Hur rengör man effektivt en gipsvägg?

Som en yttre beläggning försämras gips snabbt under påverkan av dåligt väder. Används på innerväggar, det smulas sönder på grund av bristande underhåll. Dåligt väder, fläckar och mossa smutsar ner de putsade väggarna. Lyckligtvis gör några tips det lätt att rengöra dem för att ge dem en andra ungdom.

Rengör en gipsvägg

Hur tar man bort svarta märken på en fasadputs?

Mycket vanligt i bostäder är puts en fasadbeläggning som tyvärr drar till sig smuts. För att rengöra den finns det flera lösningar men underhållet måste göras regelbundet.

En saltsyralösning för att återuppliva ett svärtat plåster

Putsen börjar bli väldigt trendig, speciellt för fasadens beklädnad. Gipsväggar utsätts för alla typer av attacker, speciellt de utanför huset. Mossa, svamp, väder och damm fastnar på väggarna. För att rengöra en yttergipsvägg, densaltsyra visar sig vara mycket effektiv. För att förbereda en 1 L blandning behöver du 100 ml saltsyra och 900 ml vatten. Denna mängd är mer än tillräckligt för att ta bort envisa märken på väggarna. Rör om ordentligt så att vattnet och syran kombineras perfekt. För att underlätta rengöringen och säkerställa en homogen dispersion, använd en spruta eller spray. Låt lösningen verka i 2 minuter innan du gnuggar. Skölj för att lämna plats för en ren yta. Tack vare denna vattenlösning med rengöringsegenskaper försvinner fläckar snabbt.

Observera att saltsyra endast används för rengöring ytterväggar. Utan dosering orsakar detta hemgjorda tvättmedel brännskador. Innan du hanterar denna syra, ta handskar och skyddsglasögon.

Rengör en puts eller skrapad fasad med blekmedel

Du vill inte använda rent blekmedel eftersom det skadar fasaden. Kloret i denna kemiska lösning är också giftigt för kroppen. Utan spädningsmedel orsakar blekmedel brännskador på huden. För att dra fördel av dess rengöringsegenskaper, späd blekmedel i en mängd vatten som motsvarar dubbel volym. Denna dosering undviker risken för irritation. Innan man börjar rengöra hela ytan krävs ett litet yttest för att se om väggen tål blandningen. Spraya blandningen på väggen, var försiktig med vegetationen, eftersom blekmedlet dödar växterna. Denna fläckborttagningsblandning tar ungefär en timme att fungera effektivt. Skrubba och skölj väggen med mycket vatten tills smutsen är borta.

Som med saltsyra, handskar och skyddsglasögon rekommenderas. Observera att det är starkt rekommenderas inte att kombinera blekmedel med andra syror eller vinäger med risk för att få en mycket giftig produkt.

Ta bort fläckar med lersten

Som namnet antyder består lersten främst av lera, en naturlig och säker rengöringsprodukt i form av en pasta. Som hushållsprodukt innehåller den även tvål och olja. Denna naturprodukt är idealisk för alla ytor som rengörs med vatten, inklusive gipsväggar. Denna multifunktionsrengörare glänser, polerar och framför allt repar den inte. För att använda den, löddra lerstenen på en lätt fuktad svamp. Skrubba väggen, insistera på fläckarna. Om fläckarna kvarstår, låt verka i några minuter innan du sköljer med rent vatten. Sköljningen blir svårare om leran är för skummande. Ge en tillräcklig mängd utan att överdriva. För att få ytan att glänsa, polera väggen med en mikrofiberduk.

Tandkräm är inte bara för att rengöra tänder. Det är en överraskande allierad för underhållet av huset. Förutom att glänsa fönster och ta bort bläckmärken från kläder, rengör den även gipsväggar. Tandkrämen utsätter dig inte för någon fara. Den kan mycket väl användas inomhus. I händelse av en fläck på en putsad vägg är denna rengöring den mest tillgängliga utan att behöva gå och handla. För att optimera rengöringen, kombinera tandkräm med bikarbonat, ytterligare ett kraftfullt fläckborttagningsmedel. Använd en våt svamp och applicera en blandning av tandkräm och bakpulver på väggen innan du torkar med en ren trasa.

