Att bli av med dålig lukt i diskmaskinen

Ju mer en diskmaskin används, desto mer obehagliga lukter avger den. Faktum är att fettet och avfallet som passerar genom det genererar ruttna ägg och unken lukt som kan överföras till disken. Några rengöringstips och regelbundet underhåll behövs för att hålla denna apparat ren.

Eliminera dålig lukt i diskmaskinen

5 lösningar mot dålig lukt i diskmaskin

Dålig lukt i en diskmaskin kommer från en ansamling av fett och avfall. De senare bosätter sig där över användning och stanken av mat slutar med att fastnar på disken. Dålig lukt kan också komma ut från maskinen när den är halvfull och ägaren väntar på att fylla på den innan den startas. Unken lukt dyker upp när det är varmt.

5naturliga lösningar kan användas för att ta bort mattips: vit vinäger, citron, bakpulver, kaffe och grovt salt.

 • vit vinäger

de vit vinäger eliminerar effektivt obehagliga lukter och desinficerar en diskmaskin. Den kan sprayas inuti eller hällas direkt (1/4 glas) på maskindörren.

 • Citronen

de citron- fräschar upp en diskmaskin samtidigt som den dödar bakterier. Lägg bara några skal i brickorna och ta sedan bort dem innan du vänder apparaten. En gasväv indränkt i saften av en citron som passerar genom enheten stående är också en bra lösning. Den kan kasseras när den inte längre är dränkt i parfym.

 • Bikarbonat

de bikarbonat kan absorbera dålig lukt. Strö bara lite på tallrikarna innan du sätter dem i maskinen. Att lägga 3 matskedar i vattenkokaren innan den centrifugeras tom är också effektivt. En gång i veckan kan den vanliga hushållsprodukten ersättas med en kopp bakpulver.

 • Kaffe

de Kaffe har deodorantegenskaper och klar effektivt en diskmaskin från ansamlingar av fett. Allt du behöver göra är att placera en behållare med kaffesump i innan du startar ett program. Den kan också användas med en trasa för att rengöra enheten.

 • Grovt salt

de grovt salt är en naturlig deodorant som kan bli av med kalk och matrester. Varannan månad, häll bara 200 g i tvättmedelsbehållaren.

Bekämpa dålig lukt i en diskmaskin

Med tiden haransamling av vatten eller felaktiga rör främja uppkomsten av dålig lukt i en diskmaskin. Korrekt rengöring neutraliserar dem. Dessutom, naturliga deodoranter utformade för att övervinna dem finns kommersiellt tillgängliga.

Rengör filtret

Regelbunden rengöring av filtret är nödvändigt för att bekämpa dålig lukt i en diskmaskin. Detta beror på att matrester som orsakar obehagliga lukter samlas där. Du behöver bara ta bort filtret för att rengöra det med diskmedel och en tandborste. Pannan bör också tvättas innan filtret byts ut. Det är lämpligt att göra om denna operation en gång i månaden.

Desinficera tanken

Även om en fristående diskmaskin används dagligen är diskcyklerna otillräckliga för att hålla badkaret rent. Den permanenta luftfuktigheten som råder där är ett av de villkor som gynnar installationen av bakterie ansvarig för de dåliga lukterna. 3 glas vit vinäger utspädd i ljummet vatten bekämpa dem forma. För att desinficera tanken, blöt bara kanterna. Du måste sedan köra apparaten tom på det mest kraftfulla programmet och upprepa denna operation varje månad.

Lossa tvättarmarna

Sprayarmar kan fånga in matrester och deras öppningar är ofta orsaken till obehagliga lukter från en diskmaskin. För att täppa igen dem, ta bort den nedre korgen och skruva sedan av de två armarna för att passera dem under kranen. Ett vasst föremål eller skruvmejsel kommer att göra susen för att täppa igen hålen. När du har sköljt ordentligt, sätt bara tillbaka armarna på plats. Denna operation gör tvättcyklerna mer effektiva samtidigt som den tillåtersparavatten och diskmedel.

Sanera förseglingen

Dörrtätningen garanterar tankens täthet av en diskmaskin. I daglig kontakt med vatten och ånga kan det vara orsaken till utvecklingen av illaluktande mögel. För att råda bot på detta, en blandning av 3 matskedar bakpulver, ljummet vatten och diskmedel är effektiva. För rengöring, kör en tandborste längs tätningen och runt dörren, insistera på springorna. Sköljningen sker efter cirka tio minuter och denna operation måste upprepas Var 3:e månad.

Ytterligare tips för att deodorisera en diskmaskin

Följande ytterligare tips hjälper dig förhindra dålig lukt i en diskmaskin:

 • Sätt in enheten a maskinrengörare och deodorant;
 • Att lägga en halv citron på de vertikala stängerna kommer att ta bort envisa lukter medan du gör blanka rätter ;
 • Blötlägg a citronskal i tanken på maskinen när den är stoppad kommer den att uppdateras;
 • Du bör alltid skölja disk, tallrikar och bestick väl innan du sätter dem i maskinen;
 • Efter fondue eller löksoppa är det bäst att blötlägga rätter i 10 minuter i ljummet vatten med bakpulver innan du tvättar dem;
 • Fyll på den regenererande salttanken varannan månad för att mjuka upp vattnet, men också för att förhindra kalk- och avlagringar;
 • Fyll det för detta ändamål avsedda facket med rengöringsvätska tills det börjar svämma över;
 • Föredrar tvättmedeläven vid låga temperaturer och reservera tabletterna för höga temperaturer;
 • Kör maskinen tom var tredje månad med diskmedel eller kortare program genom att hälla direkt i den 3 liter vit vinäger ;
 • Lämna alltid maskindörren lite på glänt när den är tom för att undvika obehagliga lukter;
 • Blektabletter eller anti-lukt småsten behövs om diskmaskinen fortsätter att lukta illa trots regelbunden rengöring.

Uppdatering av underhåll av diskmaskin

Underhåll samtvanligt underhåll en diskmaskin förlänga dess livslängd och förhindra funktionsfel. Det är bättre att använda lämpliga rengörings- och avkalkningsprodukter. Dessutom påverkar vattnets hårdhet maskinens livscykel. Det är viktigt att veta den exakta nivån och sedan använda ett avkalkningsmedel som effektivt tar bort hårt vattenavlagringar. Grundlig rengöring med pulverrengöringsmedel kan göras var 4-6:e månad istället för diskmaskinsrengöring som ska användas var 2:e månad.