Hur städar man huset med blekmedel?

För att ha ett rent och desinficerat hem är det viktigt att använda rätt produkt. Statistik visar att 7 av 10 fransmän använder blekmedel. Den tar effektivt bort smuts från nästan alla ytor, från fönster till golv till möbler. Fokusera på denna mirakelprodukt.

Rengör toaletter med blekmedel

I vilken form ska man använda blekmedel?

Blekmedel, som uppfanns av kemisten Claude Berthollet 1775, har länge använts på sjukhus, särskilt för att förhindra spridningen av bakterier som är ansvariga för tuberkulos. Det var först två år senare som det användes för sina oxiderande egenskaper. Med tiden förvandlas det till en blekningsprodukt. Sedan 1925 har blekmedel blivit fransmännens favorithushållsprodukt.

Förutom att tjäna som rengöringsmedelDenna mångsidiga rengöringslösning används också för behandling av bärbart vatten. Det rekommenderas till och med att rengöra toaletter, golv och bänkskivor med blekmedel. Används i flytande form (blekmedel), tablett eller pulveriserad berlingot är den mycket effektiv för att bleka sängkläder. För att se tydligare är det intressant att notera att:

 • Tabletten används för att desinficera toalettskålen;
 • Pulver och blekmedel, å andra sidan, används för att rengöra golv, väggar, bänkskivor och sanitetsarmatur.

Rengöring, polering och blekning utan ansträngning, det är möjligt med blekmedel

Blekmedel kommer från klor och används för att utföra olika hushållssysslor. Vid kontakt löses smutsen upp och är lättare att ta bort. Dessutom kan denna produkt appliceras på alla typer av underlag. Nedan är en lista över de olika möjligheterna att använda blekmedel på daglig basis:

 • Tvätta väggarna med blekmedel tar bort smuts och mögel.
 • För en gnistrande kakel, är det lämpligt att tvätta golvet med vatten blandat med bikarbonat och blekmedel.
 • För att avkalka och rengöra toalettskålen, häll en ett halvt glas blekmedel i skålen. Kom ihåg att spola toaletten före ytterligare användning.
 • Om de vita kläderna är fläckiga räcker det att lägga dem i en balja fylld med blekmedel för att bli av med dem. Låt verka i några minuter och skölj.

Blekmedel: ett utmärkt desinfektionsmedel

Bleach rimmar på sanering. Denna rengöringslösning är faktiskt en av de mest effektiva produkterna för att helt utrota bakterier och patogener. Dess egenskaper bakterie- och fungicider tillåta det att eliminera oönskade mikroorganismer. Det rekommenderas starkt att du regelbundet tvättar ditt hems golv, kakel och väggar med blekmedel för att begränsa tillväxten av bakterier.

Badrummets hörn, handfat, duschkabin, badkar och toalett är områden som är gynnsamma för tillväxten av mikrober. Lyckligtvis kan de rengöras med blekmedel. När underhållsarbetet är klart kommer sanitetsutrustningen att vara fri från alla former av smuts och kommer att återfå sin ursprungliga glans.

Numera använder vissa hushåll även blekmedel för rörunderhåll. Dessutom täppa till rören, det eliminerar också dålig lukt. Att slänga i sig en blektablett på kvällen, innan man går och lägger sig, är ett bra knep för att ha en ren toalett hela dagen.

Utöver dessa användningsområden bör du veta att blekmedel också är mycket effektivt för städa köket. Den kan användas till desinficera bänkskivan och diskbänken. Mat kan tvättas med en vattenbaserad lösning och några droppar rent blekmedel. Detta kommer att orsaka eliminering av oönskade små insekter och mikroorganismer som är farliga för hälsan. Naturligtvis rekommenderas det att Skölj väl frukt och grönsaker efter tvätt.

Tips för att använda blekmedel

Instruktioner för användning av blekmedel finns vanligtvis listade på produktens förpackning. Det är viktigt att följa dessa instruktioner noggrant. För korrekt användning av blekmedel är det bäst att följa dessa tips:

Städning:

 • För att tvätta väggar och golv, späd 2 glas blekmedel i 10 liter vatten. Låt verka i 5 minuter efter applicering och skölj sedan.
 • För att desinficera toaletten, häll 1 glas blekmedel i skålen. Låt sitta i 15 minuter och borsta igenom för att ta bort smuts.
 • För rensa soporna, använd en lösning av en liter vatten och 2 glas blekmedel. Låt verka i 15 minuter innan du fortsätter till sköljningssteget.

Tvätt:

 • Att blanda ett halvt glas blekmedel i fem liter vatten är idealiskt för manuell tvätt.
 • För maskintvätt, tillsätt ett halvt glas blekmedel i blekbaljan. Observera att när du tvättar färgade tyger är det lämpligt att kontrollera instruktionerna på etiketten för att säkerställa att användningen av blekmedel inte påverkar tygets kvalitet eller färgen på plagget.

Missbruka inte blekmedlet

Missbruket av blekmedel är på riktigt fara för hälsa och miljö. Detta är anledningen till att det används mindre och mindre på sjukhus. Genom att eliminera alla former av bakterier kan det skapa obalanser i ekosystemet. Studier har visat att denna produkt är mycket giftig för vattenlevande fauna. Men det är inte allt ! I kontakt med luft sönderfaller blekmedel och avger växthusgaser som förstör ozonskiktet.

Det är inte för inte som det står på förpackningen av blekmedel att det är förbjudet att få i sig det, eftersom det är en av de frätande produkterna. Det kan faktiskt orsaka irritation och rodnad samt sveda i ögonen. Inandning av blekmedel medan du använder det orsakar luftvägssjukdomar. Hos barn har forskning visat att det är orsaken till ÖNH-problem. När det blandas med ammoniak eller vinäger avger blekmedel en mycket giftig gas som kan orsaka huvudvärk, illamående och till och med lungödem. Också överdriven användning av denna produkt påverkar också immunförsvaret.

Trots alla dessa försiktighetsåtgärder bör det noteras att blekmedel fortfarande är ett säkert kort för att noggrant städa ett hus. För säker användning måste du veta hur du använder den intelligent, utan att gå överbord.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found