Hur gör man ett rengöringsmedel för tvättmaskinen?

Utrustar ett stort antal hushåll, tvättmaskinen är en apparat som ofta används, därav behovet av att underhålla den ordentligt. Faktum är att mögel, kalkavlagringar och dålig lukt kan invadera den, orsaka att den inte fungerar och ger tvätt som lämnar mycket övrigt att önska. Lyckligtvis finns det hälsosamma rengöringsrecept tillgängliga för att lösa dessa problem.

Att göra en tvättmaskin renare

Bakpulver för att rengöra din tvättmaskin

Bakpulver eller natriumvätekarbonat är en naturlig produkt som ofta används för rengöring ochinhemsk sanitet. Det är lätt att hitta i butik och dess kostnad är lägre. Bakpulver är en desinfektionsmedel och avkalkningsmedel samtidigt.

Gör så här för att använda det korrekt:

  1. Mät upp 3 matskedar av produkten.
  2. Häll allt i behållaren vid tvätt eller kör maskinen tom efter att ha hällt pulvret direkt i trumma.

Denna operation ska upprepas en gång i månaden att underhålla maskinen på rätt sätt, vilket förhindrar bildandet av tandsten, av forma och dåliga lukter.

vit vinäger

Vit vinäger är också effektivt för ta bort kalk och smuts som har blivit inbäddade i tvättmaskinen. Dessutom är denna produkt ofarlig ur hälsosynpunkt. Därför rekommenderas det starkt att använda det som en rengöringsprodukt.

Genom att följa några instruktioner kommer enheten som ska saneras att repareras helt:

  1. Mät upp ett halvt glas vit vinäger och häll det i trumman eller måttkulan.
  2. Sätt maskinen på tomgång genom att ställa in temperaturen till 90° för att öka produktens effektivitet.

För att förhindra att andra avlagringar bildas under tvätt, utför detta underhåll med vit vinäger varje månad.

Eteriska oljor

Utvunnet från naturliga växter, vissa eteriska oljor har egenskaper antibakteriell formidabel. Genom att använda dem under tvättcykler utrotas de bakterier som är ansvariga för dålig lukt. Tillsätt bara några droppar eterisk citron- eller lavendelolja i vattnet för att se deras effekt. Tvättmaskinen rengörs inte bara utan doften av dessa oljor med många fördelar är behaglig.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found