Hur odlar man lätt kattmynta?

Kattmynta finns i flera versioner, inklusive kattmynta, unga skott av vete eller papyrus. Effekterna på katter varierar från växt till växt. Mästaren kan välja efter behoven hos sin lilla följeslagare, men också de utrymmen som han vill odla dem på. Zooma in på de olika typerna av kattmynta.

Växande kattmynta

Vilken kattmynta att välja?

Kattmynta har många fördelar för små kattdjur. Det rekommenderas dock att fråga innan du köper, eftersom inte alla kattmynta har samma egenskaper på djur.

De kattmynta är mycket uppskattad för sin euforisk egenskap på djuret. Det främjar installationen av en känsla av välbefinnande och glädje. Innan du går till veterinären kan du till exempel lägga några blad av denna kattmynta i husdjurets bärväska. Kattmynta är för katter vad cannabis är för människor, enligt en studie. Det orsakar dock inte biverkningar eller beroende hos katten. Dessutom har växten bara effekt på 50 % av katterna. Äldre kattdjur och kattungar förblir likgiltiga för denna mynta.

De gräs är en annan kattmynta avsedd att ätas av katten. När den väl svalts får den uppstötningar och bär med sig de hårstrån som sväljs av djuret under sin skötsel. Denna åtgärd är ett behov hos katten. Gräset kan vara ett ungt skott av korn, vete eller havre. Dessutom har Nepeta hybrid faassenii är kattmynta att odla på vintern. När det gäller papyrus, det rekommenderas i lägenheter, eftersom de är lätta att underhålla.

Medan vissa växter har många fördelar för katter, är andra förbjudna eftersom de innehåller gifter för djuret. Järnek, rhododendron, höstkrokus och filodendron bör placeras bort från detta kattdjur.

Odla kattmynta eller kattmynta

Kattmynta är väldigt lätt att odla kattmynta. Intresserade kan köpa fröer för sådd eller plantfärdiga plantor. Dessa finns i trädgårdscenter eller djuraffärer. Stadierna för plantering är som följer:

 1. Förbered jorden och gräv ner fröna till ca 3 mm;
 2. Mellanrum varje skott 40 cm;
 3. Fröna kommer att gro efter cirka 10 dagar. Under tiden, vattna dagligen tills små gröna skott dyker upp.

Om kattmynta odlas i trädgården vår är den perfekta tiden att så. Å andra sidan, för inomhusplanteringar kan sådd på våren såväl som på hösten. I det här fallet är det viktigt att placera krukorna på en solig plats.

 1. Transplantera de små gröna skotten på den valda platsen. I trädgården, avstånd varje fot 45 till 50 cm.
 2. Om de transplanteras i en kruka, a universell jord rekommenderas. Jord från trädgården kan också vara lämplig. Å andra sidan är kompakta eller rika jordar inte lämpliga.
 3. Vattna regelbundet tills växten anpassar sig perfekt till sin nya miljö. Efter 15 dagar, när det utvecklas gynnsamt, vattna inte igen om inte jorden verkar torr.

När den är frisk kan kattmynta snabbt invadera trädgården. Att installera en stenbarriär kan förhindra denna förstärkning. Att plantera gräset i en kruka är också ett bra sätt att kontrollera dess utveckling. Å andra sidan är kattmynta mer doftande när den planteras i sandig jord. Det utvecklas gynnsamt när jorden är ganska torr. Dessutom, en för blöt jord ruttna rötterna.

Odla gräs för din katt

Kattmynta gräs äts av kattdjur och sedan vara uppstötade. De tar med sig hårbollarna som djuret sväljer när det tvättar. Kattmynta i flytande form är kommersiellt tillgänglig. Ändå förblir odlade växter en effektiv och naturlig lösning. Plus, intag av dessa gräs förser kattdjuret med växtfibrer, folsyra och vitaminer.

Olika sorters gräs kan planteras i trädgården såväl som inomhus. Dessa kattgräs kan vara unga skott av vete, korn eller havre. I handeln erbjuds de i ungskott eller i spannmål. I det senare fallet rekommenderas att så spannmålen på våren. För att göra detta, här är stegen:

 1. Plantera fröna i marken och vattna ofta tills de gror.
 2. Om plantering sker i en kruka, genomborra botten av behållaren för att förhindra att växten ruttnar.
 3. När plantan har vuxit bra rekommenderas transplantation. Det säkerställer den goda utvecklingen och den kontinuerliga grönskan hos gräsen.
 4. Visa gräs för katten endast när det är välutvecklat.

Som kattmynta, gräs gillar Sol. Om de placeras inomhus rekommenderas att de placeras på en solig plats. Annars kan de belysas med en lågenergilampa. Dessa växter uppskattar också värme.

Odla papyrus för ditt husdjur

Att ta hand om huskatter, den papyrus ersätter gräs perfekt. Den är lättskött och erbjuder vacker grönska året runt. För att odla den är stegen följande:

 1. Ta en kruka på minst 25 cm i diameter, för denna växt växer väldigt snabbt.
 2. Om ett hål har borrats i botten av krukan, placera en sten för att behålla underlaget.
 3. Börja med att breda ut ett första lager av lerkulor.
 4. Ta rotklumpen och placera den i mitten, se till att dess krage är på samma nivå som kanten på krukan.
 5. Häll en blandning av krukjord med trädgårdsjord och kompost.
 6. Tryck lätt på jorden runt kragen.
 7. Vatten.

Denna gröna växt gillar vatten. Det rekommenderas inte heller att låta din jord torka ut. Hon behöver också ljus. För att göra detta, placera papyrus då och då på ett fönster som utsätts för solen. Den starka middagssolen kan dock bränna den, speciellt om den placeras bakom ett glas. Papyrus är en vacker grön växt som trevligt dekorerar inredningen. Ägaren bör dock inte fästa sig för mycket vid det om målet är att främja matsmältningshygien hos katten. Ja, det lilla kattdjuret kommer att äta det och leka med det. Däremot kommer han att lämna soffan och gardinerna ifred.