Hur blir man av med en fiskig lukt i huset?

Även om det är gott och nyttigt, är fisk ibland till besvär. Faktum är att även efter några dagar är dess lukt fortfarande närvarande i huset, och särskilt i köket. Upptäck i detalj effektiva lösningar för att eliminera fisklukter i huset.

Att bli av med fisklukten

Hur begränsar man spridningen av fisklukt?

Som ordspråket säger: "Förebyggande är bättre än att bota". Innan man letar efter lösningar för eliminera lukter, måste vi först tänka på att hitta effektiva metoder så att de inte invaderar alla rum.

Fisk har en speciell lukt som inte alla gillar. För att förhindra att det sprider sig i hela huset är det lämpligt attventilera köket så mycket som möjligt när du lagar mat. Om det inte finns något fönster är det möjligt att sätt på spiskåpan till max. Det är till och med lämpligt att slå på den i cirka tio minuter innan du börjar laga mat.

Förutom att förhöja smaken på rätten, tillsätt färsk ingefära i grytan före slutet av beredningen minskar lukten av fisk och släpper en behagligare arom.

Placera också en kruka luktabsorbent nära spisen är en effektiv lösning för att minska ångorna från grytan.

Även om försiktighetsåtgärder har vidtagits för att förhindra förorening av den omgivande luften, kan vissa områden förbli angripna. Dessutom är det inte nödvändigtvis tillräckligt att vara försiktig. Vid behov är det nödvändigt att eliminera eller maskera lukterna med hjälp av några få produkter.

Använda rök för att eliminera dålig lukt

Rök är en av de mest effektiva lösningarna för att eliminera lukter i hemmet. Faktum är att kolet som släpps ut vid förbränning förstärker produkternas luktborttagningsförmåga. I detta sammanhang finns det flera lösningar för att eliminera fisklukten genom rök.

  • Den enklaste och vanligaste lösningen för att bli av med dålig lukt (även på toaletten) är atttänd en tändsticka. Försiktighet ska dock iakttas mot brandrisk som kan uppstå vid bristande vaksamhet.
  • Impregnerad med doften av bensoin från Laos Armenien papper tillåter att'eliminera starka lukter i huset. Det finns på apotek och ekologiska butiker. Användningen är ganska enkel, eftersom allt du behöver göra är att bränna den som rökelse och låta röken spridas i hela ditt hem. Denna metod ska tillämpas efter att ha ventilerat huset väl. Det rekommenderas även att ventilera efter användning för att låta röken komma ut, eftersom det kan förorena luften i huset.
  • Bränn apelsinskal eller citron kan också vara mycket effektivt för att deodorisera köket. Den brända barken avger en söt och behaglig citrusdoft som kommer att maskera den dåliga lukten.
  • Slutligen diffus rök från lagerblad är också en praktisk och enkel teknik för att maskera den obehagliga lukten, men också för att driva ut negativa vågor.

Använd citrusfrukter för att dofta huset

Apelsin och citron är världsberömda för sin söta doft och kvalitet deodorant. Dessutom är de de mest använda parfymerna vid tillverkning av kosmetika och rengöringsprodukter. Särskilt effektiv mot luktar fisk och andra skaldjur, citrusfrukter kan användas i vaporizers, som infusion eller direkt i ugnen.

  • Att göra en lösning eller citron storm infusion, bara koka en kastrull med vatten och tillsätt citrusbitar till den. Låt reducera i några minuter och stäng sedan av värmen. Låt ångan spridas i hela rummet tills lösningen svalnar helt. Upprepa operationen vid behov.
  • För att deodorisera ugnen, mikrovågsugnen och hela köket, är det lämpligt att placera en citron halverad i ugnen förvärmd till 200 ° C, stäng sedan av ugnen för att låta citronen koka. För mikrovågsugnen rekommenderas att placera citronbitar och slå på maskinen i två till tre minuter.
  • Associerad med kryddnejlika, apelsin producerar en deodorantlösning som absorberar och döljer lukten av fisk i köket. För att få denna lösning måste du pressa apelsinen och behålla skalet. Häll saften i en kastrull och lägg sedan skalen som kryddnejlikan har planterats på i kastrullen. Låt allt koka på svag värme. Förutom att eliminera dålig lukt är doften av apelsin blandad med kryddnejlika en effektivt myggmedel.
  • Produkter som härrör från citrusfrukter finns också tillgängliga på marknaden som t.ex orange ljus och eteriska oljor.

Timjan eller mynta: effektiva aromater för att maskera lukter

Uppvärmd eller använd i en förångare, den timjan och mynta är effektiva för att eliminera fiskig lukt. Några timjankvistar doppad i kokande vatten ger en behagligare doft i köket.

Att göra en hemgjord luftfräschare, det är nödvändigt att sänka ner gröna blad av timjan eller mynta i 200 ml vodka eller hushållsprit skuren med två matskedar vatten. Låt sitta i några minuter och spraya sedan över hela huset insisterar på gardinerna.

Koka vinäger för att bli av med fisklukten

Den sura lukten är också effektiv för att bekämpa fiskiga lukter. Vari, att koka vattnet och tillsätt en stor mängd vinäger i grytan hjälper till att dölja fisklukten i köket och i hela huset.

Använd eteriska oljor för att eliminera den fiskiga lukten

Används i en diffusor eller helt enkelt impregnerad på en bomullsrondell, eterisk olja är också idealisk för att dofta inredningen i ett hem. Det finns en mängd av dem på marknaden, den mest effektiva är den eteriska oljor av lavendel, teträd och eukalyptus.

Sprid ut en bakelselukt

Finns det något bättre sätt att maskera lukten av matlagning än en gourmetdoft med söta toner. Lukten av färska bakverk är en bra lösning att eliminera stekt dofter och sås i köket. Det är också effektivt för att maskerafiskig lukt.

För att få denna goda doft, lägg bara på en bakplåt täckt med aluminiumfolie. socker och kanel, då placera allt i den förvärmda ugnen. En het panna kan också ersätta ugnen. Du måste dock vara noga med att inte överkaramellisera eller bränna blandningen.