Hur blir man av med dålig lukt från kylen?

Vissa livsmedel som ost (som camembert) och fisk lämnar en obehaglig och envis lukt i kylskåpet. Lyckligtvis finns det några ekonomiska och praktiska lösningar för att bli av med det. Här är några enkla tips med naturliga ingredienser för att äntligen öppna kylen utan att täppa till näsan.

Deodorisera ett illaluktande kylskåp

Kaffesump för att eliminera dålig lukt från kylen

När vissa starkt luktande livsmedel förvaras i kylskåpet, bör försiktighet iakttas för att förhindra förhindra dålig lukt. I synnerhet räcker det att placera ett fat som innehåller kaffesump i botten av kylskåpet. Detta sprider en kaffedoft inuti enheten samtidigt som den absorberar dålig lukt. Den måste bytas varannan vecka för att vara effektiv.

Använd aktivt kol för att övervinna dålig lukt

de träkol är särskilt effektiv för att eliminera dålig lukt från kylskåpet. Det brukar räcka med att placera några bitar i botten av facken. Å andra sidan är det nödvändigt att använda aktivt kol som säljs på apotek, inte träkolsbriketter.

Bakpulver: en effektiv deodorant för kylskåpet

Bakpulver är en fantastisk deodorant. Placera bara en kopp bakpulver i kylen, se till att byta ut den varje månad. Om lukten är särskilt envis kan det vara nödvändigt att tvätta kylskåpet noggrant med vatten som innehåller bakpulver.

Bli av med dålig lukt med citron

de citron- är bra för hälsan och är också särskilt effektivt för absorbera dålig lukt från kylskåpet. Skär bara en citron på mitten och placera halvorna på maskinens hyllor.

Korkproppar för att deodorisera kylen

Korkproppar ska inte längre slängas i papperskorgen, eftersom de fortfarande kan användas. Faktum är att de effektivt absorberar lukter. Sedan är det bara att placera några på kylskåpets olika hyllor för att eliminera dålig lukt. De måste dock bytas ut varannan vecka.

Bakpulver och citronsaftspray

Det händer att dålig lukt inte försvinner trots tipsen ovan. För att göra detta är det nödvändigt att späd citronsaft och bakpulver i vatten. Häll sedan denna blandning i en spray och spraya den inuti kylen.