Blanka ett handfat i rostfritt stål med naturprodukter

Fingermärken, kalksten, feta fläckar ... En diskbänk av rostfritt stål sätts på prov varje dag. Utan underhåll, och med tiden, bygger den upp smuts och börjar förlora sin glans. Istället för att luta sig mot starka kemikalier är det idealiska att använda miljövänliga rengöringsmedel. Här är några effektiva produkter som rekommenderas för att få ett handfat i rostfritt stål att glänsa.

Tips för att få ett handfat i rostfritt stål att glänsa

Att få ett handfat i rostfritt stål att glänsa: tips och försiktighetsåtgärder

DE'rostfritt stål är ett material som är resistent mot rost och höga temperaturer. Det är dock viktigt att följa några försiktighetsåtgärder vid rengöring:

 • Använd aldrig rengöringsverktyg slipmedel såsom frätande kuddar eller svampar med risk för att permanent repa hela diskbänkens yta.
 • Använd inte för många produkter stripporutan att först späda ut det i vatten.
Några dagliga åtgärder bör också vidtas för att begränsa slitage och smuts på denna typ av beläggning.
 • De vattendroppar lämna kalkhaltiga spår på det rostfria stålet. Därför är det nödvändigt att undvika att lämna disken att torka i en behållare placerad på diskbänkens rostfria stål.
 • Kalksten tenderar att bilda avlagringar vid basen av blandare. För att ta bort det kan du gnugga med en pasta som består av havssalt mixad med varm vinäger. Skölj väl efteråt.
 • Kör regelbundet en pappershandduk impregnerad med diskhonolivolja. Denna metod skyddar effektivt det rostfria stålet.

Rengör diskhon med en potatis

För att övervinna spår av kalksten och all slags smuts som smutsar ner rostfritt stål är detta mormorsknep effektivt. De potatis, eller närmare bestämtstärkelse som finns i denna stärkelse, gör att du kan återställa glansen till ett handfat i rostfritt stål med en enda avtorkning av trasan. För att göra detta, här är stegen att följa:

 1. Skär potatisen i två och använd den första halvan;
 2. Rengör hela diskbänkens yta;
 3. Att låta göra en kvarts timme ;
 4. Skölj medVarmt vatten ;
 5. Att torka.
De skal potatis kan också göra susen för att återuppliva glansen från diskhoar av rostfritt stål.

Citron för ett rent handfat i rostfritt stål

Denna citrusfrukt är uppskattad för sin obestridliga dygd när det gäller rengöring och polering. Tack vare denna enkla och ekologiska metod är diskbänken i rostfritt stål också deodoriserad och lämnar en behaglig doft. För att göra detta kan ingenting vara lättare. Tryck bara påcitron på en svamp för att extrahera juice och gnugga hela ytan.

För mer effektivitet, tveka inte att använda resten av citronen för att polera diskhon direkt. Avsluta med att skölja och torka med en absorberande trasa. Blandningen avolivolja och av citron- är också en lösning för att ge näring till rostfritt stål samtidigt som det tar bort matta fläckar.

Slutligen, för att bli av med små vita fläckar orsakade av salt, kan du använda en stålullsdyna, så fin som möjligt, impregnerad med citron juice. Gnugga och skölj försiktigt.

Underhåll rostfritt stål med bakpulver

De bakpulver är inte bara en nödvändig ingrediens i bakning, utan kan också ingripa inom rengöringsområdet. För att få en rostfri diskho att glänsa, sprid bakpulver på alla delar och polera med en svamp blötlagd i varmt vatten. Skölj bara och du är klar!

Använd tvålvatten

Ett måste för rengöring, tvålvatten är lösningen att aldrig glömma. Förutom polering avfettar den det rostfria diskbänken ordentligt. Denna produkt rekommenderas starkt för regelbundet underhåll av denna del av köket. För att göra detta, här är några rengöringsmedel att blanda med varmt vatten:

 • Avfetta hela ytan på diskhon i rostfritt stål genom att placera en klick av svart tvålmjuk på en fuktig svamp. Rengör hela ytan och skölj sedan.
 • Fyll botten av diskbänken med varmt vatten och lös upp spån av Marseilles tvål. Använd en svamp för att skrubba alla delar innan du sköljer.
 • Blötlägg en svamp med varmt vatten och Diskmedel och rengör diskhon i rostfritt stål.

