Hur tar man bort ett spår av ljus på en möbel?

Fettiga vaxfläckar uppstår på möbler när ett tänt ljus spills och de kan vara svåra att få bort. Lyckligtvis står dessa fläckar inte upp för effektiviteten hos rengöringsmedel och vissa rengöringsmetoder.

Rengör ett spår av ljus på en möbel

Produkter att använda för att ta bort ljusfläckar från möbler

Precis som kläder kräver möbler särskild uppmärksamhet. Det är faktiskt viktigt att välja produkter samtidigt effektiv och inte alltför strippor för rengöring av ljusfläckar. Vissa tvättmedel kan skada materialet som möblerna består av. Det blir matt och tappar sitt motstånd. Här är listan över mirakelprodukter som snabbt och effektivt kan ta bort vaxfläckar:

 • Talk;
 • Sodakristaller;
 • Tvåligt vatten;
 • Vit vinäger;
 • Gummi ;
 • Metylerad sprit;
 • Lerstenen;
 • Varmt vatten.

Vart och ett av dessa tvättmedel är populärt av många anledningar. De har faktiskt intressanta funktioner, är lätta att hitta och är prisvärda. Hur som helst, de är utmärkta strippor som vanligtvis rekommenderas för att ta bort även de tuffaste fläckarna.

Viktiga verktyg för rengöring av vaxfläckade möbler

Som det är en fet och riklig fläck, måste tändstiftet rengöras ordentligt. Visserligen måste vissa försiktighetsåtgärder vidtas. En vaxfläck måste alltså vara torr innan den genomgår någon rengöringsbehandling. I själva verket främjar het repor spridningen av fläcken och ökar risken för brännskador. Som ett resultat kan det vara ännu mer restriktivt att ta bort spåret av tändstiftet. Å andra sidan kan möbler försämras av att städas kraftigt och ofta. Därför rekommenderas det starkt att vänta några minuter för att låt vaxet torka före rengöring. De verktyg som ska användas måste också uppfylla en specifik standard. De får inte i något fall vara vassa för att inte skada möblerna. Vissa redskap är användbara för detta såsom en hårtork eller ett strykjärn; absorberande papper eller pappershanddukar; en trä- eller plastspatel; tyg ; en trasa och en svamp.

Hur tar man bort en ljusfläck?

Ljusvaxet rinner och lägger sig överallt, på bordet, soffan, fåtöljen ... Rengöringsmetoderna skiljer sig åt beroende på den färgade delen. Konkret kräver stoppade möbler mycket mer uppmärksamhet än bara möbler. Lyckligtvis, a mormors tips hjälper till att övervinna dessa fläckar. Här är en enkel metod att uppnå genom att noggrant följa dessa steg:

 1. Ta en hårtork och ställ in den på en varm temperatur, men inte för hög;
 2. Lägg ett absorberande papper eller pappershandduk över vaxfläcken;
 3. Slå på hårtorken och rikta värmen till det färgade området;
 4. Vaxet mjuknar och absorberas av läskpapperet;
 5. Stäng av hårtorken och ta bort papperet;
 6. Torka av det färgade området väl;
 7. Använd spray möbelvax och en svamp för att rengöra ytan.

Ta bort en vaxfläck med talk och ett strykjärn

Principen är densamma som med hårtorken. Värmens effekt utnyttjas för att enkelt ta bort vaxfläcken på möbeln. Några steg ska följas:

 1. Sprid talk på ljusfläcken;
 2. Lägg lager av läskpapper ovanpå;
 3. Värm det hela med ett strykjärn för att smälta vaxet;
 4. Vänta tills han försvinner.

Ta bort en ljusfläck från en soffa eller en fåtölj

Det bästa sättet att ta bort vaxfläckar från en soffa eller fåtölj är med en spatel. För att göra detta är det viktigt att vänta tills vaxet är torrt. Bara repa det och du är klar.

Ta bort envisa vaxfläckar från möbler

Ibland kvarstår ljusmärken efter repor. Lyckligtvis kan effektiva produkter övervinna dem. Förutom att rengöra möblerna optimerar de dess livslängd. Dessutom kan dessa produkter användas på trä eller stoppade möbler. Några tips för att ta bort envisa ljusfläckar:

 1. Utspädd sodaaska i varmt vatten;
 2. Blötlägg en ren trasa med blandningen;
 3. Skrubba det färgade området.

Ta bort en ljusfläck från möbler täckta med konstläder

En mirakellösning är att gynna för att enkelt ta bort ljusfläcken från möbler i konstläder. Helt enkelt blanda tvålvatten och vit vinäger och använd den för att ta bort vaxspår. Det bästa sättet att göra detta är att blötlägga en ren trasa eller trasa i lösningen.

Använd ett sudd för att ta bort en ljusfläck från en möbel

De suddgummi är en utmärkt fläckborttagare. Hon tar bort blixtsnabbt spåret av vax som lagts på en möbel. I närvaro av envisa fläckar rekommenderas det att upprepa proceduren flera gånger tills det förväntade resultatet erhålls.

Rengör de färgade möblerna med denaturerad sprit

För att enkelt ta bort ett spår av vax från sten- eller marmormöbler är första steget att skrapa bort det torra vaxet. För att göra detta behövs en plast- eller träspatel. Blötlägg bara en ren trasa medrengöringssprit och gnugga det färgade området.

Ta bort ihållande spår med en lersten

Som det är en naturligt tvättmedel, lersten har många förtjänster, särskilt när det gäller rengöring. För att ta bort envisa vaxfläckar rekommenderas att blötlägga en lerstenssvamp och rengöra det smutsiga området.

Varmvatten mot envisa ljusfläckar

För att ta bort en envis vaxfläck från lackerade eller förglasade trämöbler, dutta den helt enkelt med en trasa generöst indränkt i varmt vatten. Värmen smälter vaxet, vilket gör det lättare att rengöra fläcken.