gräver hål i trädgården

Förstå din hunds beteende

Det första steget är att analysera hundens beteende för att förstå varför han angriper trädgården. En av huvudorsakerna kan vara dess utbildning. Det är därför lämpligt att träna honom rätt, från tidig ålder.

En annan oro, den sin mästares reaktion genom att notera skadan. Att skälla ut den skyldige kommer att förvärra situationen ytterligare. Vidare, vissa lopp gräver naturligtvis hål utan uppenbar anledning, av rent behov. Detta är till exempel fallet med taxar och hålor. För att skydda din trädgård är det därför bättre att lära sig om hundens ras och egenskaper innan man adopterar den.

Att veta vad som får en hund att sticka hål

Vissa faktorer kan förklara beteendet hos hans hund:

 • de brist på vitaminer : hos hunddjur leder brist på vitaminer ofta till att de tuggar växter för att kompensera för denna brist;
 • De matsmältningsproblem :om djuret upplever matsmältningsstörningar, manifesteras detta av ett behov av att konsumera vissa växter;
 • De ändringar Var stressiga situationer : Vid höga ljud, ankomst av en okänd person eller ett annat djur, eller till och med en flytt, kan hunden reagera genom att gräva hål i trädgården.
 • DE'leda : denna känsla kan bero på brist på distraktioner eller stimulerande aktiviteter;
 • DE'obehag : hos valpar förklaras faktumet att gräva hål i trädgården ofta av utseendet på deras tänder.

När dessa faktorer väl har fastställts måste lösningar hittas som möter vart och ett av dessa olika behov.

Var mer uppmärksam på din hund

När man gräver ett hål i trädgården söker hunden det oftast få uppmärksamhet av sin herre. Därför är det att föredra för läraren att anta ett specifikt beteende:

 • Ignorerahunden efter handlingen begått och sedan komma tillbaka till honom när han är lugnare för denatt skämma bort;
 • Hitta tillräckligt med tid att spendera med ditt husdjur för att fylla denna brist på tillgivenhet.

Kör ut tristess genom roliga aktiviteter

För hundar är grävning vanligtvis ett sätt att bekämpaleda. Tecknen lurar inte: djuret begrundar stängslen i långa minuter, stönar, blir "hyperaktivt" och slutar med att gräva hål i trädgården. För att råda bot på detta, här är en lista över aktiviteter att göra tillsammans.

 • A promenad regelbunden i takt med två till tre gånger om dagen, åtminstone. Gå och spring i din egen takt. Kasta bollar eller käppar på honom för att ta tillbaka till sin herre för att använda sin energi. När det är utmattat kommer djuret inte längre att ha tanken på att gräva hål i trädgården.
 • Göra tillgänglig spel och underhållning tillgänglig när som helst. Det går även att skapa leksaker till ditt djur själv, väldigt enkelt.
 • Få honom träffa andra hundar under promenader i parken. Kontakten med hans kongener är mycket fördelaktig för honom.

Avskräcka ditt djur med ofarliga tekniker

För att förhindra att en hund gräver är det ofta nödvändigt att avskräcka den med speciella metoder. Målet är att hålla honom borta från denna praxis, även i frånvaro av sin mästare. Bland de möjliga alternativen:

 • DE'sprinkler : installera en vatten sprinkler i området där hunden är van vid att gräva hål. Starta enheten varje gång hunden börjar gräva;
 • De stenar : fyll hålen med tunga stenar, svåra att flytta;
 • de stekning av kyckling : Lägg en hönsnät under markytan, där djuret är vant att göra hål för att motverka det.

Använd mer avskräckande tekniker

Om de tidigare metoderna inte fungerar bör mer avskräckande tekniker användas.

 • Använd en liten ballong : för in en liten ballong i hålet som hunden grävt innan du täcker den med jord. de obehagligt ljud produceras av ballongens sprängning kommer att avskräcka djuret från att återvända för att gräva.
 • Använda sig avavföring : Vissa hundar blir avskräckta av lukten av deras avföring. Således är det möjligt att begrava den i hålen, vilket kommer att få effekten att stöta bort ditt djur.
 • De citrusskal : Många hundar ogillar lukten av apelsin, grapefrukt och citronskal. Lägg en bra mängd i området för hålen för att avskräcka dem från att gräva.

Att förändra hundens miljö

Att skapa en ny miljö för ditt djur kan avsevärt förbättra dess beteende:

En sandlåda

Syftet är att skapa en vardagsrum och lekplats tillägnad sin hunds dagliga aktiviteter, nämligen att gräva hål. Det är bättre att stäng detta utrymme och att dekorera den med nyplöjd jord. Det går att gräva ner godsaker eller annan mat som hunden gillar. Förbudet att ta sig till otillåtna områden ska meddelas honom.

Ett skuggigt område

Detta utrymme gör att hunden kan hålla sig sval i varmt väder. Så a nisch är ett utmärkt alternativ för väderskydd. Det är också viktigt att slutföra din skål vatten så att han kan släcka sin törst under dagen.

En trädgård utan gnagare

Vissa hundraser är naturliga jägare. Ett hål vid foten av växter eller träd meddelar vanligtvis närvaron av gnagare. Därför är det nödvändigt att hitta ett sätt att flytta bort dem genom att göra trädgården mindre attraktiv. De gifter ska förbjudas för att undvika att utsätta din hund för fara.

Förhindra läckan

För att förhindra att hunden rymmer bör vissa åtgärder vidtas:

 1. Placera a trådnät under marken i nivå med staketet. För att förhindra eventuell skada, vassa kanter måste placeras tillräckligt högt.
 2. Tappa några stora stenar längs staketet.
 3. Kör staketet till ett djup av 30 till 60 cm.
 4. Bygg en häck, mur eller hinder hindrar honom från att se utsidan.

Söker professionell hjälp för din hund

Om alla tidigare metoder förblir misslyckade, ingripande av en professionell krävs, särskilt en tränare och en specialist på hundbeteende. De ger värdefulla råd och använder effektiva tekniker för att förbättra hundens beteende.

 • Följ dressyrlektioner grunderna i kombination med ett lugnt, förtroendeingivande tillvägagångssätt. Detta steg fastställer mästarens auktoritet och bekräftar hans plats som ledare.
 • Lär hunden enkla beställningar som "sitta", "stoppa" eller "vid foten". Det är viktigt att utföra dessa övningar regelbundet, en gång om dagen, för 10 minuter.