Hur sätter du upp och organiserar din hantverkare?

Erfaren professionell, enkel gör-det-själv-entusiast eller söndagshantverkare, när projektet med att skapa en gör-det-själv-verkstad har bestämts är det viktigt att anta rätt arrangemang. Oavsett om det dedikerade rummet är stort eller litet, är varje kvadrattum användbar. Upptäck Maisonbricos praktiska råd.

Ställ upp och inred din hantverkares verkstad

Skapa din gör-det-själv-verkstad

För alla gör-det-själv-entusiaster är verkstaden verkligen det rum där de kommer att tillbringa större delen av sin tid. Därför ska det vara välkomnande och ordningsamt.

Om den fungerar som både garage och verkstad är det absolut nödvändigt blockera inte dörren, speciellt om det är vid fönstret, för att släppa in naturligt ljus. Det rekommenderas också att öppna dörren eller fönstret under arbetets gång om rummet inte är utrustat med CMV. I själva verket måste särskild vikt läggas vid ventilation för att inte andas in giftiga produkter från färg eller lack, damm eller oren luft.

Om verkstaden är installerad i källaren eller källaren ska ljuset säkerställas av en artificiell belysning av god kvalitet. Var dock försiktig, den måste vara tillräckligt kraftfull och väl fördelad för att undvika risken att skava av till exempel slutresultatet av en målning. När det gäller en källarverkstad är ventilationen inte nödvändigtvis säkerställd, så en dammskyddsmask måste bäras innan en VMC med direkturladdning installeras.

Den elektriska installationen måste följa gällande standarder. Det är att föredra att de installerade uttagen är vattentäta för att undvika risken för elektriska stötar. Förlängningssladdar ska undvikas...

En hantverkare har också ofta en vattenpunkt. I synnerhet låter den dig svalka dig i händelse av värmeslag och tvätta händerna efter att ha arbetat med trä eller målat ett föremål.

För att begränsa buller från verkstaden är det att föredra att ljudisolera väggarna med isolerings- eller korkpaneler. De fäster lätt på väggarna. Ljudet som produceras av verktyg som borrar överstiger en tröskel som anses vara farlig för hörseln vid långvarig exponering av professionella. Vi rekommenderar att du använder brusreducerande hörlurar.

Slutligen, arbetsbänken eller arbetsyta är mittpunkten i den perfekta gör-det-själv-verkstaden. Förutom att det är bekvämt ska det vara rent och säkert (med bromsar för modeller med hjul).

Organisera din gör-det-själv-workshop

För att effektivt organisera en gör-det-själv-workshop och hålla den snygg är det absolut nödvändigt att tänka på möbler och förvaringstillbehör. Genom att utnyttja väggarna är det möjligt att dra fördel av en avsevärd utrymmesbesparing. A credenza tvärs över en väggs bredd, perforerade paneler eller några stålnät på en annan för att hänga korgar eller direkt verktyg (hammare, saxar, tång, etc.). Genialiskt, a plastflaska tillåter att realisera i en handvändning a garnrulle. Steg :
 1. Ta en ren, tom plastflaska;
 2. Ta bort locket;
 3. Med hjälp av en skärare, skär den i hälften och gör vågor;
 4. Samla hälften (toppen);
 5. Spika denna förvaring till ett stadigt stöd;
 6. Placera snöret.
Det är möjligt att göra en precisionsbit dammsugare med den andra delen av plastflaskan och en styv plastslang (halm).
 1. Använd en borr och gör ett hål med samma diameter som det styva röret i botten av flaskan;
 2. Sätt in plaströret i det;
 3. Underhåll den med tejp;
 4. Placera munstycket i nivå med dammsugaren när det används.
För att förhindra att verktyg och tillbehör invaderar gör-det-själv-verkstaden är det också viktigt att tänka på lagring. För att spara tid och ha småsaker nära till hands rekommenderas speciellt burkar.
 1. Fäst en hylla i längden på en vägg;
 2. Samla gamla burkar med sylt eller senap;
 3. Gör två små hål på varje lock;
 4. Skruva fast locken på botten av hyllan;
 5. Förvara skruvarna, spikarna respektive pluggarna i burkarna;
 6. Stäng behållarna.
För förvaring av medelstora gör-det-själv-verktyg som fyrkantsfästen, måttband eller målarpenslar är det ett klokt val att välja ett skåp med flera lådor. För att optimera lagring, dela in lådornas insida med kartong kan du klassificera verktygen efter familj. Om rummet är smalt eller inte kan ta emot skrymmande möbler, a verktygsvagn utrustad med hjul eller portföljer kan vara särskilt användbar. På marknaden finns modulmodeller i aluminium eller PVC som är lätta att rengöra.

Spara energi när du gör DIY-arbete

Det skulle vara synd att bryta ryggen eller skada händerna när du bär på en hink med färg, vatten eller spillolja! För att undvika sådana besvär, ta med en Platt nyckel eller en bit av PVC rör rekommenderas.

Att bära en hink med en skiftnyckel:

 1. Lyft upp handtaget på hinken;
 2. Skjut den öppna skiftnyckeln upp till den böjda formen på bygeln;
 3. Lyft upp hinken.

Bär enkelt en hink tack vare ett PVC-rör:

 1. Skär några tum av PVC-röret;
 2. Använd en bågfil och skär den på längden;
 3. Sprid ut det något;
 4. Skjut järnhandtaget på skopan genom den innan du lyfter den.