Lossa dina kläder med Sommières jord

Sommières jord är en sorts lera som erhålls efter att ha pudrat en sten som kallas Montmorillonite. Det har använts i århundraden för att ta bort fläckar från kläder. Här är några tips för att använda Sommières jord för att ta bort de mest envisa fläckarna från tyger.

Använd Sommières jord för att ta loss kläder

Terre de Sommières: ett effektivt naturligt fläckborttagningsmedel

Landet Sommières är en 100% naturlig lera och ekologisk. Det utgör ingen fara för människors hälsa eller för miljön. Används som rengöringsprodukt tillåter det bli av med fläckar och glorier inspacklade på tygerna. Landet Sommières har faktiskt en hög absorptionsförmåga. Den kan absorbera upp till 80 % av sin vikt i vatten. Dessutom är den lämplig för kemtvätt Linné.

Den används för att ta bort fettfläckar och gula glorier som fläckar kläder. Spår av fett, smör, sås, smink eller till och med urin, ingenting motstår Sommières jord. Det används främst på kläder, klädsel, läder, trämöbler, golv och väggar. Dessutom är den lämplig för alla typer av tyger, även ömtåliga material som linne.

Ta bort gamla fläckar med Sommières jord

Ju äldre fläcken är, desto svårare är den att ta bort. Faktum är att med tiden blir de smutsiga partiklarna inbäddade i tyget för att bli ett med fibrerna. Det är alltså väsentligt attagera så snabbt som möjligt, innan smutsen blir resistent. Således, i händelse av en olycka: glas vin spills på duken, mat som faller på soffan ... Det är tillrådligt att omedelbart hälla Sommières jord till absorbera smuts.

Är kläderna fläckiga under lång tid? Ingen panik. Situationen är inte hopplös, eftersom landet Sommières är mycket effektivt för ta bort gamla fläckar att ingen produkt kunde lösas upp. För att rengöra gamla fläckar från tvätten, här är stegen att följa:

 1. Värm Sommières-lera i 15 minuter i en ugn uppvärmd till 60 ° C.
 2. Applicera det fortfarande varma pulvret på smutsen.
 3. Låt verka i några timmar.
 4. Ta bort produktrester med en dammsugare eller borste innan du lägger tvätten i tvättmaskinen.
Det är också möjligt att värma den smutsiga ytan med en hårtork innan man häller pulvret för att mjuka upp fettet eller smutsa och göra städningen enklare.

Ta bort fettfläckar från kläder

Sommières jord är avgörande för att ta bort den smuts som är mest täckt av fibrerna i tygerna. Det rekommenderas för att ta bort fettfläckar och deodorisera tvätten. Den är idealisk för underlätta städningen vissa svårtvättade tyger som filtar, täcken och dunjackor.

Applicerad på fettfläckar som lämnats av smör, olja eller sminkprodukter, fungerar Sommières earth som ett absorberande medel och tar bort smuts utan att lämna spår. För att rengöra de feta märkena på tyget, är det lämpligt att strö det smutsiga området med Sommières earth, låt sedan verka i en till två timmar. Efter denna tid återstår bara att suga upp resten av produkten med en dammsugare.

Använd Sommières earth som fläckborttagningsmedel innan du tvättar

Ibland är tyger fläckiga med hårda fläckar som inte lossnar, även efter flera pass i tvättmaskinen. Det är därför viktigt att bli av med denna smuts innan du fortsätter med själva tvätten. Terre de Sommières är den perfekta fläckborttagningsmedlet för användning på kläder före tvätt. För att göra detta är det tillrådligt att följa dessa få steg:

 1. Fukta fläcken med varmt vatten.
 2. Bestryk det våta området med Marseille-tvål.
 3. Tillsätt Sommières-jord till den del som ska rengöras.
 4. Låt torka tills en tjock pasta erhålls.
 5. Ta bort produkten med en borste och lägg tvätten i maskinen.
 6. Schemalägg en tvätt vid 30°C.

Rengör en lerfläck på mattan med Sommières jord

Matta är en beläggning som kan vara tråkig att underhålla. Faktum är att förekomsten av fläckar snabbt kan öka tvätträkningen. Lyckligtvis finns det en enkel men effektiv lösning på det ta loss en matta utan att bryta banken. Detta är uppenbarligen Sommières land. För att återställa klädseln som ny, häll bara några gram Sommières-jord över det färgade området och låt verka i några timmar eller till och med en hel natt. På morgonen behöver du bara dammsuga och du är igång.

Om ett husdjur har gjort avföring på mattan är Sommières earth en bra allierad för att ta bort fläckar och deodorisera. Det är faktiskt effektivt för att eliminera spår av urin och obehagliga lukter. För att förhindra att vätskan rinner ut är det viktigt att agera så snabbt som möjligt:

 1. Först måste du strö Sommières jord på ytan för att suga upp vätskan.
 2. Låt agera åtminstone tre timmar. Låt helst sitta över natten.
 3. Tillsätt Sommières jord om den inte längre absorberar.
 4. När ytan är helt torr, dammsug.

Rengör läderkläder med Sommières jord

Läder är i allmänhet lätt att rengöra. Men viss smuts som fett är svårare att ta bort. För att bli av med fula fläckar är det att använda Sommières jord praktisk och ekonomisk lösning. Applicerat på fettet tar det bort det på nolltid och återställer lädret till sitt ursprungliga tillstånd. Pulvret kan avlägsnas med vakuum.

Ta bort kräkfläckar från bilen

Landet Sommières är en produkt som inte borde vara det separera aldrig när du reser med familjen. Detta är verkligen en ostoppbar lösning för ta bort kräkfläckar och deodorisera bilen vid åksjuka. För att göra detta, häll helt enkelt Sommières-lera över spyorna och låt verka i några timmar. Borsta sedan det drabbade området för att ta bort smutsen.

Försiktighetsåtgärder för användning av Sommières jord

Även om Sommières jord inte är giftig, är det viktigt att följa några regler så att användningen är helt ofarlig och för att dra full nytta av dess effektivitet.

 • Förvara produkten utom syn- och räckhåll för barn.
 • Innan du använder pulvret på ett tyg, är det lämpligt att utföra ett test på en mindre synlig del av stödet.
 • Använd mindre aggressiva produkter som innehåller Sommières-jord för ömtålig tvätt.
 • För att öka dess effektivitet och öka dess absorptionsförmåga är det nödvändigt att värma det i ugnen vid 60 ° C i en kvart. Således kommer dess fuktighetsnivå att sjunka.