Hur övervinner man en invasion av kackerlacka?

Kackerlackor kommer från avlopp och soptunnor och är invasiva ohyra. Dessa insekter är ofta svåra att utrota eftersom de förökar sig mycket snabbt. Dessutom är de attraktiva och tenderar att leva i kolonier. Det krävs bara en eller två kackerlackor i huset för att möta en hel befolkning på några dagar. Lyckligtvis finns det effektiva tips för att hantera dessa skadedjur.

Eliminera kackerlackor

Rengör huset uppifrån och ner

Närvaron av kackerlackor i huset är störande. Dessa insekter invaderar ofta köket och skåpen och kan göra mycket skada. Faktum är att kackerlackor äter allt och allt. Om det ligger mat i köket, finns det en god chans att dessa djur har gått över det tidigare. För att undvika denna typ av missöde krävs en stor städning. Städning handlar inte bara om dammsugning och moppning. Det kommer också att vara nödvändigt att rengöra varje skrymsle och vrår av hyllorna i hela huset, tömma skåpen, skjuta alla möbler i varje rum och passera tvättmedel.

a storstädning är ofta den bästa lösningen för att köra ut kackerlackor ur huset. Rengöringsprodukterna kommer inte bara att desinficera lokalerna, utan också förstöra deras ägg. Operationen bör åtminstone upprepas tre gånger i veckan för att få dessa insekter att försvinna. En regelbunden kontroll är också nödvändig för att intyga att de helt försvinner. För att göra detta korrekt är det bäst att arbeta tillsammans eller att städa rum för rum.

Håll ett rent hus

Kackerlackor är naturliga komposterare. De arbetar vanligtvis i ohälsosamma miljöer inte långt från soptunnor, avlopp eller sopgropar. Det hindrar dem dock inte från att invadera hem. Och när dessa insekter väl har tagit plats i en byggnad är det svårt att driva bort dem. Dessutom, eftersom de särskilt uppskattar röriga utrymmen, är lösningen att bibehålla oklanderlig renlighet hemma. Detta innebär frånvaron av matsmulor, lager av damm och framför allt otaliga platser där de kan ligga säkert. a daglig städning måste därför göras för att eliminera så många individer som möjligt och förhindra att deras ägg kläcks.

Fyll sprickor och infiltrationspunkter i huset

Kackerlackornas tillplattade form gör att de kan infiltrera även de mest osannolika hörnen. Väggsprickor, delade golv, springor i skåp, baksidan av en garderob och baksidan av en låda är några av deras favoritställen. Kvinnor använder dessa trånga och mörka utrymmen att lägga sina ägg. Om vi ​​planerar att utrota dessa insekter kommer det därför att vara nödvändigt:

  • Fyll alla sprickor i huset. Detta kommer att minska möjligheterna till gömställen och ge dem inget annat val än att exponera sig på mer upplysta platser, något dessa insekter inte uppskattar särskilt.
  • Fyll väggsprickor eller förse delarna med plywood, eller en hel fasad vid behov. Det kan med andra ord behövas småjobb för att förhindra spridning av kackerlackor. Observera att trä är ett av de populära materialen bland dessa insekter, som särskilt gillar mögel och röta. Om någon vindsställning har sprickor är det bättre att byta ut dem. Detta kommer samtidigt att förhindra angrepp av andra insekter som termiter.
  • Kontrollera tätheten av fönster och dörrar för att inte lämna någon möjlighet till infiltration. Deras form gör att de effektivt kan komma in i huset genom de viktigaste ingångarna. Genom att göra dörrar och fönster väl tätade minskar risken för invasion.
  • Utför VVS-underhåll genom att täta rören. Det kommer också att förhindra angrepp. Förfallna VVS är i själva verket en tillgång till det inre av en byggnad för kackerlackor. Pipingen kan också vara en idealisk plats för honor att deponera kapslarna som rymmer deras ägg. Underhåll är nödvändigt om ett tyskt kackerlackangrepp har deklarerats i huset.

Ring utrotare

Den lösning som ofta föreslås vid kackerlackangrepp är att ringa på utrotare. Detta kan vara en struktur eller individer med den utrustning och erfarenhet som krävs för att eliminera en hel population av insekter som har invaderat ett hem. Med andra ord vet en utrotare det rätta sättet att eliminera dessa djur. Även om majoriteten använder kemikalier för att desinficera en fastighet, vissa använder också organiska repellenter. Dessa är kackerlackor gjorda av naturprodukter och har ingen inverkan på människors hälsa. Detta är fallet med bikarbonat- och sockerbaserade lösningar.

Placera gurka i hörnen av huset

Kackerlackan är en medlem av familjen kackerlacka och kackerlacka. Den är till och med känd som den tyska kackerlackan. Dess skillnader med andra arter är dess karamellbruna färg och dess storlek som varierar mellan 4 till 5 cm. Som kackerlackor gillar kackerlackor inte gurka. För att driva ut en hel koloni från sitt hus, placera skivor av denna grönsak i varje utrymme och vrå av huset (under sängen, i skåpen, under soffan, i köket, på golven, på vinden ... ) . Denna grönsak har effekten att hålla dem borta, eftersom dess lukt stöter bort familjen av blattelidae.

För mer effektivitet rekommenderas det att byts dagligen gurkskivorna. Tricket blir mer effektivt och resultatet mer påtagligt.

Använd naturliga repellenter

Bomber och andra kackerlackasprayer innehåller kemiska tillsatser som är skadliga för människors hälsa. Små barn och personer med astma eller allergi kan inte andas in dessa produkter, eftersom de kan få andningsproblem. För att bekämpa tyska kackerlackor finns det effektiva naturliga tips:

  • Häll i bikarbonat i hela huset för att torka kackerlackor. Dessa insekter kommer att äta denna uttorkande produkt och gradvis förgifta sig själva. Efter att ha konsumerat en viss mängd kolkarbonat kommer tyska kackerlackor att torka upp inuti och dö.
  • Spraya vit vinäger runt huset. Lukten vid kontakt med denna vätska kommer att skrämma bort dessa kackerlackor. Visserligen kan en obehaglig lukt råda i hemmet under utrotningen, men resultatet är garanterat.