Hur rengör och underhåller du dina kakformar?

Det är viktigt att underhålla och rengöra dina bakformar dagligen för att optimera deras livslängd. Med tiden ackumulerar de fettämnen och matfläckar. Silikon eller metall, här är rengöringstipsen för att göra dina kakformar som nya och bevara deras effektivitet.

Rengör kakformarna

Rengör och underhåll en bakplåt i silikon

De silikonformar är flexibla, non-stick, värmebeständiga och lätta att upprätthålla. De borde vara att rengöra efter varje användning för att enkelt ta bort uppgifter, den brännmärken och den fet kropp. Observera att det är möjligt att rengöra en silikonform i diskmaskinen, men med respekt för användningsvillkoren.

Dessutom, för att rengöra en silikonform ordentligt för hand, räcker det med en tvålvattenlösning. Användning av en skrapsvamp rekommenderas dock inte för att undvika mikrorepor och för att bibehålla redskapets estetik. Det är bättre att välja en mikrofiberservett.

Att eliminera brännmärken :

 1. Häll vit vinäger med varmt vatten i silikonformen;
 2. Låt dra i minst en timme;
 3. Tvål och skölj med rent vatten.

För att ta bort uppgifter :

 1. Häll en blandning av bakpulver och varmt vatten i silikonformen;
 2. Låt dra i minst en timme;
 3. Skölj väl;
 4. Tvåla och skölj noga.

För att rengöra fettfläckar :

Det är idealiskt att sätta formen i diskmaskinen. Diskmedel är också effektivt för att extrahera alla fettämnen på dess yta.

Rengör och underhåll en kakform av metall

Om de är med stål, i koppar, i rostfritt stål eller in aluminium, den metallformar värderas för sin motståndskraft mot extrema temperaturer. Utmärkta värmeledare, de tillåter matlagning kakor till perfektion och få fina krispiga skorpor. Dessutom har formar i rostfritt stål och aluminium kan användas för matlagning i bain-marie och rengöras i diskmaskin.

Men metallen är föremål för rost om den inte är väl underhållen. För att föryngra rostiga musslor:

 • Gnugga rostfläckar med en svamp fuktad i flytande tvål eller en potatis skuren på mitten. Du kan också använda ett ark aluminiumfolie;
 • Applicera en blandning av kalk och salt på den rostiga ytan;
 • Skrubba med en mässingsborste;
 • Blötlägg rosten med en blandning av vit vinäger och grovt salt.

Tvätta sedan musslorna i varmt vatten med tvål och torka dem ordentligt. Dessutom, för att korrekt använda en konditorivaror, är det lämpligt att smörj in den väl med smör eller olja för att förhindra att preparaten fastnar.