Hur blir man av med loppor effektivt?

Spånen är mellan 1,9 och 3 mm. De är skadliga för däggdjur men också för människor. De livnär sig på varmt blod och deras bett kliar. Som ett resultat är deras närvaro i ett hem problematisk. Det finns dock många sätt att bli av med det så snabbt som möjligt.

Eliminera loppor

Behandla husdjur

Att en hund eller katt kliar sig är vanligtvis ett tecken på att det finns loppor i fastigheten. Dessutom går biten av dessa parasiter på mänsklig hud inte obemärkt förbi. Om bara en medlem i en familj klagar över en klåda från ett bett, är det bäst att göra en snabb desinsektion.

För att göra detta är husdjur de första som genomgår chockbehandling. a tvättning med specifikt anti-lopp-schampo krävs. Faktum är att olika produkter tillgängliga kommersiellt är baserade på skadedjursmedel. Dessutom bör grooming göras varannan dag för att effektivt eliminera loppor på hunden eller katten följt av en daglig kontroll om parasiter fortfarande finns på djuret.

Dessutom, om katten inte särskilt uppskattar kontakt med vatten, finns det torrschampon mot loppor. Denna typ av produkt med samma effekt som standard djurschampo ska strös på djurets päls samtidigt som man gnuggar kraftigt. Operationen bör också upprepas varannan dag tills parasiterna försvinner permanent, det vill säga efter några veckor.

de lopphalsband är också ett tillbehör som används för att skydda djur från parasiter. Ett katt- och/eller hundhalsband används för att hålla loppor borta från husdjur. Denna beprövade metod rekommenderas av flera veterinärer.

Observera att behandlingen av husdjur görs parallellt med en operation för att disinsektionera fastigheten. Användningen av naturliga repellerande medel att bekämpa loppor som invaderar hemmet rekommenderas starkt.

Använda skadedjursmedel

Loppor är parasiter som förökar sig i mycket hög hastighet. Kan lägga tills 100 ägg per dag, kan en enda individ producera tusentals på bara några veckor. Det är därför viktigt att gå så fort som möjligt effektiv eliminering av hela befolkningen helst med naturliga produkter.

Visst finns det många kemikalier som snabbt kan utrota loppor från ett hem. De kan dock ha negativa effekter på människors hälsa och miljön. Naturliga repellenter finns dock i stora mängder på marknaden och deras effektivitet är inte längre att ifrågasätta. Detta är fallet för följande produkter:

  • Kiselgur : dess många dygder är välkända i människans dagliga liv. Uppkallad efter den sedimentära bergarten kiselgur, denna naturlig insekticid är mycket kraftfull. Strö bara ut husets inre genom att rikta in sig på känsliga områden som mattor, landning, sängräcken, madrasser, gardinbottnar, husdjurskorgar (eller deras kennlar), soffor samt skåpen. Det är också möjligt att sprida det utanför huset och vänta tre dagar på att det ska börja gälla. Efter denna tid måste du suga upp kiselgur och sedan utföra operationen igen.
  • Vinäger och vitlök : denna blandning är både naturlig, men också mycket effektiv i kampen mot loppor. För att förbereda detta naturliga repellent behöver du krossa lite vitlök och blanda sedan i vinägern. Kompositionen kan sedan sprayas direkt i hemmets hörn, men även på husdjur utan risk för hudreaktioner. Operationen måste vara förnyas varje vecka i tre månader för att vara effektiv.
  • Citrongräs eterisk olja : detta naturliga repellent används för att hålla skadedjur och insekter borta från fastigheten. Produkten kan spädas ut i vatten och sedan spritsas på områden som kan hysa loppor eller deras larver. Rengöring är ändå nödvändig efter att ha behandlat lokalerna med eterisk olja. Under hushållsarbete kan några droppar av denna produkt hällas i hinkarna med vatten som tillhandahålls för rengöring av plattorna eller på kökshanddukarna för möbler.
  • Mynta : denna växt är lite uppskattad av loppor. De krossat myntablad Sprider sig vanligtvis på golvet i ett skadedjursangripet hem eller någon hård yta. Det skrämmer bort dem väldigt snabbt, förstör deras larver och förhindrar att ägg kläcks. Denna metod är fördelaktig genom att äggen från dessa parasiter kan sova i två år.

Städa

Rengöringsprodukter som tvål, gelrengöringsmedel och golvvaxer är i de flesta fall skadliga ämnen för skadedjur. Om en loppspridning inträffar i en fastighet är den bästa lösningen att fortsätta med storstädning. Denna aktivitet skiljer sig från daglig städning. Det går främst ut på att skura varje vrå i hemmet utan att försumma minsta kvadratmeter. Med andra ord är alla rum städade uppifrån och ner, hyllor tömda, skåp avskalade, mattor och alla textila möbler tvättade. Storstädningen gäller även omklädningsrummet, sängen, soffan m.m.

Denna operation består i att jaga bort lopporna för att förhindra att larverna och deras ägg mognar till skapa en ny koloni. Dessutom måste du vid rengöring öka användningen av tvättmedel och alla rengöringsprodukter. Produkterna med omnämnandet "antiparasit" är till och med att prioritera. Operationen ska upprepas en gång i veckan i tre månader.

De husdjurs personliga tillhörigheter ska också få samma behandling. Deras korg och brits är desto mer bördiga grunder för utveckling av loppor. En grundlig rengöring är nödvändig för allt som rör vid hundar och katter i huset, inklusive deras leksaker.

För att säkerställa effektiviteten av den antiparasitiska behandlingen rekommenderas starkt kombinationen av flera repellenter och spetsar. Loppor tenderar också att utveckla en viss resistens mot de produkter som används, därav behovet av att diversifiera dem. Dessutom finns naturliga loppmedel tillgängliga i stora mängder och utgör ingen hälsorisk.