Rengör allt i huset med tandkräm

Förutom att rengöra tänder är tandkräm användbar till många andra saker. Det kan låta överraskande, men det kan också användas för att rengöra och återställa deras glans på vissa ytor. Billigare än konventionella rengöringsprodukter, det kan mycket väl ersätta rengörings- och desinfektionsprodukter. Tandkräm är därför en bra allierad för att bleka och glänsa köksutrustning, fönster, väggar och mycket mer.

Praktiska tips för att rengöra allt med tandkräm

Rengör lederna med tandkräm

Med tiden kommer brickan och kylmassan att bli gul eller till och med svart med mögel och matrester. Lyckligtvis finns det en mirakulös lösning för att rengöra dem: tandkräm. Används som läktare och desinfektionsmedel, och tar också effektivt och varaktigt bort smuts som finns på kanterna av diskbänken och på diskbänken. Här är stegen att följa för rengör kakelfogarna :
 1. Fukta lederna;
 2. Applicera en klick tandkräm på lederna;
 3. Låt degen stelna;
 4. Skrubba kraftigt med en tandborste;
 5. Skölj.
Fogarna i kylskåpet och plattorna återfår omedelbart sin vithet. Om fläckarna är hårda, låt tandkrämen sitta kvar i 10 timmar, eller till och med 24 timmar, innan du skrapar.

Skölj kranen med tandkräm

Inget slår att använda tandkräm att ha gnistrande kranar, som första dagen. För att rengöra kranen ordentligt med tandkräm, försumma inte dessa steg. Ytor i krom eller keram kommer att återfå sin glans med ett ostoppbart knep:
 1. Skicka in enklick tandkräm på en fuktig svamp eller trasa;
 2. Skrubba handfat, handfat och kromkranar i några minuter;
 3. Skölj omedelbart och skrubba sedan igen.
Observera att denna teknik fungerar på alla kromytor, även däckfälgar.

Glittrande sanitetsanläggningar tack vare tandkräm

Tandkräm är van vid skala av tårtor och limerester på diskbänken och diskbänken. Det hjälper också till att rengöra toaletterna. De aktiva ingredienserna i pastan verkar på spår av urin och andra fläckar på toalettens kanter. Dessutom neutraliserar de effektivt bakterier som vanligtvis trivs i fuktiga rum som kök och badrum.

För att ha rena och desinficerade toaletter är det lämpligt att använda en slipsvamp belagd med tandkräm.

Rengör duschdörrar med tandkräm

Smuts samlas på duschdörrar i glas. Så att de återfå sin insyn :
 1. Häll tandkräm på en fuktig trasa;
 2. För den över glasdörren;
 3. Låt verka i några minuter, eller till och med flera timmar för envisa fläckar;
 4. Skölj av med vatten.

Polering av silver med tandkräm

Bortsett från beslagen, kan tandkräm skina silverföremål utan att skada dem.
 1. Lägg en klick tandkräm på juvelen;
 2. Gnid lätt med en mjuk tandborste eller mjuk trasa för att undvika att repa den;
 3. Skölj av med ljummet vatten och klappa sedan torrt.
Juvelerna återfår sin glans på några minuter.Förutom smycken är tandkräm effektiv för polera alla silverföremål (gafflar, skedar, servettringar, ljushållare etc.). Gnugga dem bara med en trasa och tandkräm. För att ta bort envisa märken är det bäst att använda en borste.

Diskar med tandkräm

Flaskor och termos återanvänds flera gånger. Att rengöra med tvål och vatten räcker inte alltid. För ta bort rester på utvändiga ytor, använd tandkräm. Gnugga insidan av behållaren med pastan och lägg den i diskmaskinen.

Efter många passager i diskmaskinen visar besticken dessutom fula märken. För att ge en andra ungdom till köksredskap (plast och keramik), är det lämpligt att polera dem med tandkräm. Pulpblekningsmedel eliminerar gulaktiga spår på tallrikarna.

Utöver dessa egenskaper är tandkräm också van vid återuppliva glansen av glasögon.

Rengör sulorna på sneakers med tandkräm

Så att sulorna på cityskor återfår sin vithet kommer här ett tips:
 1. Borsta sulorna med en tandborste och tandkräm;
 2. Torka av dem med en fuktig trasa.
Denna teknik är också effektiv för ta bort repor på skorna. För att ge skorna ett nytt liv, sprid tandkräm på de vita områdena och polera sedan med en mjuk trasa. Skrubba hörnen med en gammal tandborste och ta bort överflödig tandkräm med en lätt fuktad trasa.

Ta bort en bläckfläck med tandkräm

Tandkräm kan också användas som produkt fläckborttagningsmedel. Att ta bort en bläckfläck från kläder är ingen lätt uppgift.
 1. Om smutsen är nyligen, sprid helt enkelt tandkräm med fingrarna så att den tränger in i tyget;
 2. Låt verka i några minuter innan du repar;
 3. Upprepa denna gest om fläcken inte helt har försvunnit;
 4. Lägg sedan plagget i maskinen.

