Hur raderar man outplånlig markör på en whiteboard?

I allmänhet är det lätt att rengöra whiteboardtavlan. Men när bläcket på markören som används torkar ut eller inte har raderats i tid, blir underhållet en riktig huvudvärk. För att effektivt åtgärda denna typ av problem är det möjligt att använda några enkla tips.

Markör på den vita tavlan

Underhåll av torr whiteboardtavla

Regelbunden rengöring whiteboard är nödvändigt för att undvika envisa märken. Normalt levereras tavlan med en speciell markörsuddare vid köptillfället. Det finns dock andra kemtvättsmetoder. Det finns två steg att följa:

  1. Utför regelbundet underhåll med suddgummi, eller för bättre prestanda, ett designersuddgummi. Det är viktigt att göra ett test innan.
  2. Torka sedan av med en mjuk, torr trasa eller våtservetter för att slutföra operationen.

Användningen av produkter

Att använda vissa produkter kan vara effektivt för att underhålla whiteboardtavlan. De vanligaste är:

  • deVit vinäger: 1 volym av denna produkt ska blandas med 9 volymer vatten. Lägg den resulterande lösningen på brädan med en svamp, skölj och torka sedan med en mycket torr trasa.
  • Alkohol 90°C: häll denna produkt på en mjuk trasa, applicera på brädan och torka med en torr trasa. Upprepa tills du får ett tillfredsställande resultat.

Rengöring av ihållande spår

I händelse av att spår av markör fortfarande är synliga trots ovannämnda medel, tillåter andra radikala lösningar en whiteboardtavla att renoveras.

  • Om av misstag, a outplånlig markör har använts på whiteboardtavlan, bör rengöring utföras omedelbart. Ta först bort de spår som redan finns, sedan stryk en raderbar svart markering över den. Använd en ren och helt torr trasa, radera allt för att göra ett uttalande.
  • Om spåren är daterade och är ganska omfattande på ytan av målningen, är det bättre att använda en suddgummi. För att göra detta, gnugga försiktigt de drabbade områdena med det för att inte skada brädan. Torka sedan av med en torr trasa. Om resultatet fortfarande lämnar något övrigt att önska, använd bikarbonat med en väl fuktad svamp. Skölj med en ren, fuktig svamp och torka sedan med en torr, mjuk trasa.