Skönhets- och friskvårdsmedel och recept baserade på Vicks VapoRub®

Innehåller eteriska oljor av kamfer och eukalyptus, Vicks VapoRub® skulle lindra många åkommor. Denna salva används också i skönhetstips för att bekämpa akne eller spruckna läppar. Det är alltså en produkt som bör räknas in i din första hjälpen-låda för att bekämpa vardagsbesvär. Var dock försiktig: vi rekommenderar att du rådfrågar en läkare eller apotekspersonal innan du använder denna salva.

17 Vicks VapoRub®-spetsar

Lindra hosta

Innan du går och lägger dig, applicera lite Vicks VapoRub® på rena, torra sulor. En lätt massage utförs sedan för att få produkten att penetrera. Salvan sprids över fotsulorna, eftersom detta är ett särskilt kärlområde. Således diffunderar de aktiva medlen snabbare i blodsystemet och går upp till andningsorganen. Tack vare de eteriska oljorna den innehåller har Vicks VapoRub® salva en avsvällande effekt och hjälper till att lindra hosta. Medan den lindrar är Vicks VapoRub® inte en ersättning för mediciner som läkaren ordinerat för att bota förkylningar och hosta. Dessutom eliminerar appliceringen av Vicks VapoRub® obehagliga lukter från fötterna samt svampinfektioner.

Ta enkelt bort en splitter

När de leker befinner sig barn ofta med en splittra. För enkel och smärtfri borttagning, applicera Vicks VapoRub® direkt på splittern och linda ett bandage över den. Nästa dag kommer splittern att försvinna med bandaget.

Håll myggor borta

Lukten av denna salva skrämmer bort myggor. För att undvika att bli biten kan den appliceras på obetäckta områden i låg dos. Om du har blivit biten tidigare, skulle Vicks VapoRub® också hjälpa till att lindra klådan. Applicera det bara på det stucken område. Var försiktig, du behöver inte lägga för mycket!

Minska blåmärken

För minska svullnaden snabbare orsakad av chock appliceras ett tunt lager av Vicks VapoRub®-salva på det drabbade området. Operationen ska upprepas varje dag tills blåmärkena försvinner helt. Vicks VapoRub® stimulerar faktiskt blodflödet och förhindrar bildandet av hematom. Salvan kan appliceras ensam eller med havssalt.

Förhindra infektioner

I fall att skärsår på huden, Vicks VapoRub® salva bör appliceras på området för att förhindra infektion. För att göra detta börjar vi med att noggrant rengöra såret, sedan applicerar vi ett tunt lager salva genom att utföra en mycket mild massage.

Lindra huvudvärk

Vid huvudvärk appliceras lite Vicks VapoRub® på pannan och tinningarna. En lätt massage utförs sedan under några minuter. Detta hjälper till att minska intensiteten av smärtan.

Lindra smärta i örat

Vid öronvärk, applicera lite Vicks VapoRub® på en vitlök som är halverad. Vitlök placeras i ingången till det infekterade örat. Låt verka i några timmar. De antiinflammatoriska egenskaperna hos Vicks VapoRub® samverkar med vitlökens antibiotiska egenskaper för att effektivt bekämpa infektioner.

Lindra fotsmärta

Efter en lång dag av promenader är fötterna väldigt trötta och ömma. Obehaget kan vara sådant att det förhindrar insomning. För att lindra trötta fötter utförs en mild massage med Vicks VapoRub® salva. Det skulle ge verklig lättnad och göra det lättare att somna. Så nästa dag kommer vi att vakna med mindre ömma fötter.

Släta torra fötter

Torra fötter är både smärtsamma och fula. Att applicera Vicks VapoRub® på torra områden minskar kraftigt sprakande effekt på fötterna. Säg adjö till skammen genom att bära sandaler och sandaler! Innan du somnar, applicera salvan på hälarna och sätt sedan på dig strumpor. På morgonen ska fötterna sköljas med kallt vatten och gnuggas med en pimpsten att enkelt ta bort död hud. Fötterna blir väl återfuktade och mjukare.

Kämpa mot nagelsvamp

I händelse av svampinfektion, applicera Vicks VapoRub® på de drabbade naglarna. Dessa kommer att få en mörk färg på grund av salvans verkan på svampen. Nageln kommer att återgå till sin naturliga färg när den växer ut igen.

Lindra rodnad och irritation

På kvällen appliceras salvan på det irriterade och röda området. Operationen upprepas vid uppvaknandet för att påskynda läkningen av rodnaden.

Lindra muskeltrötthet

Efter att ha återupptagit sporten befinner vi oss med stelhet i lår, rygg och armar. För att avlasta musklerna utförs en mild massage med Vicks VapoRub®. Värkarna kommer att försvinna snabbare. Dessutom skulle det förbättra blodcirkulationen.

Lindra en solbränna eller en ytlig brännskada

En lätt applicering av denna salva hjälper till att lindra smärta orsakad av solbränna eller ytliga brännskador. Dessutom främjar det läkning.

Lindra torra läppar och bekämpa akne finnar

Vicks VapoRub® salva appliceras på torra läppar. Det lindrar skav och hjälper till att hitta mjuka läppar.

Vid akne, applicera en liten mängd salva på det drabbade området. Knapparna försvinner snabbt.

Eliminera celluliter och fett

Vicks VapoRub® salva tar inte mirakulöst bort fett och celluliter, men det kan hjälpa till att ta bort dem. Så efter att ha tränat fysiska övningar använder vi salvan blandad med bakpulver, kamfer och lite alkohol. När områdena som ska behandlas är ordentligt täckta, slå in svart plastfilm för att främja krämens verkan.

Förhindra munsår

Vid feber, applicera lite Vicks VapoRub® vid första stickningen på läpparna. Salvan förhindrar uppkomsten av munsår om vi agerar i tid. Även om du gör det ganska sent kommer krämen att minska storleken på finnen.

Kämpa mot vårtor

Daglig applicering av Vicks VapoRub® salva minskar vårtor avsevärt. För att göra detta, applicera ett tunt lager salva på vårtan och täck den med ett bandage i 6 timmar. Efter denna tid, lägg till ett lager och byt bandage. Inom några dagar kommer vårtan att börja krympa.

Försiktighetsåtgärd att vidta

Vicks VapoRub® salva innehåller eteriska oljor och kan inte användas på gravida eller ammande kvinnor. Likaså är det kontraindicerat för barn under 7 år.