Hur blir man av med skalbaggar i trädgården?

Skavans larver orsakar förödelse på fälten. Faktum är att de livnär sig huvudsakligen på växternas rötter. Så snart deras närvaro noteras är det nödvändigt att gå vidare till deras eliminering för att undvika betydande skada. Här är alla tips för att bekämpa skalbaggar.

Att bli av med skavlarver

Tips för att bekämpa skalbaggar

Väldigt glupska, larverna av skavan är en riktig gissel för trädgården och grönsaksplatsen. De livnär sig faktiskt på växternas rötter. Utan rötter har växter ingen chans att överleva. Beroende på art kan skavlarver hålla sig nära tre år I marken. Under första året, skadan som orsakas av larverna går obemärkt förbi. Det var under tredje året att de orsakar mest förödelse. Vid denna tidpunkt kan larverna mäta sig till 4,5 cm. De känns igen på sin gulvita färg och stora mörkbruna huvud med mandibler.

För att bekämpa skav måste du regelbundet ta hand om trädgården eller grönsaksplatsen. Det bästa sättet att upptäcka deras närvaro är att hacka Jorden. Så snart larver hittas måste de elimineras utan dröjsmål.

Det är tillrådligt att vara uppmärksam och se upp för närvaron av vuxna skalbaggar som flyger över trädgården under sommaren. Det är då de lägger sina ägg. För att undvika larver är det bäst att tidigt utrota vuxna skalbaggar.

Tips för att begränsa larver i din trädgård

Under hacka, kommer larverna att komma upp ur marken. Sedan är det bara att plocka upp dem och placera dem i en skål på golvet. Fåglarna kommer att äta upp dem väldigt snabbt. Idealet är att upprepa denna operation så ofta som möjligt för att eliminera alla larver. Jorden bör dock vändas under en period som inte är för torr. Det beror på att larverna kan sjunka djupare.

De höns kan användas vid bekämpning av junibaggarlarver. Det räcker att släppa ut dem i trädgården eller i grönsaksplatsen vid hackning. De kommer alltså att vänja sig att äta larver som dyker upp på ytan.

Förstör skalbaggens larver

När det inte är möjligt att vända marken för att döda larverna, i fallet med en gräsmatta till exempel kan vi använda hjälpnematoder. Dessa maskar är parasiter av många skadeinsekter och kommer att äta larverna. Vi kan lägga till dem istänk vatten. Dessa maskar säljs i kommersiella påsar. De späds sedan ut i vatten och sprayas sedan i jorden. Om en vecka kommer parasitmaskarna att bli av med larverna.

Nematoder är det inte inte en fara varken för växter eller för nyttiga insekter. De kan användas året runt förutsatt att temperatur är mellan 5 och 20°C. De handlar om 6 veckor, men operationen kan upprepas efter denna tid om det fortfarande finns larver.

Använder rovdjur

Chafer har flera rovdjur, vems höns, den fåglar, den gnagare eller till och med mullvadar. Det är alltså möjligt att använda dessa naturliga rovdjur för att bli av med dem.

Om mullvadar kan orsaka förödelse på en trädgårdsgräsmatta, de är ändå mycket användbara för att bekämpa skalbaggar. Därför kan det vara intressant att ha några i sin trädgård och att inte försöka flytta bort dem till varje pris. Det är dock nödvändigt att kontrollera sin närvaro så att de i sin tur inte härjar i trädgården.

Dessutom är det lämpligt att lämna höns picka ibland i trädgården för att sluka skadeinsekter, inklusive skalbaggar och deras larver.

Odla avvisande växter

Vissa växter, som t.ex geranium, håll skavan borta och avskräcka dem från att bosätta sig i trädgården. Det är därför intressant att odla några pelargonplantor i trädgården eller grönsaksplatsen. Denna dekorativa växt är nämligen också effektiv för att avvärja andra skadedjur förutom skalbaggar.

Om pelargon är effektivt för att avvärja vuxna skalbaggar och hindra dem från att lägga ägg i trädgården, parasitsvamp Beauveria Brongniartii hjälper också till att kontrollera larver. I själva verket dödar denna svamp larverna av chafer. Detta naturlig insekticid måste planteras tidigt på våren för att vara effektiv.

Använder mormors tips

Vissa mormors tips kan effektivt bekämpa skalbaggar. Här är några exempel:

Äpplen

Skavans larver är förtjusta i äpplen. Skär bara några äpplen i fjärdedelar och begrava dem i trädgården på olika platser. Larverna kommer att rusa för att sluka dem. Dagen efter måste man gräva upp äpplena och bli av med larverna genom att ge dem till hönsen eller genom att krossa dem.

Järnsulfat

Järnsulfat används för förhindra fruktfläckar, utseendet på mossa på gräsmattan eller till och med kloros av träd. Det är också effektivt för att kontrollera skalbaggars larver. Strö bara jorden med järnsulfat och vänd på den. Järnsulfatet kommer att bränna larverna.

Kålen

Kål är också effektivt för att kontrollera junibaggarlarver. Helt enkelt krossa kålbladen och blanda dem med jorden i trädgården.

Kaffesump

Kaffesump är en frånstötande effektiv mot larver av skalbaggar och andra insekter. Häll det bara runt växternas rötter. Det bör noteras att kaffesump är en naturligt gödningsmedel. Den innehåller bland annat kalium, magnesium och kväve.

Grovt salt

de grovt salt hjälper också till att bekämpa larverna av skav. Det är nödvändigt spridning i trädgården alltså plöja marken. Grovt salt kommer döda larver. Var dock noga med att inte lägga den för nära växterna.

Kiselgur

Kiselgur är en naturlig insekticid och organiskt särskilt effektivt för att eliminera larverna från skalbaggar och andra skadliga insekter. Den ska spridas på platser där larver har setts.