Hur rengör man allt i huset med borax?

För att hålla ett rent hus är det nödvändigt att använda rätt produkt. Det finns många hushållsstädare på marknaden och borax är en av dem. Denna naturliga komponent med blekande egenskaper är idealisk för rengöring av väggar, golv, fönster och möbler. Det eliminerar olika smuts, bakterier och dålig lukt.

Rengör ditt hus med borax

Borax, en rengöringsprodukt med flera användningsområden

Borax härrör från bor, ett grundämne som finns i stenar, jord och vatten. Det används i flera branscher som tillverkning av läkemedel och kosmetika. Besitter egenskaper rengöringsmedel, desinfektionsmedel, insekticider och blekmedel, den boraxär effektiv mot smuts och har en stark desinficerande effekt. Detta är anledningen till att den också används för hushållning. Naturlig, effektiv och giftfri lösning, den kan appliceras på olika ytor. Således har det blivit vanligt att använda den för att rengöra stål- och keramikväggar, fönster och handfat. Det eliminerar effektivt fettfläckar, mögel och all annan smuts. När borsyra blandas med vatten blir det en alkalisk lösning. En annan viktig information: det är också möjligt att kombinera det med andra kemikalier för att öka dess effektivitet.

Putsning av fönster och golv med borax

Tack vare borax är det möjligt att skapa en 100% naturlig rengöring. Består av vatten och borsyra är denna lösning van vid putsa fönster och golv för att göra dem ljusare. I praktiken räcker det med att hitta rätt koncentration. Andra ingredienser kan nämligen tillsättas beroende på önskat resultat.

 • För gnistrande fönster rekommenderas att blanda 2 matskedar borax och 1 liter vatten. Häll allt i en sprayflaska för en jämn fördelning av produkten över hela luckan.
 • För ett glänsande golv är det lämpligt att tvätta golvet med en vattenbaserad lösning av borsyra.

Sanitärt underhåll med borax

Borsyra är den perfekta rengöringsprodukten för puderrum och toaletter. Den har också exceptionella anti-kalk och antiseptiska egenskaper.

Kalk reagerar vid kontakt med syran som finns i borax och blir pickles lätt. Det är därför en bra produkt för att täppa igen tvättställ, tvättställ och annan badrumsinredning i huset. För att få ett optimalt resultat blandas borax med citron juice tills du har en smidig deg. Denna blandning kommer att spridas över hela handfatet, handfatet, duschkabinen och badkaret. Låt verka i några minuter innan du sköljer, gnugga försiktigt med en svamp.

Borax är också effektivt för rensa igen rör och ledningar. För att dra fördel av dess effektivitet, häll helt enkelt en halv kopp borax i avloppet eller diskbänken, följt av några koppar kokande vatten. Detta trick eliminerar också bakterier och dålig lukt. Det kan upprepas flera gånger tills problemet är löst.

En handfull borsyra i toaletten tar bort både kalksten och den bakterie. Det är bäst att göra detta på kvällen. På morgonen återstår bara ett penseldrag.

Använd borax mot dålig lukt

Brända måltider, husdjursspillning, ackumulerat sopor, ett hus kan invaderas av obehagliga lukter. Det är viktigt att reagera så fort som möjligt för att förhindra att tygerna sugs upp.

Mångsidig, borax kan också fungera som en naturlig deodorant. Här är stegen för att bli av med dålig lukt:

 1. Blanda en lika stor mängd bakpulver och borax;
 2. Häll blandningen på det drabbade området;
 3. Låt blandningen verka i 1 till 2 timmar innan rengöring.

Rengöring av möbler med borax

Tack vare dess fantastiska blekningsegenskap, natriumtetraborat löser upp alla former av smuts. Den tar perfekt bort olja, mögel, bläck, etc. fläckar. på möbler (soffor, soffor, fåtöljer, etc.). Vid kontakt försvinner smutsen omedelbart, utan att behöva gnugga.

Användningssättet är enkelt:

 1. Häll pulvret på fläcken och låt sedan lösningen verka i två till tre timmar;
 2. När tiden har gått, tvätta försiktigt tyget.

För ej löstagbara tyger:

 1. Använd en lösning av borax utspädd i ljummet vatten;
 2. Sprid över hela fläcken med en sprayflaska;
 3. Torka försiktigt med en ren kökshandduk.

En naturlig insekticid

För städa ett hus helt, eliminering av skadliga insekter är en operation som inte bör försummas. För detta ändamål borax är den idealiska lösningen för att bli av med myror, loppor, myggor och kackerlackor. Giftet, när det väl intagits, suger vatten ur deras kroppar och dödar dem på nolltid. Detta kan placeras på det angripna området (golv, vägghörn, bordsunderlägg, etc.) eller till och med användas som bete. Här är stegen för att ta bort oönskade insekter:

 1. Rensa ordentligt på den plats som valts för giftet;
 2. Se till att området är helt klart och torrt;
 3. Blanda borax med kondenserad mjölk;
 4. Forma en boll i storleken av en kula med blandningen;
 5. Placera gift nära apparater, inuti förvaringsskåp och i områden där kackerlackor, myror och andra insekter vanligtvis strövar omkring.

Försiktighetsåtgärder och instruktioner för användning av borax

Forskning har visat att borax, även känd som natriumborat eller natriumborat, är skadligt för hälsan. CMR (Carcinogenic, Mutagenic and Reprotoxic) klassificerad och märkt med skalllogotypen sedan 2008. Det kan orsaka olika hälsoproblem, inklusive:

 • Brännskador ;
 • Öm hals;
 • Näsblod;
 • Irritationer i händer och ögon;
 • Allergier;
 • Illamående ;
 • Kräkningar.

Vid hantering av denna produkt rekommenderas därför att bära långa kläder och handskar för att undvika direktkontakt. Den ska naturligtvis förvaras utom syn- och räckhåll för barn. Intag av borax kan orsaka buksmärtor, diarré, illamående och till och med anfall. Massiv exponering för denna produkt kan orsaka lever- och neurologiska sjukdomar. För en säker och säker användning krävs därför rigoritet och försiktighetsåtgärder.