Hur använder man en punkteringsspray på rätt sätt?

Det finns en tillfällig men effektiv lösning för att starta om snabbt efter en punktering utan att byta hjul. Använd bara en punkteringsspray. Hur använder man det på rätt sätt? Här är en komplett guide om hur du inte gör några misstag.

Hur man använder en punkteringsspray om du har en punktering

Ett däcktätningsmedel: vad är det?

Med tanke på tidsbrist, använd a tätningsmedel för däck har blivit oundvikligt för många människor som står inför detta problem som ofta uppstår utan förvarning. Detta är'en burk aerosol som innehåller ett skum avsett att täta ett hjul vid punktering. Användningen av punkteringssprayen säkerställer omedelbar reparation av ett punkterat däck, utan att behöva använda ett specifikt verktyg eller att demontera det. Vid första anblicken är denna process inom räckhåll för alla. Användningen av denna produkt kan dock skada hela däcket. Även en mekaniker som är specialiserad på området kommer inte att kunna reparera skadorna som orsakats av appliceringen av däcktätningen.

Däcktätningsmedel: bruksanvisning

Att använda ett däcktätningsmedel är inte svårt, du behöver bara känna till väsentliga punkter.
  • Så först och främst måste du göra detventilöppning det punkterade däcket med en skruvmejsel (eller en fickkniv om det behövs). Du måste fortfarande göra det med känslighet, annars riskerar du att förvärra problemet.
  • Det är möjligt att elementet som orsakade punkteringen fortfarande finns i hålet eller inuti hjulet. Om så är fallet bör det tas bort med försiktighet.
  • När detta är gjort, sätt in spetsen av däcktätningsmedlet vid däckventilen och töm dess innehåll helt. Produkten som finns i bomben kommer att sprida kemiska molekyler för att täppa till hålet och samtidigt blåsa upp däcket igen. Det är fullt möjligt att komma tillbaka på vägen direkt efter, med vetskapen om att detta bara är en tillfällig fix.
  • När bomben väl har införts är det att föredra att starta om bilen och köra en viss sträcka så att bomben är jämnt fördelad över däcket.
Det rekommenderas också att kontrollera däcktrycket för att undvika obehagliga överraskningar.

Däcktätningsmedel: när ska det användas?

Ett punkterat däck dyker alltid upp i det mest oväntade ögonblicket. Att använda däcktätningen fungerar inte alltid. Denna produkt kan faktiskt endast användas under vissa förhållanden. För att undvika att slösa tid på att byta det punkterade hjulet eller vänta på en specialiserad mekaniker är det bättre att använda en bomb. Den kan även användas i händelse av att det kompakta gummiskiktet, avsett att evakuera vatten eller snö, påverkas. Å andra sidan, om däcket skulle träffa en trottoar våldsamt, vilket sedan resulterade i sidoväggsrivning, hjälper inte däcktätningen. Det bör noteras att insprutningen av en bomb innebär en hastighetsgräns, med ett definierat avstånd. I allmänhet meddelas all denna information på däcktätningen.

Vilka är riskerna med ett däcktätningsmedel?

I en nödsituation och tidsbrist kan det vara ett bra alternativ att använda ett däcktätningsmedel. Det måste dock beaktas att användningen ofta är riskabel, med risk för att permanent skada däcken. Även om bomber har många fördelar, föredrar många bilister att klara sig utan dem. De brukar faktiskt ofta göra det gradvis försämra gummit i däcken, vilket senare kommer att göra reparation nästan omöjlig. För att undvika ytterligare förluster rekommenderas det också att göra en noggrann bedömning av däckets skick innan du överväger att använda en punkteringsspray.

På vilken grund ska du välja ditt däcktätningsmedel?

Innan du bestämmer dig för att köpa och använda ett däcktätningsmedel är det viktigt att känna till rätt produkt för bildäckets storlek och kapacitet. Bombens kvalitet är också en viktig faktor att ta hänsyn till minimera riskerna. Vi kan urskilja två kategorier av däcktätningsmedel på marknaden.
  • Å ena sidan klassiska bomber, som är billigare. Denna typ av produkt tillåter tillfällig reparation så att däcket kan bytas en gång hemma eller en gång anlände till garaget. För din information, ett hål över 5 millimeter i diameter kan inte tätas med en bomb.
  • Å andra sidan bomber avsedda att reparera däcketmen som kostar mer. Först måste du ta bort föremålet som orsakade punkteringen innan du applicerar sprayen, och köra tills 15 km för att låta produkten spridas i däcket.

Efter att ha använt en bomb, vad ska man göra?

Många undrar om det är absolut nödvändigt att byta däcket efter att ha använt en punkteringsspray. På denna punkt bör det noteras att bomberna så småningom kan skada den oåterkalleligt. Att byta ut det är inte obligatoriskt, men många mekaniker kommer att vägra reparera ett punkterat däck som har sprayats på. Rengöring av däckets insida är också tröttsamt och kan ta timmar. Om däckåterställning inte längre är möjlig, skulle användning av en bomb vara det bästa alternativet nå närmaste garage. Annars rekommenderas att du tar dig tid att byta däck för att begränsa förlusterna.

Punkteringssprayen: på vilken typ av däck ska du använda den?

Innan du väljer något däcktätningsmedel är det viktigt att samla in ett minimum av information. Ansökan kan faktiskt bara göras på vissa däck, till exempel de modeller som är kända under namnet slanglös. Specificiteten hos dessa hjul ligger i det faktum att de inte är utrustade med ett innerrör. För bilar som körs på bland annat gasol, som inte har plats att förvara reservhjulet eller utrymmesbespararen, rekommenderas att använda en punkteringssäker spray. Det är viktigt att noggrant gå igenom däckmanualen, för att vara säker på att de inte är utrustade med ett innerslang. Hur som helst, användningen av en bomb kan bara göras om punkteringen är i slitbanans centrum.