Hur rengör man en visp?

En elektrisk mixer är en av de viktigaste apparaterna i köket. Det låter dig enkelt och snabbt slå ingredienserna i ett recept. Det är en effektiv allierad för att vispa mat och tillaga alla sorters pasta. Det är dock viktigt att rengöra den efter varje användning.

Rengör en elektrisk mixer

Hur rengör man snabbt sin elvisp?

Oavsett om du ska vispa, blanda eller baka en tårta elvisp är en daglig nödvändighet.

Som med alla elektriska apparater maximerar underhåll livslängden på en elvisp. Detta beror på att alla rester av deg eller mat som fastnar på enheten gör att mögel utvecklas, vilket orsakar långvarig rost. Vari :

 1. Efter varje användning, koppla ur enheten och ta sedan bort dess olika avtagbara delar. Lägg åt sidan tvättbara delar som folie och visp;
 2. För att ta bort eventuella fläckar på apparatens kropp, kör a våt trasa på den, undvik områden som inte är lämpliga för fukt;
 3. Rengör tvättbara tillbehör som visp, folie och andra löstagbara föremål.

Den elektriska mixern: en praktisk och effektiv anordning för att göra olika recept

a elektrisk mixer är utrustad med flera typer av piskor. Det låter dig göra olika recept, allt från gräddbakelse. Dessutom är det möjligt att styra tröskningshastigheten beroende på tillredningen.

Rengör enkelt en elektrisk mixer

För att rengöra lätt en elektrisk mixer, den ska lämnas att rinna i en lösning av ljummet vatten och diskmedel efter varje användning. Detta tar snabbt bort alla pastarester som fastnat på visparmarna.

Så här gör du det härnäst:

 1. Sätt väljaren i läge "av" och koppla sedan ur utrustningen;
 2. För att extrahera piskor eller mixer, håll dem med en hand samtidigt som du trycker på utmatningsknappen;
 3. Ta bort överflödig mat vid behov med hjälp av en trä- eller plastspatel;
 4. Kör tillbehören under vatten. Det går även bra att lägga dem i diskmaskinen;
 5. Torka av mixerkroppen med en lätt fuktad svamp, var noga med att inte filtrera vattnet inuti apparaten.

Vänta sedan tills elblandaren har svalnat innan du lägger undan den.

För alltid upprätthålla apparaten, är det lämpligt att smörja in piskarnas fästpunkter då och då för att undvika blockering. För att göra detta, applicera bara några droppar matolja på fogarna innan du sätter på eller tar bort vispen. Dessutom får känsliga delar som motorblocket och strömkabeln inte komma i kontakt med vatten. Detta kan skada apparaten under tvätt.

Hur man använder en elektrisk mixer?

Det är viktigt att använda en korrekt elektrisk mixer för att undvika eventuella felfunktioner. Att göra detta :

 • Använd rätt rätter

För att använda en enkel stavmixer behöver du en behållare hög nog att rymma eventuella utsprång. En salladsskål är idealisk för att slå ingredienserna i receptet. När det gäller en stativmixer medföljer den en speciell skål.

 • Att välja rätt vispar

Valet av visp beror på beredningens karaktär. Traditionella vispar är lämpliga för att blanda vätskor och halvflytande pasta. För konsekventa förberedelser rekommenderas degkrokar.

 • Välj rätt hastighet

Mixerns kraft avgör dess förmåga att blanda tjocka, täta och kompakta preparat. Medium effekt enheter har mellan 300 och 450 watt. De har 1 till 5 hastigheter beroende på modell. Det är också lämpligt att börja med låg hastighet och sedan gradvis öka hastigheten enligt anvisningarna i receptet.