Bakpulver för tvätt av rostfritt stål

Bakpulver är en benchmark rengöringsprodukt. Han städar allt i huset och missar aldrig möjligheten att få redskap i rostfritt stål att glänsa. Här är olika metoder att använda för att enkelt återfå glansen från diskhon i rostfritt stål:

 1. I en skål, kombinera 1 msk vatten och 2 msk bakpulver. Blötlägg en svamp med blandningen och gnugga diskhon med cirkulära gester. Skölj med mycket vatten med samma svamp, men denna gång fuktad med varmt vatten. Torka av med en mjuk trasa.
 2. Kombinera bakpulver och vatten för att bilda en mjuk pasta. Applicera direkt på hela diskbänkens yta och låt verka 10 till 15 minuter. Gnid in med en mikrofiberduk eller en svamp fuktad med varmt vatten.
 3. Blanda 3 till 4 matskedar bakpulver i en skål och tillsätt lite vit vinäger eller från färsk citronsaft för att få en skurpasta. Rengör diskbänken försiktigt och låt verka i några minuter. Skölj rikligt med varmt vatten och torka med en mjuk trasa.

Vit vinäger utspädd för att få rostfritt stål att glänsa

Känd för sin handling desinfektionsmedel och rengöringsmedel, vit vinäger är den bästa allierade av rostfritt stålbeläggning. Så här använder du vit vinäger för att återställa glansen i diskhon i rostfritt stål:

 1. Applicera lite vit vinäger och några droppar olja på absorberande papper. Skrubba alla delar av diskhon och låt sitta. Det är inte nödvändigt att skölja.
 2. Fyll diskbänkens botten med en fjärdedel kallt vatten. Häll på 10 cl vit vinäger och låt stå i 30 minuter. Använd blandningen för att rengöra hela ytan på diskhon i rostfritt stål. Skölj och torka sedan.

Rengöring av rostfritt stål med Meudon vit

Precis som bakpulver kan Meudon white användas på olika sätt för att återställa glansen till en rostfri diskho. Du kan sprida Meudon white direkt över hela ytan, gnugga sedan med en svamp indränkt i varmt vatten eller förbered en pasta genom att blanda Meudon white med lite vatten. Använd skurmassan för att rengöra diskbänken direkt, skölj och torka sedan.

Lersten för att återställa glans till rostfritt stål

Bland de mest populära ekologiska metoderna, lersten rengör, skyddade ytan som ska behandlas och återställer glansen till ett handfat skamfilat rostfritt stål. Vanligtvis levereras med en svamp, små mängder lera avsätts på rengöringsverktyget. Sedan är det bara att gnugga den synliga delen och alla hörn av diskhon, skölj sedan.

Underhåll diskbänken i rostfritt stål med citronsyra

Citronsyra är ett utmärkt rengöringsmedel för en rostfri diskbänk, och den får den också att glänsa. Det visar sig dock vara väldigt strippande vilket kräver att det späds med vatten innan användning. Det är också viktigt att bära hushållshandskar och att skydda ögonen när du använder den. För att göra detta behöver du bara:

 1. Lös upp 2 matskedar citronsyra i 1 liter varmt vatten;
 2. Rengör diskhon med en svamp indränkt i produkten;
 3. Skölj noggrant.

Använd tidningspapper för att rengöra rostfritt stål

Som ett komplement till alla dessa tips för att få ett handfat i rostfritt stål att glänsa, genom att gnugga det med tidningspapper kan du ge en spegeleffekt vid hans handfat. För att göra detta, vänta helt enkelt tills resterna av rengöringsprodukterna är borta innan putsa hela diskbänkens yta med tidningen.