Håll myror borta med vinäger

En myranvasion är lätt att hantera. Använd bara repellenter för att köra ut dem ur ett hem eller hålla dem borta från en fastighet. För att göra detta är vinäger en mycket effektiv produkt för att stöta bort dessa insekter. Förutom att det är tillgängligt för alla, skadar detta naturliga repellerande inte hälsan för de boende i ett hem. Översikt över hur man använder vinäger för att effektivt stöta bort myror.

Håll myror borta med vinäger

Vit vinäger utspädd i varmt vatten

Myror är insekter som snabbt kan bli invasiva. Av goda skäl lockar matrester som ligger i köket, matsalen eller sovrummen dem. Men när de väl har fastnat i huset är det ibland svårt att köra bort dem. Användningen av insekticider är dock skadlig för människors hälsa, särskilt för små barn. Du borde veta att andra mindre farliga produkter, men särskilt effektiva för att hålla insekter borta från en fastighet kan användas. Vit vinäger är en av dem.

Vinäger är faktiskt ett utmärkt avstötande medel. Tack vare sin starka lukt hjälper denna produkt att stöta bort insekter. För att öka effektiviteten av vinägern är det lämpligt att späda den i varmt vatten. Använd sedan den här lösningen för att avvärja myror och andra insekter.

Här är stegen för hur man jagar myror med vit vinäger:

  1. Häll hett vatten i en sprayflaska och tillsätt en generös mängd vit vinäger (ungefär hälften av behållaren).
  2. Skaka sedan behållaren väl för att späda ut vinägern i det varma vattnet. Värmen optimerar produktens egenskaper och gör den mer effektiv.
  3. Spraya passageområden myror. Tveka inte att strö en rejäl mängd av det för mer effektivitet.
  4. Upprepa operationen så ofta som möjligt, cirka två till tre gånger om dagen, med ett intervall på en till två dagar under veckan. På detta sätt kommer myrorna att skingras för att lämna huset så snabbt som möjligt.

Gurka och vit vinäger

Det finns många naturliga myrmedel. Förutom vit vinäger är gurka, vars lukt och konsistens av dess juice avvisar vissa sorter av insekter, också en del av den. I det fall där myror har invaderat huset, blir det viktigt att kombinera alla naturliga tips att kämpa effektivt mot dessa inkräktare. För att göra detta är kombinationen av gurka och vinäger viktig.

För att fortsätta effektivt är några steg nödvändiga, nämligen:

  • Strö vit vinäger i alla hörn av huset och i områden där myror passerar. Några droppar är mer än tillräckligt för att hålla dessa insekter på avstånd. Det är också möjligt att använda lösningen baserad på varmt vatten och utspädd vit vinäger.
  • Ta en gurka och skiva grönsaken i tunna strimlor. Placera skivorna på de ställen där myrorna är mest talrika. Det rekommenderas att placera det i väggarnas urtag, under vardagsrumssoffan och i hörnen på köksbänken. Dessa gurkremsor bör bytas ut varannan eller var tredje dag. Fortsätt denna operation tills myrorna helt har övergett huset.

Lukten av vinäger blandad med den av gurka kommer att finnas något i hemmet under dagarna för skadedjursbekämpning, men det är inte skadligt. Till skillnad från kemiska insekticider som påverkar luftvägarna eller orsakar allergiska reaktioner hos de mest känsliga, har naturliga tips ingen effekt på hälsan.

Citronskal marinerade i vit vinäger

Förutom användning med gurkor, kan vit vinäger också användas med citronskal för att avvärja myror. För att göra detta räcker det att marinera citronskal i produkten i tre dagar. Använd helst en glasflaska. Blandningen kan sedan användas för att jaga myror runt huset.

När du använder denna lösning rekommenderas det att späda den något med vatten. När detta steg är gjort, strö det på de områden där insekter passerar. Dessutom kan några droppar av denna blandning läggas till rengöringsprodukter för att rengöra huset samtidigt som myror hålls borta.

Behandla utsidan med vit vinäger: en omedelbar lösning

När myror har invaderat huset är den första instinkten att använda repellenter inuti. Du bör dock veta att dessa insekter kan komma utifrån, särskilt från trädgården, där deras bon finns. För att kontrollera invasionen av dessa insekter är det därför lämpligt att behandla utsidan av hemmet innan du använder produkterna inomhus. Vinägerbaserade lösningar bör användas i trädgården.

Observera att vinäger också är känd som en effektivt ogräsmedel. Att strö denna lösning i trädgården, på uteplatsen eller på gångvägarna hjälper inte bara till att bekämpa invasionen av myror utan också för att minska ogräsets expansion.

Här är stegen att följa för att jaga myrorna som presenteras på terrassen eller de asfalterade stigarna i trädgården:

  1. Skaffa fat som används av skadedjursbekämpande organismer. Dessa säljs kommersiellt med all nödvändig skyddsutrustning.
  2. Fyll faten med vit vinäger och vatten för att minska effekten av produkten något för att inte torka ut jorden eller skada växterna.
  3. Spraya lösningen på de ytor som ska behandlas.

För bästa resultat bör behandlingen av den yttre delen av huset utföras en eller två gånger i veckan, under en månad. Observera dock att vit vinäger inte bör användas rikligt med risk för att jordens natur förändras.