Rengör allt med terpentin

Kärnan i terpentin är en eterisk olja. Den består av terpener, syror och alkoholer. I allmänhet använder läkemedelsindustrin det för att tillverka läkemedel. Men dessa "raze-oljor" används också i hushållet. Här är några tips för att städa hemma med terpentin.

Rengör allt med terpentin

Rengör vaxade trämöbler med terpentin

Vax består av en alkoholhaltig substans, etylenglykol och av två fettsyror. De skydda trämöbler mot snabb sönderfall. Å andra sidan, med tiden, vaxer risk för igensättning av möblerna. Således blir bord, stolar eller skåp lätt fläckiga. Det är därför de bör rengöras då och då.

För att göra detta behöver du bara en gul trasa eller ull ochterpentin. Detta späder ut de lager av vax som försämrar trämöbler med tiden. Dessutom är det lätt att använda. Så här använder du det:

 1. Blötlägg en trasa med lacknafta;
 2. Skrubba träet;
 3. Låt torka.

Underhåll trämöbler lackerade med terpentin

De lackerade trämöbler är perfekta av vintage stil interiörer. Många hem pryder sina hem med lackade trämöbler. Dessutom tillfredsställer den fans av traditionell och modern inredning. oro? Trämöbler fläckar lätt. Därför måste effektiva sätt att underhålla och rengöra dem hittas. Av denna anledning är det nödvändigt:

 • de'terpentin ;
 • de'denaturerad sprit eller olja ;
 • a trasa ;
 • de'Linfröolja (om fläcken är vit).

Terpentinolja är ett effektivt fläckborttagningsmedel. Dess komponenter hjälper till att ta bort kaffefläckar och andra ämnen på lackat trä. Städningen består av:

 1. Blandarengöringssprit med terpentin;
 2. Blötlägg en trasa i lösningen;
 3. Skrubba möbler och fläckiga områden.

Lossa och rengör en madrass med terpentin

Ha en kvalitetsmadrass är avgörande för god sömn och avkoppling. För närvarande är den gjord av olika material som skum, latex, vår eller ull. Hur som helst, lite klumpighet kan göra det smutsigt. För att bevara sitt bekväma utseende bör den därför rengöras. För att göra detta måste du:

 • de'Kallt vatten ;
 • terpentin ;
 • ett tygstycke eller en trasa.
Faktum är att alkoholen och syran i terpentinspriten gör det möjligt att ta bort fläckar på madrassen. Städning består av:
 1. Blandning av vatten och terpentin ;
 2. Blötlägg tygbiten eller tyget i lösningen;
 3. Gnugga först det prickiga området;
 4. Skölj med kallt vatten.

Rengör och skina ett badkar med terpentin

Kärnan i terpentin har många dygder. För artister används det som färglösningsmedel. Å andra sidan är det också en effektivt fläckborttagningsmedel för hushållsarbetet. Dessutom kommer denna produkt väl till pass eftersom den säljs i alla butikshyllor.

De smutsiga badkar är obehagliga att titta på. För att rengöra dem och göra dem glänsande, använd lacknafta. Detta fläckborttagningsmedel är effektivt. Det är bara tillrådligt att ventilera bra delen före applicering. Detta förhindrar dålig lukt. Nästa :

 1. Blöt badkaret med mycket varmt vatten;
 2. Blötlägg en mjuk trasa med lacknafta;
 3. Torka och ta bort fläckar med lösningen;
 4. Skölj med rent vatten.

Renovera skadad parkett med terpentin

de parkett- används som golvbeläggning. Den består av en sammansättning av träribbor. Det finns två typer av parkett, nämligen: gammal parkett och modern parkett. Med tiden får de repa. Så för att de ska få tillbaka sin glans är det nödvändigt:

 • 1/4 l avLinfröolja ;
 • 1/4 l av bivax ;
 • 1/4 l avterpentin ;
 • a trasa i bomull ;
 • a flaska glas.

Terpentin är en produkt med fleranvändningsliknande vinäger och bakpulver. Dessutom säljs den i alla butikshyllor. Att använda dessa ingredienser är därför ett praktiskt knep för att återställa skadad parkett. För att göra detta består stegen att följa av:

 1. Kombinera linolja, bivax och terpentin i en glasflaska ;
 2. Blöt en bomullsduk i lösningen;
 3. Gör en första rengöring;
 4. Låt torka i några timmar;
 5. Rengör parketten igen medbleka, diskmedel eller vit vinäger för ta bort klibbiga rester.

Terpentin för att ta loss skinnsoffor

Soffor eller soffor måste alltid underhållas för att bevara komforten. För det mesta är de gjorda av läder. Vid fläckar och mögel kan den Bordeaux plan är effektiva fläckborttagningsmedel. Det är därför nödvändigt att:

 1. Blöt en trasa i lacknafta;
 2. Dutta det fläckiga eller mögliga området på lädret;
 3. Låt torka i några minuter.

Ta bort fläckar från lino med terpentin

Lino är en golv gjord av naturliga element. Det betecknar andra typer av plattor som plast eller PVC. I samtliga fall, den bör underhållas. För detta är terpentin en effektiv produkt. För att övervinna fläckar är det viktigt att:

 1. Blötlägg en trasa med bensin eller av terpentin;
 2. Passera ämnet över fläcken fläcken;
 3. Skölj;
 4. Att torka.

Försiktighetsåtgärder för användning

Som nämnts ovan består essensen av terpentin av en försurat ämne och alkoholhaltig. Med tanke på dess komponenter kräver dess användning särskild uppmärksamhet. Visserligen är dessa Bordeaux-beck färglösa vätskor, men brandfarlig. Några försiktighetsåtgärder är på sin plats:

 • Han måste vara används och förvaras i ett ventilerat rum.
 • Innehåller salpetersyra, den ska inte förvaras i solen med risk för allvarliga brännskador.
 • Potentiellt dödlig, denna produkt bör förvaras åtskilt från barn och husdjur.
 • Efter varje användning måste du rengör händerna med tvål.