Hur blir man av med lukten av bränning i huset?

Den brännande lukten är obehaglig och svår att bli av med. Det dyker ofta upp när mat har lämnats i ugnen eller pannan. Oavsett orsak är det möjligt att enkelt bli av med detta besvär. Ta en titt på några smarta sätt att ta bort den brännande lukten från ditt hem.

Eliminera lukten av bränning i huset

Ventilera för att eliminera lukten av bränning

För att förhindra rök och brinnande lukt från att tränga igenom väggar och gardiner är den första instinkten att ha att öppna öppningar, särskilt fönster, så att cirkulera luften. För att optimera luftförnyelsen och eliminera dålig lukt är det också lämpligt att öppna dörrarna som leder till utsidan.

För att påskynda luftcirkulationen, fans är starka allierade. Det rekommenderas därför attslå på takfläkten. Om röken är för tjock är det till och med lämpligt att placera bärbara fläktar i rummet och orientera dem så att luften blåser genom fönstren. Att ha andra fläktar i öppningarna i andra rum ökar också deras effektivitet.

Eliminera lukt vid källan

Ta ut den brända maten av huset underlättar elimineringen av dess lukt. För att göra detta måste du vänta tills det svalnar, samla det sedan i en påse och förslut det tätt. Släng den direkt i den grå soptunnan utanför hemmet. Det är faktiskt inte att rekommendera att lägga bränd mat i soptunnan, eftersom dess starka lukt alltid kommer att fortsätta spridas i hela hemmet.

För panorera, det måste hon vara blötlagd i tvålvatten för att underlätta dess rengöring, men också för att deodorisera den. Det är också lämpligt att rengöring av golv och väggar med blekmedel. Det är också nödvändigt tvätta tyger som dukarna, och speciellt köksgardinerna.

Slutligen behåller lådorna lukter och är inte längre återvinningsbara. För att förhindra att de förorenar den omgivande luften i köket, är det bättre att ersätta dem med plastpåsar och lägga dem för återvinning.

Använd en kemisk luktabsorbent

Placera en kruka luktabsorbent nära källan till dålig lukt renar luften effektivt. Det är en miljövänlig produkt som fungerar genom avdunstning och renar luften genom att sönderdela förorenande partiklar. Det är väldigt lätt att använda och är lätt att hitta. Ta bara bort locket och låt det agera. Luktabsorbenten är effektiv i 4-6 veckor och bör bytas ut när denna tid har gått.

Vatten för att rena luften i huset

Den mest bekväma och prisvärda lösningen är attanvänd vatten som luftrenare. Blandas med lite vinäger, suger den in dålig lukt och frigör syre för att förnya den omgivande luften. Om du placerar burkar eller hinkar med vatten blandat med vinäger i olika delar av huset kommer dålig lukt att försvinna på några timmar eller åtminstone minska dem.

Det är också möjligt att få samma effekt genom att doppa bitar av lök och/eller citron- i vatten. Dessutom är lök också effektivt för att absorbera obehagliga dofter.

3 mormors tips för att absorbera den brännande lukten

Det går att göra en luktabsorbent av enkla råvaror som finns i varje hem. Det enklaste är att gör en luktabsorbent med bröd. För att göra detta behöver du en bit bröd, vinäger och en kastrull med vatten.

  1. Blanda först två glas vinäger med vatten i grytan.
  2. Koka upp lösningen och sänk värmen för att stelna upp vätskan.
  3. Efter fem minuters kokning, doppa ner en stor mängd bröd för att absorbera allt innehåll i pannan.
  4. Dela de blötlagda bitarna i flera tallrikar och arrangera i husets fyra hörn.

Å andra sidan är kokande vatten som innehåller tvättmedel eller plaggskölj en effektiv lösning. De vattnets värme sprider doften av tvättmedlet och eliminerar lukten av bränning.

Kaffe rekommenderas också för att maskera lukter. Att rosta en god näve kaffebönor släpper ut en läcker doft som täcker den brända lukten. Man måste dock se till att inte bränna kaffet, eftersom det förvärrar situationen. Det är också möjligt att använda kaffesump enkelt ordnade i koppar och placerade i rum med starkast brännlukt.

Bakpulver för att absorbera allt

Bikarbonat är en produkt som har absorberande kapacitet. Det tar alltså bort dålig kroppslukt, men även dålig lukt i huset. Att ha koppar som innehåller en matsked bakpulver på flera ställen i huset hjälper till neutralisera förorenande partiklar och andas frisk luft igen.

Du kan också blanda bakpulver med andra ingredienser för att deodorisera huset. Det finns också flera metoder för gör en hemmagjord bikarbonatbaserad luftfräschare.

  • Den enklaste lösningen är att blanda en tesked bakpulver med två koppar varmt vatten och en tesked citron juice.
  • Att sända en söt doft av vanilj i huset är det lämpligt att hälla i en spruta en och en halv liter ljummet vatten och tillsätta två matskedar bakpulver, en matsked väteperoxid, två matskedar diskmedel och slutligen en matsked avvaniljsmak. Skaka allt väl och spraya över hela rummet, speciellt på gardiner.

Citron: en särskilt effektiv naturlig deodorant

I lösning, vanlig eller bakad, den citron- sprider en kraftfull doft som tillåter neutralisera brinnande lukter i huset. Den enklaste användningen av citron för att fräscha upp luftens doft är att koka några bitar i en kastrull med vatten. Den utströmmande ångan kommer att maskera den obehagliga lukten och desinficera luften. Citronen är faktiskt också en antiseptisk som dödar virus och bakterier som svävar i luften.

Om den brännande lukten kommer från ugnen, är det lämpligt att förvärma den till en hög temperatur och placera citroner halverade. Låt sitta i några minuter tills aromen sprider sig i hela rummet. Förutom deodorisering gör detta knep det lättare att rengöra ugnen och eliminerar fett.

Doften av kola för att sprida en söt doft av bakverk

En bra doften av färskt bakverk hela huset är perfekt för deodorisera och bli av med en gång för alla brännande lukter. För att få denna behagliga doft måste ugnen förvärmas till 200 ° C. Lägg i en skål smord med smör en stor mängd socker och av kanel, och sätt in den i ugnen. Stäng av ugnen och låt värmen göra resten.

Eteriska oljor: bra allierade

Eteriska oljor är kända för sina många fördelar. När det kommer till luftrening har de en speciell plats. Den kraftfulla aromen av dessa naturliga extrakt kyler luften på några minuter. Dessutom är alla eteriska oljor effektiva för att eliminera brännande lukter. För att göra detta, blanda 200 ml vatten med två matskedar vatten och femton till tjugo droppar eterisk olja i en sprayflaska. Skaka ordentligt och spraya runt i huset.