Ta bort läppstiftsfläckar

En läppstiftsfläck på ett klädesplagg? För att övervinna detta rekommenderas att man sprider lite tandkräm på det färgade området och gnuggar tyget. Om fläcken kvarstår, upprepa operationen.

Rengör hårapparater

För att få hårapparater (plattång, locktång, etc.) att glänsa är tandkräm det idealiska rengöringsmedlet. Efter att ha stängt av enheten, gnugga ytan med en fuktig trasa och en klick tandkräm. Torka av väl.

Rengör skärmar och fönster med tandkräm

Tandkräm är ett annat ekonomiskt alternativ till fönsterputsare. Att ha genomskinliga fönster, applicera tandkräm över hela ytan med en mjuk trasa. Skölj sedan med en fuktig trasa och torka med tidningspapper. Detta trick hjälper också tillförhindra imma på speglarna i duschen.

Skärmarna på datorer, surfplattor och telefoner blir repade med tiden. För att rädda dem är inget mer effektivt än tandkräm. För att rengöra en datorskärm, torka av en fuktig trasa med lite tandkräm och torka sedan med en bomullstrasa.

Fyll hålen i väggarna med tandkräm

För att få tillbaka insättningen vid en flytt är det möjligt att lappa upp väggarna med hål med naglar eller stift med en enkel tub tandkräm. Tandkräm är den mest ekonomiska lösningen för att ge väggen ett jämnt och obefläckat utseende. Det kan faktiskt användas som en beläggning för att dölja brister. I slutet av denna operation kommer väggarna att vara som nya.
 1. Fyll hålen med tandkräm;
 2. Lägg en fin pärla tandkräm på de små hålen och bred ut med fingrarna.

Det är viktigt att notera att tandkräm endast bör appliceras på en vit vägg.

Radera pennmärken på väggar med tandkräm

Bebisar och barn älskar att rita på väggarna. För att radera spår av penna, filt och bläck på väggarna är det fullt möjligt att använda tandkräm. För att återställa väggarna till deras ursprungliga utseende:
 1. Placera en knopp tandkräm på en svamp eller pappershandduk;
 2. Gnugga försiktigt fläckarna;
 3. Ta bort tandkrämsrester med en ren trasa;
 4. Låt torka.
Lika effektiv som skurkräm, tandkräm används också för att ta bort fettfläckar. Detta trick är mer effektivt på tvättbar färg.

Fyll små repor på glaset med tandkräm

Repor på glas? Det är lämpligt att applicera lite tandkräm på täta grunda linjer och återställa fönster. När det är torrt, torka av med en mjuk trasa för att ta bort resten av tandkrämen.

Återställ gamla CD- och DVD-skivor

För bli av med mikrorepor på DVD- eller CD-skivor, här är ett effektivt tips:
 1. Skölj CD-skivan med tvålvatten för att ta bort partiklar som kan repa den.
 2. Lägg den sedan på ett slätt, mjukt tyg med den blanka sidan uppåt.
 3. Bred ut tandkrämen rikligt med pekfingret i cirklar.
 4. Låt vila i 5 minuter.
 5. Skölj skivan igen, men med rent vatten. Se till att det inte finns någon tandkräm kvar.
 6. Torka den med en väv eller en bit pappershandduk.

Ta bort rost med tandkräm

Tandkräm är mycket effektiv för att ta bort spår av rost. Kan appliceras på olika stöd (rostfri diskho, koppargryta, metallleksak, trappkanter i smidesjärn, dörrhandtag etc.), den utgör ett ofelbart vapen mot korrosion. Processen är enkel:

 1. Bred ut ett bra lager tandkräm på det rostiga området;
 2. Skrubba försiktigt med en svamp eller mjuk borste;
 3. Skölj och torka.

Bli av med dålig lukt med tandkräm

Mintlukten som avges av tandkrämen eliminerar nästan omedelbart dåliga lukter. Således kan den därför användas för att maskera stekt dofter, möglig, bränd osv. Efter tillagningen går det även att tvätta händerna med tandkräm för att få bort lukt från ingredienserna. Denna lösning är också effektiv för att eliminera cigarettlukter. Det är därför användbart att ha tandkräm till hands för att bli av med obehagliga lukter.

Andra överraskande användningsområden för tandkräm

 • Applicera lite tandkräm och vatten på huden ta bort fläckar.
 • Gnid in spegeln och glasögonen med en trasa och en knopp tandkräm till förhindra imma.
 • Ett fjälljärn? Bred ut tandkräm på sulan och gnugga försiktigt med en svamp. Torka sedan av med en trasa.
 • Så att strålkastarna återfår sin glans, applicera tandkräm och skölj sedan med milt tvålvatten. Var försiktig, tandkräm måste användas då och då. Denna slipande produkt kan skada finishen med tiden.