Hur rengör man en toalettborste ordentligt?

För att få bort bakterier och annan smuts från en toalettborste är det viktigt att rengöra den efter varje användning. Här är två praktiska och effektiva tips.

Tvätta toalettborsten

Desinficera och rengör en toalettborste med vinäger

Det är lätt att föreställa sig hur många bakterier och andra mikrober som finns på en borste som används för att skrubba toaletternas väggar. För att en toalettborste inte ska flytta smuts från en plats till en annan är det bäst att tvätta den väl. För detta är det lämpligt att använda vit vinäger : en viktig produkt att alltid ha i dina skåp. Uppskattad för sina rengörings-, desinficerande, avkalknings- och anti-kalkegenskaper, är kostnaden mellan 40 cent och 1 euro i butik oslagbar.

För att effektivt rengöra din toalettborste är allt du behöver göra låt dra i ren vinäger i några timmar. Om du rengör din toalett med vinäger kan du även lämna borsten i toaletten och samla upp den innan du spolas i toaletten. Slutligen, så att den alltid är ren och desinficerad, måste vinäger lämnas i borstens kärl.

Använd blekmedel för att rengöra en borste

Bleach uppskattas av fransmännen även om det nu visar sig att det är skadligt för människorna som använder det men även för miljön. Det är dock mycket effektivt för att noggrant rengöra en toalettborste. Precis som med vinäger, lägg den bara i en handfat fylld till hälften med blekmedel och låt stå över natten. Skölj väl nästa dag. Du kan också hälla en liten mängd blekmedel i borsthållaren.

När ska du byta ut din toalettborste?

Även om du är väldigt noggrann och rengör din toalettborste noggrant efter varje användning är det viktigt att byta den var sjätte månad.