Rena väggar gulnade av nikotin

Nikotin är ett ämne som påverkar både människors hälsa och dess miljö. Tillståndet i ett hus som bebos av rökare är ett bevis på detta. Gulnade väggar och tak, den genomträngande lukten av tobak, bleka möbler och klädsel är de många konsekvenserna av cigarettrök. Det finns dock lösningar för att rengöra väggarna gulnade av nikotin. Översikt.

Rena väggar gulnade av nikotin

En antistatisk kvast för att damma av väggarna

Rökare kan märka gulaktiga ränder på väggarna eller taket i deras hem. Dessa orsakas av nikotin. För att förhindra att plattorna sprider sig eller blir korsade på ytan måste de vara det städa dagligen. Den antistatiska kvasten är det perfekta verktyget för att damma väggar och även taket. Den har gummifibrer som kan övervinna små fläckar av gult damm på väggar eller tak. Genom att sopa tre till fyra gånger i veckan minskar risken för att nikotinavlagringar mattar väggarna.

Ramar och andra föremål som hänger på väggarna måste dock tas bort innan sotning. Gnugga sedan kraftigt med en antistatisk kvast de ställen där gula fläckar har dykt upp. Efter några försök ska smutsen försvinna. Om inte, behövs produkter ta bort nikotinrester.

Sodakristaller och ljummet vatten för effektiv tvätt

Om det har visat sig vara ineffektivt att sopa nikotintintade väggar, krävs användning av en produkt. Sodakristaller är särskilt effektiva rengöringsmedel. Även kallad soda, denna produkt används ofta som avfettningsmedel eller för tvätt. I fall av force majeure kan han eliminera nikotinplack som har fastnat på vissa ytor som väggar och tak. Så här gör du:

  • Häll cirka 5 liter ljummet vatten i en stor skål eller hink och tillsätt en näve sodakristaller, blanda sedan lösningen. Ljummet vatten hjälper till att aktivera sodans renande egenskaper. Därför är det att föredra att använda vatten vid rumstemperatur. Lösningen får dock inte vara för varm, eftersom detta kan förändra sodakristallernas kemiska reaktion.
  • Ta en svamp eller svampmopp och doppa den i behållaren. Det är absolut nödvändigt att svampen är ren för att undvika att lämna andra otäcka fläckar på väggarna. I alla fall rekommenderas nya tillbehör om de tillgängliga svamparna redan har använts för att rengöra fettet.
  • Skrubba väggarna, var noga med att tvätta alla synliga ytor. En vertikal eller cirkulär rörelse rekommenderas för att inte glömma en vrå. Var dock noga med att inte skrubba för mycket annars riskerar du att flisa färgen. För att undvika denna typ av problem, försök att tvätta ett hörnområde för att se om färgen lossnar i tvätten. Om det inte ändras vid kontakt med lösningen, fortsätt att borsta väggarna.

Denna teknik tar inte bara bort nikotinskikten utan rengör samtidigt väggarna. Dessutom är det tillrådligt att upprepa operationen tills ett tillfredsställande resultat erhålls. När väggarna har rensats från de gula fläckarna, fortsätt till sköljningen. För att göra detta, strö helt enkelt över området med rent vatten och låt sodakristalllösningen försvinna. Det är lämpligt att strö mycket vatten för att skölja. Äntligen, låt väggarna torka genom att vädra rummet eller till och med använda en frottéhandduk. När du utför denna operation måste golv, möbler och andra föremål i huset täckas över för att förhindra stänk. Du bör också ha en hink och mopp till hands för att få bort resten av vattnet.

Ammoniak, en magisk rengöringsprodukt

Bland de många alternativen för att tvätta väggar som skamlas av cigarettrök, ammoniak är fortfarande en effektiv lösning. Det är ett ämne som ofta används för underhåll som har många förtjänster. Det är lämpligt att blanda det med vit vinäger eller citronsaft till tar effektivt bort fläckar och annan smuts.

För att göra detta, ta en tom sprayflaska och fyll den med en kopp ammoniak och lite vit vinäger eller citronsaft. Tillsätt sedan en matsked flytande tvål till lösningen, stäng sedan sprayflaskan och skaka den för att blanda allt. När lösningen är homogen spraya ytorna nedsmutsad av cigarettrök genom att i förväg ta bort föremålen som hänger på väggen. Låt sedan produkten verka en stund innan du gnuggar ytan med en ren svamp. Efter några försök bör de tunna lagren av nikotin försvinna utan större svårighet. Ta slutligen en fuktig bomullshandduk och skölj av väggen.

Trinatriumfosfat, för att ta bort envisa fläckar

Om de tunna lagren av gult på väggarna som orsakas av cigarettrök inte sköljs bort eller sveper, bör en produkt med mer uttalade effekter användas. Trisodium Phosphate (TSP) är en rengöringsprodukt som kan utrota de mest envisa fläckarna. Det är dock viktigt att mäta det väl och att späda ut lösningen så att den inte skadar färgen på väggarna eller taket under rengöringssekvenser.

Detergenter baserade på trinatriumfosfat är kommersiellt tillgängliga. Häll bara det i en sprayflaska och späd lösningen med vatten för att minska dess effekt. Spraya sedan produkten på alla möjliga ytor (väggar och tak) och låt produkten torka.

Denna kombination av knep tjänar alltså till att ta bort de gula märken som orsakas av cigarettrök på väggarna, men också för att övervinna lukten av kall tobak som finns kvar i ett rum. Återkommande problem i rökande lägenheter som ofta tvingar framtida hyresgäster att utföra storskaliga arbeten eller underhåll.