Hur rengör man vita sneakers ordentligt?

Med tiden och på grund av att de bärs tappar vita sneakers sin glans och blir så småningom mer eller mindre beige. Men de är inte för alla som döms eftersom deras tillstånd är helt korrigerbart. Faktum är att några tips kan återställa deras vithet till dessa sneakers så att de hittar all sin stil.

Återupptäck vitheten i hans vita sneakers

Det speciella med vita sneakers

Till skillnad från färgade sneakers är vita färgade sneakers det ganska känslig och kan inte tvättas i maskin. Faktum är att under inverkan av tvättmedlet och värmen tenderar gummidelarna och andra leder som finns på dessa skor att bli smutsiga. Om denna lilla gulfärgning skulle gå obemärkt förbi på ett brokigt tyg, på vitt, är det särskilt synligt.

Innan du rengör de vita sneakers, bör du också veta att när de är fortfarande våt efter tvätt visar de en grå färg. de slutresultat kommer bara att uppfattas när de är det helt torr.

Rengörande vita lädersneakers

Observera attanvändning av en vit lack eller a vätskekorrigerare ingår inte i följande tips eftersom det här är en fråga om rengöring och inget kamouflage :

Daglig skötsel av vita lädersneakers

Det rekommenderas attvattentät utsidan av sneakers vitt nytt läder innan du bär dem för första gången. Denna produkt finns i butik och förutom att förhindra att fläckar fastnar, är dess roll att skydda läder från regn Var fuktighet. Denna operation bör upprepas regelbundet så att produkten kan fortsätta att verka över tiden.

Återställer vitheten till smutsiga vita lädersneakers

För vita sneakers in läder- har redan serverat och visar en gråaktig nyans, helt enkelt skrubba lädret noggrant med skumsidan av en svamp nedblött medkallt tvålvatten.

För gummisulor, använd tandkräm och en tandborste för att gnida och ge dem tillbaka sin vithet.

Angående snören, de kan vara maskintvättad ou bli blöt i blekmedel under en hela natten innan den sköljs.

För torkning, låt dem utomhusskor och undvik att placera dem bredvid en värmekälla. Det är förbjudet att använda en kylare, torktumlare, hårtork eller någon annan snabbtorkningsteknik, med risk för att skada dem. Detsamma gäller om de blötläggs i vatten för länge.

Ta bort fläckar från vita sneakers

För att ta loss vita lädersneakers, verktyg som t.ex borsta, a tandborste, a sudd eller några Q-tips är nödvändiga. När det gäller produkter är det nödvändigt att utrusta sig med Marseille-tvål,90° alkohol, av vit vinäger och av remover.

Metoder för att ta bort olika fläckar:

  • För smutsfläckar, lite av vatten, a svamp och Marseilles tvål eller vit vinäger låt brunaktiga märken på sneakers försvinna. För att torka lädret, baratorka av med en ren trasa.
  • De svarta ränder, å andra sidan, kan tas bort med en bomullspinne impregnerad med lösningsmedel.
  • Angående spår av gräs, kan de rengöras med en borste lätt impregnerad med modifierad alkohol eller frånalkohol 90°. Det är viktigt attundvik borstar med hårda borst för denna operation, påföljd av att repa sneakers.
  • I form av andra ställen, a enkel vit skolpojke suddgummi kan hjälpa till att ta bort de som ännu inte har blivit alltför täckta.

Rengöring av vita tyg sneakers

Problemet med sneakers i vitt tyg är att de inte håller sig vita tillräckligt länge. Dessutom, ta bort en fläck på sneakers i vitt tyg kan orsaka en gloria eller missfärgning. För att rengöra dem är det därför viktigt att tvätta båda sidorna samtidigt. Här är några tips för rengöring av vita tygsneakers:

Tvålvatten med vinäger eller citronsaft

A ljummet tvålvatten i vilken av vit vinäger eller citron juice har lagts till är en effektiv lösning för rengöring av vita tygsneakers. Därefter måste de vara det Skölj med en svamp. a Torkning i det fria rekommenderas, men utan att utsätta dem för en värmekälla, inklusive solljus.

Bakpulver och diskmedel

Verksamheten består av gnugga sneakers helt använder en borste indränkt i ljummet tvålvatten i vilken av Diskmedel såväl som bikarbonat har lagts till. Skölj dem sedan med en svamp och lämna dem borta från alla värmekällor, även solljus.

Tandkräm

Gnid in tyget med en gammal tandborste och tandkräm kan också återställa sin vithet till sneakers. DEsköljning med en svamp och avståndet från alla värmekällor samt solens strålar är alltid i ordning.

Diskmedel

A nagelborste doppad i en skål med varmt vatten där a liten dos diskmedel lades till kan också rengöra vita tyg sneakers. Det är alltid nödvändigt attutför en svampsköljning och håll sneakers borta från värmekällor och direkt solljus.

Sodakristaller

A blötlagd borste av en lösning som består av 0,5 liter varmvattene och 3 matskedar sodakristaller kan också rengöra vita tyg sneakers.

Produkt avsedd för ugnsrengöring

Denna lösning rekommenderas för vita sneakers i kraftigt smutsiga tyg. Helt enkelt spraya produkten direkt på sneakers, då borsta snabbt och av dem Skölj direkt. Denna metod är ganska aggressiv, den ska inte användas ofta. Det är bäst att testa produkten på en dold del av skorna för att se om tyget stödjer den.

Sköter sneakers i vitt tyg

När sneakersna är vita igen kan de skyddas med ett vattentätt fläckavvisande medel.

Använd en professionells tjänster

Rädsla att skämma bort vita sneakers vid rengöring? Är det möjligt att anförtro dem till en professionell. Vissa verkstäder är faktiskt specialiserade på renovering och rengöring av dessa skor.