Förutom rengöring fyller tandkrämen även hål i väggen. För att göra detta, applicera tandkrämen direkt på väggen med fingrarna. Tack vare denna produkts verkan blir väggen ren och hålen försvinner från ytan.

Använd tandkräm för att rengöra en gipsvägg

Tandkräm är inte bara för att rengöra tänder. Det är en överraskande allierad för underhållet av huset. Förutom att glänsa fönster och ta bort bläckmärken från kläder, rengör den även gipsväggar. Tandkrämen utsätter dig inte för någon fara. Den kan mycket väl användas inomhus. I händelse av en fläck på en putsad vägg är detta rengöringsmedel det mest tillgängliga utan att behöva gå och handla. För att optimera rengöringen, kombinera tandkräm med bikarbonat, ytterligare ett kraftfullt fläckborttagningsmedel. Använd en våt svamp och applicera en blandning av tandkräm och bakpulver på väggen innan du torkar med en ren trasa.

Förutom rengöring fyller tandkrämen även hål i väggen. För att göra detta, applicera tandkrämen direkt på väggen med fingrarna. Tack vare verkan av denna produkt blir väggen ren och hålen försvinner från ytan.

En blandning av vinäger och grovt salt för att tvätta det yttre gipset

Att ta bort fläckar är lättare med vinäger. När tvålvatten visar sig vara ineffektivt, använd denna 100 % naturliga produkt. dess fördel? Det lämnar inga rester. Sköljning är inte obligatorisk, men rekommenderas. För att förbereda lösningen, kombinera vatten och vinäger. Den respektive dosen av dessa två ingredienser beror på fläckarnas ihållande. Observera att en mer koncentrerad vinägerlösning fungerar snabbt. Om vatten används som bas är vinäger det som rengör fläckarna. Mängden blandning som ska förberedas varierar beroende på området på väggen som ska rengöras: en hink för en hel vägg och ett glas för bara några få fläckar. Utspädd saltkristaller i mixen för en renare vägg. Blötlägg en svamp i vätskan och skrubba väggen. Om fläckarna inte försvinner, upprepa processen var 15:e minut, lämna några minuter för att pausa för att låta vinägern verka.

Rengör husets puts med högtryckstvätt

de högtryckstvätt Särskilt lämplig för putsade väggar utomhus, då vattenstrålar kan skada möblerna. För att ta hand om husets yttre utseende är denna typ av tvätt den mest effektiva. Snabb och effektiv, högtryckstvätt ger mer än acceptabla resultat, förutsatt att du följer några rekommendationer till punkt och pricka. Denna metod är faktiskt inte lämplig för alla putsade fasader. Vissa produkter som används på putsade väggar skalar av vid minsta plötsliga slag. Det är därför lämpligt att prova det på en liten del innan du startar hela väggen eller att börja med minimal effekt och öka gradvis.

När det gäller lösningen att strö, förutom vatten, finns det olika val: blekmedel, vinäger eller något annat rengöringsmedel. Använd milda, klorfria rengöringsmedel för att undvika att skada ytan på den putsade väggen. Om små fläckar kvarstår, gnugga med en svamp innan du spraya blandningen. Sköljning med rent vatten är nödvändig efter rengöring.

För att undvika stänk, använd helst en vattentät kostym.

Ta bort mögel från gips

DE'fuktighet vid ursprunget av mögel kan komma antingen från golven eller från marken genom kapilläritet (stigande luftfuktighet). Fukt gör väggen porös och främjar uppkomsten av mögel och svamp. För att råda bot på detta kan en anti-mögelfärg vara effektiv.

För att övervinna installerad mögel, den vit vinäger är en bra allierad.

Rengör droppar från kakeldamm eller sot på puts eller skrapad puts

Utvändig puts samlar ofta smuts från taket. Speciellt eftersom den är laddad med statisk elektricitet. Det är tillrådligt att måla den med en skyddande färg mot föroreningar. Annars kan blekmedel och Karcher bli av med smuts.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found