Hur rengör man rostfritt stål ordentligt utan att repa det?

Förutom att vara ett rostfritt material erbjuder rostfritt stål en chic och originell industriell touch till inredningen, särskilt i köket. Dess kromfilm blir dock lätt smutsig trots att den är rostsäker. Den måste rengöras regelbundet för att bevara dess glans och hållbarhet. Olika icke-slipande lösningar finns tillgängliga för rengöring av rostfritt stål.

Rengör rostfritt stål utan att repa det

Skölj det rostfria stålet med tvålvatten

Enkla fingeravtryck på kromytan på det rostfria stålet räcker för att smutsa ner det. Det är därför det är viktigt att underhålla den regelbundet med tvål och vatten. Tricket med att polera ett föremål av rostfritt stål är att inte polera det permanent. Det handlar om att använda rätt produkter och rätt utrustning. Den första försiktighetsåtgärden att vidta är attta på sig handskar, helst gummi. Då måste du ta en mikrofiberduk som tidigare blötts i rengöringsspray. Kör försiktigt tvätten längs kromytan samtidigt som du ser till att all smuts är borta. När det behandlade området är helt färgat, använd tidning för att ta bort de sista spåren av passage av den fuktiga trasan. Det rostfria stålet kommer att återfå sin glans så snart kromfilmen är ren.

Avkalka det rostfria stålet med vit vinäger

Det händer att a kalkstensfyndighet fodrar möbler eller tillbehör i rostfritt stål. I värsta fall har tandstenen blivit så instekt att den är svår att bli av med genom att torka av den med en fuktig trasa. För att hitta en yta som ny är rätt teknik att använda vit vinäger utspädd i vatten. Förberedelser är också en bris. Skapa en rengöringslösning genom att tillsätta vinäger och vatten i lika stora mängder. Fukta den mjuka trasan med detta preparat och gnugga lätt det smutsiga området innan du torkar av med en ren, torr trasa. Även envisa märken ska lossna efter några gnidningar.

Varning: vit vinäger bör aldrig användas i rent tillstånd, eftersom det riskerar att oåterkalleligt skada det rostfria stålet.

Återställ dess glans till rostfritt stål med bakpulver

Istället för att slösa tid på att polera ytan på stänkskyddet eller det rostfria arbetsbordet, är det lämpligt attanvänd en effektiv bakpulverlösning. Denna produkt ger omedelbart tillfredsställande resultat, speciellt när den behandlade delen är porös. Använd en svamp som är förindränkt i en blandning av bikarbonat och varmt vatten, skrubba försiktigt det rostfria stålet. Avsluta rengöringen med en avtorkning av en mikrofiberduk, fortfarande indränkt i varmt vatten. Varken de olika fläckarna eller smutsen som ströds på köksutrustningens emalj kommer att motstå passage av denna produkt.

Lossa rostfritt stål med rengöringsmedel eller alkohol

Hushållsprit och rengöringsmedel är fantastiska allierade när det kommer till rengöring. Används på rostfritt stål, de har effekten att helt radera svårbehandlade tvålvattenfläckar. Några droppar räcker för att få ett övertygande resultat. Allt du behöver göra är att hälla lite alkohol eller rengöringsmedel på en fuktig trasa innan du applicerar den på det fläckade området. Efter lite friktion kommer märkena att lossna och det rostfria stålet kommer att glänsa igen.

Polera det rostfria stålet med en lersten

Om det krävs mycket polering för att återställa glansen till rostfritt stål är det bättre att använda lersten. Genom att använda en trasa eller en svamp impregnerad med lersten för att rengöra produktens skamfilade yta blir det lätt att ta bort spår av smuts utan alltför stor ansträngning. Det kommer till och med att vara värdelöst att gnugga under lång tid. Efter en ordentlig sköljning med rent vatten bör smutsmärkena försvinna.

Bli av med fläckar på rostfritt stål med citron eller olivolja

Det är inte bara kemikalier som är bra på att få bort fläckarna som svärtar rostfritt stål. Naturliga lösningar finns också tillgängliga för att rengöra och glänsa detta kromstål. Genom att göra en blandning av citron-, av diskmedel och olivolja går det att lossa från rostfritt stål. Ett annat alternativ är användningen av dusch tvål utspädd i varmt vatten istället för tvättvätska. Den korrekta gesten förblir densamma, nämligen att blöta en mikrofiberduk med lösningen och applicera den försiktigt på den behandlade ytan. Polera tills fula märken är helt borta.

Använd tidningspapper för att polera det rostfria stålet

Att använda tidningspapper för att återställa glansen till rostfritt stål är en mormors metod, men det förblir effektivt och säkerställer alltid ett bra resultat. Tekniken är helt enkelt att torka bort överflödigt fläckborttagningsmedel med tidningspapper för att ta bort de sista spåren av föroreningar.

Blanka det rostfria stålet med kolsyrat vatten

Användning av stålull, en gammal tandborste eller annan sliputrustning rekommenderas inte för att rengöra rostfritt stål. Faktum är att dessa tillbehör inte bara riskerar att repa ytan på det rostfria stålet, utan dessutom lämnar de märken som gör att smuts kan komma i linje. För att glänsa ett rostfritt föremål måste man ibland anamma de mest osannolika lösningar som t.exkolsyrat mineralvatten. Här består blandningen som ska göras av en skål med kolsyrat vatten i vilket löses två skedar av lersten. Bred ut denna lösning på den rostfria stålytan, låt verka i några minuter och polera med en mikrofiberduk i cirkulära rörelser. Den behandlade ytan kommer snabbt att återfå sin ursprungliga glans.

Ta bort feta fläckar från rostfritt stål med en fönsterputs

Fettet på rostfritt stål är särskilt fult. Det bästa sättet att bli av med det är att använda en speciell produkt för fönsterputsning. Det brukar lösa upp fett, vilket gör det lättare att bli av med. För att befria rostfritt stål från denna smuts, även den mest motstridiga, rekommenderas det att först spraya produkten på den smutsiga delen. Gnugga sedan tills det inte finns några spår. Som sista steg, torka allt med en mjuk torr trasa.

Använd Marseille-tvål för att rengöra rostfritt stål

Många ignorerar det fortfarande, men Marseille tvål är en riktig mirakelprodukt mot smuts. Traditionellt använd som tvätttvål, kan den också användas för att rengöra rostfritt stål. För att applicera det måste det smältas i vatten vid hög temperatur. Fukta en svamp med detta tvålvatten innan du använder den för att polera det rostfria stålet. Torka omedelbart den polerade ytan med en luddfri trasa för att återställa glansen till det behandlade stålet. Rostfritt stål är ett rostfritt material som ger en touch av modernitet och elegans, oavsett om det finns i diskreta handlag eller det utgör en stor del av husets utrustning. Om den inte sköts ordentligt kan den antingen bli repad eller smutsa ner och fläcka inredningen. Därför, när du rengör detta material, är det viktigt att vara uppmärksam på fortsätt smidigt. Med tiden och missbruk kan lätta repor förvandlas till synliga ränder där smuts samlas. Att förebygga är bättre än att bota.