Hur stoppar man en invasion av myror i huset?

Oavsett om det är i huset eller trädgården kan myror snabbt bli invasiva. I händelse av att de slår sig ner i en koloni är det nödvändigt att kontrollera dessa insekter för att undvika skador. Genom att använda myrfällor, naturliga lösningar eller till och med insekticider kan olika lösningar användas för att stoppa en invasion.

Tips för att hantera en myranvasion

Varför och hur man dödar och eliminerar myror?

Eftersom myror lever i kolonier kan deras närvaro i ett hus snabbt förvandlas till en invasion. Av hygieniska skäl och för att hejda förökningen av insekter är det tillrådligt att välja eliminering. Naturliga metoder finns, liksom specifika produkter.

Är myror en fara i huset?

Myror är varken skadliga eller farliga för människor, i alla fall inte den mest utbredda arten.

Vad är betydelsen av en myranvasion i huset eller i en lägenhet?

Myror kommer in i hem och lägenheter eftersom de attraheras av mat, smulor som ligger och till och med luktande avfall. Ett dåligt underhållet kök, en bänkskiva med matrester eller överfulla papperskorgar kommer sannolikt att se en hel del myror komma hem. För att undvika en invasion är det nödvändigt att rengöra regelbundet. Om skadan redan har skett måste myrorna jagas eller elimineras.

Använd vardagsprodukter och naturliga lösningar

Anses som hjälpmedel i trädgården såväl som i huset, myror eliminerar bladlösskolonier och attackerar även flugor och spindlar. Men när de bosätter sig en masse i hemmet är det viktigt att anta lösningar för att utrota dem. Ett av de rekommenderade alternativen är att använda naturliga lösningar :
 • Vinäger: att bekämpa en invasion av myror, den alkoholvinäger utgör ett formidabelt vapen. Blötlägg bara en svamp i den och använd den för att rengöra köksbänken. Det rekommenderas också att spraya vinäger på fönsterkanterna och på tröskeln. I händelse av att myror har invaderat skåpen bör en liten behållare med vinäger placeras där.
 • Lavendel: skrämmer bort myror på grund av deras doft, klumpar av lavendel- ska placeras vid entrén till huset. Lavendel eterisk olja kan också användas för att göra ett repellerande medel. För att göra detta måste du blanda 5 droppar avlavendel eterisk olja med 10 dropparpepparmynta eterisk olja. Tillsätt ¼ liter 40 ° alkohol och överför blandningen till en sprayflaska, spraya sedan de områden som invaderats av myror.
 • Av krita : för att förhindra att myror invaderar huset, rita en tjock kritstreck på passageområden (framför husets ytterdörr, framför fönstren, på balkongen, på verandan ...).
 • Av kaffesump : Denna lösning är lämplig för att bekämpa myror både i och utanför huset. För detta är det nödvändigt att fukta kaffesumpen och lägga ett bra lager på de berörda platserna. Myrorna kommer att vara borta på nolltid.
 • Av citron- : denna citrusfrukt gör det också möjligt att skrämma bort dessa insekter. Det rekommenderas att du pressar en citron och häller saften på de områden som gör att de kan komma in i huset och lämna skalen där.
 • Kokande vatten: för att helt eliminera myrorna bör du hitta sitt bo och häll 10 liter kokande vatten i vilket 200 g av svart tvål har spätts ut.
 • Av'borsyra : Finns på apotek eller apotek, borax eller borsyra hjälper till att eliminera myror genom att förgifta dem. Detta kräver att man placerar borsyrabeten i fat, som ska placeras på de passager som besöks av dessa insekter. Genom att svälja denna produkt dör myrorna inom några veckor.
 • Kiselgur: denna produkt hänvisar till ett helt naturligt vitt eller brunt pulver som består av mikroalgskal som effektivt bekämpar insekter, särskilt krypdjur som myror. För att dra fördel av dess dygder, häll helt enkelt kiselgur på platsen för insektspassage eller mot fotlister.
 • Vatten, diskmedel och hushållsprit: blandningen av dessa tre produkter gör det möjligt att göra ett effektivt medel mot myror. Beredningen består av att blanda en halv liter vatten med en tesked diskmedel och en tesked 90 ° alkohol. Denna lösning bör hällas i en sprayflaska, för att användas på områden där insekter passerar.

Använda en myrfälla

För att kämpa mot invasionen av myror är det möjligt att göra en fälla för att eliminera dessa insekter. För det behöver du:
 1. Klipp a mineralvattenflaska av plast tom ca 15 cm från halsen;
 2. Sätt in halsen i den nedre delen av flaskan;
 3. Häll lite vatten med sockret och/eller sylten inuti;
 4. Placera två eller tre myror i fällan för att locka till sig andra insekter. Den senare kommer att drunkna i vätskan. Du ska veta att vatten kan ersättas med öl.
För att förstöra en hel myrstack är det bäst att använda es kommersiella myrfällor. Vanligtvis består dessa enheter av en liten låda med hål i den som döljer en giftig produkt vars lukt lockar dessa insekter. Dessa dör inte omedelbart, men kan fortfarande bära produkten till myrstacken och förorena andra myror.

Bekämpa myror med insekticider

Om ovanstående lösningar inte utrotar myrorna är användningen av insekticider ett annat alternativ. Användning av dessa produkter rekommenderas när myran är angripen återkommande och betydande. Myr insekticider finns i olika former:
 • Pulver: dessa produkter ska blandas med vatten för att sprayas på myrorna eller appliceras torrt på passageområdena såväl som på myrstacken.
 • Sprayer: dessa produkter ska sprayas direkt på insekter, på deras vägar eller till och med på sprickor och sprickor genom vilka de kommer in.
 • Granulat: deras användning liknar den för insekticider i pulverform.
 • Geler: särskilt effektiva, häll bara några droppar på de platser där insekter passerar för att förstöra myrstacken.
Det bör noteras att användningen av insekticider, giftiga och farliga, endast bör göras som en sista utväg. Dessutom borde de vara det använd med extrem försiktighet och förvara dem utom räckhåll för barn och husdjur.

Andra tips för att bekämpa myror

Som en del av kampen mot myror är vissa grundläggande åtgärder särskilt användbara:
 • Sätt alla livsmedel utom räckhåll myror (i lufttäta lådor eller i kylskåpet);
 • Se till att soporna alltid finns hermetiskt försluten ;
 • Undvik att lämna smutsig disk i diskhon;
 • Använd en blekmedelsindränkt svamp för att rengöra köksytor samt insidan av skåp och andra mörka hörn;
 • Dammsug regelbundet husets skrymslen och vrår;
 • Använda en ångtvättare i köket, skåpen som innehåller proviant, toaletterna samt badrummet.

Vad man ska göra vid en myranvasion i väggarna

Ibland är det svårt att hitta myrstackens bo i huset. Ibland måste man ringa in en proffs. Faktum är att boet kan vara innanför väggar, i trädgården, under parkettbrädor ... För att bli av med myror inuti väggsprickor är metoderna som nämns ovan effektiva.