4 tips för att reparera en uppblåsbar pool

Den uppblåsbara poolen är ett populärt tillbehör för barn på sommaren. Det är inte bara lätt att installera, det kräver också lite underhåll. Emellertid kan dess foder vara mer eller mindre ömtåligt beroende på dess sammansättning, dess tjocklek, etc. Således är den uppblåsbara poolen utsatt för hål och läckor. Innan du byter ut den är det bättre att försöka reparera den.

Reparera en uppblåsbar pool

Varför läcker en uppblåsbar pool?

En uppblåsbar pool måste möta många yttre påfrestningar. Detta är fallet med användningen av rengöringsprodukter följt av exponering för solen, vilket påskyndar åldrandet av beläggningen. Med tiden blir den senare porös och läckor uppstår. Även om detta fenomen är oundvikligt, är det möjligt att minska dess effekter genom att ägna särskild uppmärksamhet åt de produkter som ska användas. De flesta av dem är verkligen frätande.

En uppblåsbar pool kan också genomborras vid kontakt med spetsen på ett bältesspänne eller ett vasst föremål som de badande själva infört. För att undvika skador och njuta av långa timmars simning, rekommenderas att du respekterar följande två regler:

 1. Rengör fötterna innan du simmar;
 2. Placera inte vassa eller spetsiga föremål i vattnet.

Observera att förekomsten av grus eller småsten under poolen främjar uppkomsten av hål och luftläckor. Slutligen, den katt repor sannolikt också orsaka mer eller mindre betydande skada på spolen. Det enklaste sättet att förhindra att de strövar runt i poolen är att förse dem med en vattenpunkt i trädgården.

Hur hittar man ett luftläckage i en uppblåsbar pool?

Det enklaste sättet att upptäcka ett hål är attanvänd tvålvatten. För att utföra denna teknik är det nödvändigt att:

 1. Töm korven något;
 2. Applicera tvålvatten på ytan med en spruta eller svamp.

Bubblor kommer att dyka upp på punkterade eller trasiga ställen. En visuell kontroll räcker för att upptäcka dem. Det går nämligen att byta ut diskmedlet mot tvål att applicera direkt på korven.

De nedsänkningsmetod är också effektivt för att upptäcka ett hål. Dess förverkligande är dock mer restriktivt om det är en uppblåsbar pool för vuxna. Målet är att sänka ner hela eller delar av korven i vatten. Även här hjälper utseendet av bubblor till att lokalisera läckorna. Du måste dock ha tålamod medan du fokuserar din uppmärksamhet på operationen, eftersom hålet kan gå obemärkt förbi. Dessutom är det nödvändigt att göra minst två varv för att vara säker på att lokalisera hålen som ska repareras.

I vissa fall krävs ytterligare kontroller. Töms korven när inget luftläckage har upptäckts? Det är tillrådligt attinspektera fodersvetsar eller uppblåsningsventiler. I dessa två fall kan läckorna vara antingen:

 • Upptäcks av örat (hålen orsakar ett lätt väsande ljud);
 • Synlig för blotta ögat.

Vilka är de bästa teknikerna för att reparera en läcka?

Innan reparation rekommenderas att rengöra den genomborrade eller trasiga ytan. Visserligen är omgivningen av hålet ibland fet, särskilt på vattenlinjen. Den första tekniken är att använd en poolreparationssats. Den är idealisk för att fylla hål på rullen såväl som på linern. Reparationssatsen kan bestå av:

 • En tub med lim utformad för att appliceras både under vatten och utanför vatten;
 • Plåster i olika storlekar och färger för att förbli obemärkt efter reparation.

För att täppa till ett hål i korven, rekommenderas att gå upp ur vattnet. Dessutom måste ytan vara torr. Plåstret måste sedan skäras till lämplig storlek, dvs tre gånger storleken på hålet. När plåstret har limmats och sedan applicerats på området är det nödvändigt att hålla det på plats i några minuter. Nästa steg, låt limet torka i tre timmar. Efter denna tid återstår bara att blåsa upp den uppblåsbara poolen igen och njuta av timmarna av simning. Observera att vissa kit innehåller självhäftande plåster.

Använd spackel är ett bra alternativ för att reparera hål och sprickor. Dessutom hindrar ingenting att ersätta plåstren med en bit liner. Det är också möjligt att skära en bit av uppblåsbara strandleksaker som bojen eller bollen.

Hur undviker man läckor under och efter installationen av poolen?

För att bevara fodret till en uppblåsbar pool är det idealiskt att fälla ut det i par när du installerar det. Att lämna den på marken när den inte används kan skada den. Ja, husdjur eller fåglar kan skada den med sina klor. Ett annat tips att absolut adoptera, placera en eller flera markmattor under den uppblåsbara poolen.

Vissa örter kommer sannolikt att växa under och punktera fodret. Dessutom skyddar markdukar marken från fukt och stänk. Dessutom rekommenderas det inte att använda vatten från en brunn för att fylla en uppblåsbar pool. Det kan vara förorenat av nitrater, fosfater eller till och med organiskt material, vilket skadar fodret med tiden. När poolen väl har satts upp rekommenderas det inte att bära en ring eller något annat smycke när du simmar. Om ett metallföremål faller i vattnet är det bäst att ta upp det omedelbart. Slutligen måste vinterförvaringen av den uppblåsbara poolen göras med försiktighet. Efter att vattnet har tömts krävs en grundlig rengöring. Poolen måste få torka innan den förvaras på en plats skyddad från väder och vind.

Poolen börjar deformeras: vad ska man göra?

En uppblåsbar pool deformeras av två anledningar. Å ena sidan kan terrängen vara sluttande. Eftersom poolfodret är ömtåligt finns det en risk att det tippar och/eller går sönder. En halv centimeter räcker för att orsaka deformation. Å andra sidan kan en uppblåsbar pool luta på grund av terrängens beskaffenhet. Faktum är att det inte rekommenderas att installera det på lerjord, sandig, vattensjuk, nyfylld eller placerad ovanför ett vattenbord. Vilka är riskerna? En uppblåsbar pool som saknar stabilitet kan skada sig själv eller till och med försämra marken under.

För att räta ut en uppblåsbar pool är det nödvändigt att följa följande steg:

 1. Töm vattnet från bassängen;
 2. Flytta poolen;
 3. Identifiera orsaken till missbildningen själv eller ring en expert.

Den ideala lösningen beror på vilken typ av problem man stöter på. Beroende på fallet behöver du antingen:

 • Jämna ut marken genom att installera en betongplatta;
 • Utföra markarbeten;
 • Stoppa alla läckor;
 • Rengör jorden genom att ta bort rötter, taggar eller grenar;
 • Jämna ut vecken i botten av bassängen med början från mitten av fodertyget mot kanterna.