När ska du använda din ångtvätt för att rengöra hemma?

När du rengör apparater, golvbeläggningar och möbler kan vissa fläckar inte torkas av. För att råda bot på detta är det vanligt att man använder kemiska rengöringsmedel. Men många beläggningar försämras vid kontakt med dessa produkter som innehåller många kemiska komponenter. Ångtvättaren är en hälsosammare och mer ekologisk lösning.

Rengör huset med en ångtvätt

Rengör mattan och mattorna med en ångtvätt

Den främsta fördelen med ångtvätten är att den drar nytta av flera funktioner. Den kan rengöra såväl golv som väggar och tak. För golv kan denna tekniska enhet hjälpa till att rengöra och desinficera beläggningar, särskilt mattor och golv. matta. Många ångtvättar har ett munstycke speciellt utformat för att tvätta mattor och mattor. Tack vare sin ånga rengör maskinen fibrerna på djupet. För bästa resultat, här är stegen att följa:

 1. Dammsug för att ta bort så mycket damm.
 2. Fyll rengöringsmedlet med varmt vatten.
 3. Testa en liten del av mattan för att se om beläggningen håller.
 4. Fortsätt städningen.
 5. Börja på ena sidan, gå sedan vidare till en annan, följ en rak väg.
 6. Beroende på instruktionerna i manualen kan enheten antingen skjutas eller dras.

När hela ytan är ren, vänta tills mattan eller mattorna torkat innan du går på dem. Slå på fläkten vid behov för att minska torktiden.

Desinficera madrassen med en ångtvätt

de madrassrengöring med en ångtvätt är effektiv för att bli av med damm och kvalster. Denna teknik rekommenderas särskilt för personer som är utsatta för allergier. Faktum är att tack vare den höga temperaturen som avges av maskinen finns det inget behov av att använda ett kraftfullt rengöringsmedel för att döda skadedjur. Vägglöss dör till exempel så fort temperaturen stiger till 60°C, därav intresset för ångtvättaren. Städningen sker enligt följande:

 1. Börja med damma av madrassen med en dammsugare.
 2. Ventilera sovrummet för att förhindra att avlagringar samlas på ytan av beläggningarna.
 3. För enheten från sida till sida tills hela ytan är desinficerad.
 4. Insistera i skrymslen och vråren med en specifik borste.

Efter rengöring, vänta tills madrassen har torkat helt innan du täcker den med ett överdrag. Observera att torkning kan ta timmar.

Tvätta kranarna

Ångtvättaren är idealisk för att få bort smuts och kalkstensrester fastnat på kranen. Att göra detta :

 1. Limma spetsen som är lämplig för denna uppgift;
 2. Fyll tanken med varmt vatten;
 3. Starta maskinen och rengör den;
 4. Torka av med en torr trasa för att avsluta.

Tack vare dessa få enkla gester kommer kranen att återfå sin lyster som den första dagen. Denna teknik är användbar både för rengöring av köksrör än i badrummet.

Använd en ångtvätt för att rengöra ugnen

Utan bra teknik, den avkalkning av ugnen är en av de tuffaste sysslorna i hushållet. Många produkter finns tillgängliga på marknaden för att underlätta rengöring. De är dock generellt giftiga och avger kemiska lukter. Ångtvättaren är den hälsosamma och ekologiska lösningen för att förenkla ditt liv. Gör bara följande:

 1. Ta bort gallren;
 2. Med en fuktig trasa börjar du med att ta bort alla matrester i ugnen;
 3. Starta maskinen genom att sprida ett högt flöde av ånga;
 4. Satsa på stålborste och skrapverktyg för att effektivt ta bort matlagnings- och fettrester.

När det gäller glasdörrar kan glasredskap som en skrapa användas för att rengöra dem ordentligt. De tar bort alla spår på ytan och ger ett oklanderligt resultat.

Rengör grillen med en ångtvätt

Det rekommenderas inte att använda kemikalier på redskap avsedda för grillning av mat. Dessutom, om de appliceras nära det brandfarliga området, kan de vara farliga. För att avfetta en grill förblir ångtvättaren en hälsosam och säker lösning. Dessutom tar den bort smuts enkelt och på nolltid. Som den rengöring av ugnen, är skrapverktygen och stålborsten lämpliga för ta bort brännmärken och av fett på tallrikarna.

Det rekommenderas dock inte att använda ångtvättaren utomhus när det regnar. Denna maskin är inte konstruerad för att tåla vått väder.

Tina din frys

För att spara tid under avfrostning av din frys, observera att ångtvättaren har ett avfrostningsalternativ. Denna anordning påskyndar således upplösningen av frosten. Det är mer praktiskt än de redskap som vanligtvis används för denna uppgift. För bästa resultat är stegen som följer:

 1. Ta bort alla lådor från frysen;
 2. Placera en hink eller annan behållare på botten av enheten för att samla upp vatten eller tinad is;
 3. Starta ångtvättaren genom att rikta dess huvudmunstycke mot isen;
 4. När allt är upptinat, torka av med en ren, torr trasa.

Tack vare den höga värmen från ångan som avges av enheten steriliseras ytorna automatiskt. Så det finns inget behov av att applicera diskmedel efter avfrostning för att rengöra frysen.

Ljusa fönster tack vare ångtvättaren

De flesta ångtvättar har en skärmtvätt funktion. För att använda den, fäst den dedikerade spetsen på enheten och sätt på den. Det rekommenderas att gå från topp till botten i rak riktning. Dessutom, om fönstren verkligen är väldigt smutsiga, rekommenderas denna andra metod:

 1. Linda skrapan med en ren mikrofiberduk;
 2. Ställ in enheten på lägsta effekt;
 3. Ta bort trasan;
 4. Stryk ångtvättaren, men den här gången väljer du hög effekt;

Före rengöring rekommenderas det att lägga en handduk på botten av glaset för att skydda golvbeläggningen från vattendroppar.

Tvätta klädseln på din soffa

Ångtvättaren är effektiv vid rengöring och desinficera möbler. Den dödar parasiter som växer där som dammkvalster. Den rengör damm på djupet och hjälper till att bli av med fläckar. De flesta ångtvättar har ett dedikerat munstycke för rengöring av soffan. Satsa på det senare och lägg även till torkduken.

Det är viktigt att alltid flytta munstycket för att undvika övervätning av möbeln. Om det gäller en vaporetto, testa en liten del innan du rengör hela. Om beläggningen inte bleknar, fortsätt rengöringen.