Behandla trädgården naturligt med svart tvål

För att ha en vacker hälsosam trädgård bör svart tvål föredras. Denna produkt har många intressanta egenskaper som kan utnyttjas för att skydda växter mot sjukdomar och för att rengöra hela trädgården. Men dess förberedelse tar några steg och dess applicering bör göras med försiktighet.

Använder svart tvål i trädgården

Eliminera insekter med svart tvål

de svart tvål hjälper till att bli av med skadedjur. Det är särskilt effektivt mot insekter och kan användas som insektsmedel. Det fungerar genom att blockera luftvägarna hos insekter som t.ex bladlöss, den psyllider, den trips, den mjöllöss, den gula kvalster, den vita flugor, den vita flugor, den piérides, den fröflugor och den röda spindlar. Den har förmågan att eliminera insekter i hela utvecklingsstadiet: ägg, larv, puppa eller vuxen. Dess förberedelse och användning är som följer:

 • Spraya 5 matskedar svart tvål blandat med en liter varmt vatten på vegetation som påverkas av insekter.
 • Spraya denna blandning på växternas luftdelar, särskilt undersidan av bladen för att bli av med skadedjur.
 • För att hantera plantflugor som angriper frön, vattna jorden med lösningen.
 • Applicera denna lösning varje vecka tidigt på morgonen eller på kvällen för bättre absorption av den svarta tvålen av växterna. Behandlingen avser såväl träd som buskar, buskar eller örtartade växter.

Svart tvål används också för att utrota myrstackar irriterande. Lägg också till en tesked till blandningen för att bli av med sköld mjöllöss bosatte sig innanför revbenen på kaktusar. För att göra detta används en bomullspinne.

Förebygga och bota sjukdomar i trädgården

Svart tvål är ett medel vätning. Det optimerar faktiskt hållningen och effektiviteten hos produkter som appliceras på växter. Behandlingarna bekämpar svamp eller svampsjukdomar orsakade av svamp. Utlakningsfenomenet som orsakas av vattning och regn mildras också av svart tvål. Här är doseringarna att följa beroende på vilken behandling som antas:

 • En blandning av 2% svart tvål och 98% svampmedel kallas Bordeaux blandning rekommenderas. Mer exakt ska 25 matskedar svart tvål spädas i 5 liter Bordeaux-blandning i en sprayflaska.
 • Att reagera på mögelsvamparna kallas mögel, en matsked av bikarbonat, en tesked svart tvål och en liter vatten ska blandas. Denna blandning återställer växternas livliga färger och ökar deras motståndskraft mot sjukdomar.
 • Att slåss motmjöldagg, svart tvål tillsätts till en infusion av fräken Var vitlök.

Dessa behandlingar utförs under mycket varma dagar och efter regniga dagar, eftersom de förhindrar svampsjukdomar som gynnas av dessa extrema klimatförhållanden. Observera att dunmögel ser ut som ett blågrå dun på undersidan av bladen.

Rengör växterna

Svart tvål rengör växter, speciellt fruktträd, rosor. Det befriar dem från sotig mögel och honungsdagg. Det senare är ett tunt lager av materia som utsöndras av vissa insekter från växtsaften. Det är en glänsande, söt substans. Sotmögel är för sin del en svamp som avsätter svarta kolhaltiga produkter på växternas blad. Blandningen verkar på honungsdaggen och tar gradvis bort sotat mögel. Den senare finns ofta på oleanders blad.

Stegen att följa är följande:

 • Kolonier insekter måste vara elimineras och mest drabbade bladen borttagna och brända.
 • Rengöring görs med en trasa fuktad med en blandning av 2 matskedar flytande svart tvål och 1 liter ljummet vatten.

Svart tvål fungerar på alla sorters växter som prydnadsväxter, ettåriga, perenner, bienner, citrusfrukter, hortensior och kamelia.

Rengör trädgårdsredskap och trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler av polyvinylklorid (PVC) eller hartsflätning kan rengöras med svart tvål. För att rengöra materialen som används i trädgården måste följande åtgärder vidtas:

 1. Skrubba metalldelarna med en borste doppad i degig svart tvål;
 2. Tvätta med rent vatten;
 3. Torka med tidningspapper.

Städa upp gångarna och terrassen

Gångarna och terrassen måste tvättas regelbundet, eftersom de är gångar. Sten-, skiffer- och klinkergolv kan rengöras med svart tvål. Stegen att följa är följande:

 1. Blanda 5 liter ljummet vatten med 2 matskedar svart tvål;
 2. Placera detta preparat på golven som ska rengöras;
 3. Skrubba med en styv borste;
 4. Det är inte nödvändigt att skölja.

Rengör grillen

En ren svart tvålpasta ska läggas på en borste för att avfetta grillen efter användning. Sedan måste du skrubba den och sedan skölja den med varmt vatten. Observera att svart tvål är speciellt effektiv mot rost.

Rengör verandans fönster

För att förbereda produkten är det nödvändigt att värma upp 2 liter vatten och lägga till en tesked flytande svart tvål till den. Två trasor ska användas:

 • Den första blötläggs i blandningen för att rengöra fönstren;
 • Den andra, i torr mikrofiber, för att torka dem utan att lämna spår

Rena trädgårdsmöbler

Oavsett om de är gjorda av trä eller teak, behöver trädgårdsmöbler skuras för att bevara sitt utseende och optimera sin livslängd. Rengöring görs genom att gnugga fläckar med en borste doppad i ren svart tvålpasta. Sköljning med rent vatten och lufttorkning följer.

Förstör ogräs

De ogräs utgör en fara för vissa växter, men även för husdjur och människor. Den svarta tvålen underlättar inträngningen av vattenblandningen och alkoholvinäger i marken. Det tillåter blandningen att nå rötterna av ogräs och orsaka deras förstörelse, samtidigt som miljön respekteras.