Underhåll rören med vinäger

Avloppsvatten från huset går genom avlopp som ofta förbises. Konsekvenserna av ett blockerat avloppssystem är svåra att reparera och arbetet kan bli dyrt. För att hålla rören i gott skick är regelbundet underhåll viktigt. För att göra detta rekommenderas att välja ekonomiska och ekologiska produkter som vinäger.

Underhåll rören med vinäger

Varför underhålla rören?

Många struntar i underhållet av rörledningar. Ändå är detta av yttersta vikt. Detta underhåll krävs till och med av fransk lag. Faktum är att en artikel föreskriver att underhållet av inomhusanläggningar är ett ansvar för invånarna i ett hus. Denna kontrollskyldighet avser vattenevakueringsanordningar, inklusive rör. Det lagstadgade underhållet ska göras minst en gång per år.

Blockeringar är ofta resultatet av dåligt underhållna rörledningar. De förhindrar det normala flödet av vatten. Detta orsakar stagnation av avloppsvatten i botten av diskhon eller tvättstället. Deras evakuering kommer faktiskt inte att ske korrekt. Vanligtvis orsakas pluggar av matrester eller annat avfall som samlas i VVS. Trafikstockningar kan uppstå på alla nivåer och är inte alltid lätta att upptäcka. Avblockering kan därför ta tid.

I synnerhet underhåll och rengöring av rören gör det möjligt attundvika dålig lukt. Om det kommer någon lukt in i huset är chansen stor att den kommer från avloppen. För att vara säker är det fortfarande tillrådligt att kontrollera väggarna för mögel. Observera att dessa olägenheter kan vara av tekniskt ursprung, såsom ett konstruktionsfel som dock är sällsynt. I de flesta fall kommer dålig lukt från avfall som samlats i rören.

Rörunderhåll är det bästa sättet att undvika eventuella vattenskador. Dessa kan orsakas av ett brott i avloppssystemet. I själva verket orsakar svavelväte som finns i vattnet korrosion av vissa rör, särskilt de som är gjorda av gjutjärn. Genom att ta hand om rören undviks därmed risken för sulfidavlagringar i rören.

När inget underhåll utförs på rörsystemet under en längre tid, evakueringsproblem kan bli värre. Efter ett tag blir skadan irreparabel. Vid denna tidpunkt är det nödvändigt att kalla in proffs. Reparationsarbete kan vara dyrt och ta flera veckor. För att undvika ett sådant ingrepp är det viktigt att hålla rören i gott skick.

Underhåll regelbundet rören med vinäger

Det finns många fördelar med ett välskött rör. Det finns ett antal tips som kan användas för underhåll, inklusive användning av vinäger. Billig, denna produkt håller rören i gott skick under lång tid. För att dra nytta av dessa fördelar, så här går du tillväga:

  1. Ge en liter vit vinäger. Det är fullt möjligt att använda 8% ätbar vinäger. En produkt med hög koncentration av ättiksyra är dock mycket mer lämpad för hushållssysslor.
  2. Häll vinägern i en isbitsbricka. För att behålla alla dess egenskaper är det lämpligt att täcka brickan med matfilm.
  3. Placera isbitbrickan i frysen. Det går att behålla den i flera veckor.
  4. Lägg en isbit vinäger i diskhon två gånger i veckan. Det är bäst att göra detta på natten så att vinägern kan fungera effektivt. Nästa dag, innan du använder diskbänken, rekommenderas det att köra kranvattnet i några sekunder för att optimera vinägerns verkan.

Bli av med lukten av sifoner med vinäger

Ibland försvinner en dålig lukt i köket eller badrummet. Det känns ofta nära handfatet eller duschen. För det mesta kommer tipsen från sifoner. En nyckelkomponent i alla dräneringssystem, sifonen arbetar för att förhindra ackumulering av avfall. Det säkerställer således att rören fungerar korrekt. Men av olika anledningar kan detta element försämras. Funktionsfelet kan i synnerhet manifesteras av obehagliga lukter. För att råda bot på detta, satsa på vinäger. Kraftfull deodorant, denna matlagningsingrediens hjälper till att eliminera dåliga ångor. Tack vare dess desinficerande egenskaper bekämpar den samtidigt bildandet av dåliga bakterier.

Det bästa sättet att förhindra att lukter kommer tillbaka är regelbundet underhåll av sifonen. Var tredje månad är det lämpligt att ta isär den och rengöra den. När sifonen väl skruvas loss ska den skuras med en tråd. För att desinficera det är det lämpligt att blötlägga det i en vinägerlösning innan du sätter tillbaka det på plats. Det är också möjligt att dra en tråd genom diskhon för att ta bort avfall i sifonen. När smulorna och andra rester har tagits bort, häll bara i en varm vinägerlösning för att bli av med dålig lukt.

Avfetta rören med vinäger

Dålig dränering kan också orsakas av fettpluggar. Detta beror på att fett med tiden sannolikt ansamlas i rören och bildar avlagringar som blockerar flödet av avloppsvatten. Det första tecknet på att upptäcka en blockering är det sena flödet av vatten. Bubblor kan också spruta ut under evakueringen. För att åtgärda detta är det nödvändigt att köra en vinägerlösning i kanalerna. Vinäger är faktiskt känt för sina avfettande egenskaper. För att optimera dess effektivitet är det lämpligt att värm lösningen. Det är bäst att koka upp blandningen, eftersom fettet lätt löser sig under värme. Tillsätt minst 2 liter vinägervatten för att helt frigöra rören. Doseringen av de två komponenterna måste vara likvärdig.

Rensa upp rören med vinäger

Det är lätt att upptäcka förekomsten av pluggar i rören. De första tecknen visas som stillastående vatten Var onormalt flöde. I dessa fall är det fullt möjligt att avblockera systemet själv. För att göra detta, ta bara med en bra mängd vinäger. Till att börja med måste man tömma vattnet som har fastnat i diskhon. För maximal effektivitet kan vinäger blandas med bakpulver eller bakpulver. Om jäst används, blanda bara ingredienserna i lika stora mängder för att få en rengöringslösning. Innan du häller blandningen är det bäst att täppa till röret med en sugkopp.

Några tips för att hålla rören i gott skick

Några förebyggande åtgärder förhindra stopp i rören:

  • Ta regelbundet bort hår som faller av i duschen;
  • Ta bort matrester från tallrikar och kastruller helt innan du diskar;
  • Undvik att hälla fett i diskhon;
  • Släng inte olämpligt avfall i toalettskålen;
  • Installera ett filter vid hålet i diskhon för att förhindra att skräp passerar.