Hur gör man en luftfräschare för hemmet?

Kommersiella deodoranter innehåller skadliga kemikalier, speciellt för barn. Förutom att de är farliga är de skadliga för miljön. Det går att lämna dem åt sidan genom att göra sin egen inredningsparfym. Detta är den säkraste metoden för att ge en behaglig doft till husets inre.

Gör en naturlig deodorant

Gör en deodorant baserad på vatten och bakpulver

Bakpulvers deodoriserande egenskaper ska inte längre demonstreras. Harmlöst för planeten, detta vita pulver med flera användningsområden neutraliserar lukter. Den är luktfri. Så här gör du en deodorant med bakpulver:

  1. Häll destillerat vatten i en spruta;
  2. Tillsätt bakpulver. Ju mer vattnet är koncentrerat i bikarbonat, desto effektivare är lösningen;
  3. Skaka så att pulvret löser sig helt i vattnet;
  4. Stäng av sprutan och fördela vätskan i hela huset.
Denna blandning fungerar även mot mögel i luften.

Förbered en alkoholbaserad deodorant

Ibland räcker det inte med enbart vatten för att fungera som bas. Detta är fallet när blandningen innehåller olja. Detta beror på att alkohol måste tillsättas utöver vatten för att bilda en homogen blandning. Processen är densamma som den första. Häll några droppar aveterisk olja för att få med sig lite doft.

Gör en citronjuicedeodorant

Citron driver bort dålig lukt. Denna frukt sprider en fräsch doft. För personer som är allergiska mot dammkvalster, underlättar citron nysningar. Det löser inte alla problem, men minskar lukter och bakteriers effekt. För att njuta av fördelarna med citron som deodorant:

  1. Extrahera citronsaften;
  2. Häll saften i en kastrull fylld med vatten (1 del citron till 3 delar vatten);
  3. Koka upp blandningen och låt sedan svalna;
  4. Överför lösningen till en spruta;
  5. Skaka före varje användning.

Du kan också skära citronen i tunna skivor och lämna dem i kokt vatten i några minuter. När den svalnat, häll vätskan i en spraybehållare. Denna andra metod undviker avfall genom att använda hela citronen.