Hur inrättar man en studentlägenhet?

Att inreda ett studentrum är inte lätt med tanke på de många begränsningarna av utrymme och budget. Studentlägenheten representerar dock symbolen för en nyvunnen självständighet. Att ordna det på rätt sätt är inte bara en fråga om dekoration utan också om praktisk och välbefinnande. Här är några tips på hur du bäst sätter upp en studentstudio.

Sätt upp en studentstudio

Hur inreder man sin studentlägenhet?

Här är några idéer för att inreda en studentlägenhet:

Undvik att ladda dekorationen

En laddad dekoration kan lätt accentuera känslan av täthet. Det är därför det är nödvändigt att fortsätta med nycklar. Här är några tips för en enkel, men effektiv inredning, som ger en känsla av rymd i ett student studio :

 • Installera en spegel. Ju större den är, desto större intryck av storhet kommer den att ge. Stöd den bara mot en vägg så att du inte behöver göra hål för att hänga upp den. Dessutom reflekterar speglarna ljuset, vilket ger extra ljusstyrka till rummet.
 • Leker med geometriska former. Linjer och geometriska former ger ett visuellt dynamiskt utseende. Dessutom kommer de att ge en trendig touch till inredningen av hemmet.
 • Klä golvet med en färgad matta eller vinylbeläggning. Detta trick låter dig ge rummet energi samtidigt som du lägger till värme till hela inredningen.
 • Lek med ljuset genom att installera olika armaturer som spotlights eller taklampor. Artificiellt ljus skapar också en känsla av rymd på natten.

Välj ljusa färger

Det är viktigt att välja ljusa färger för att ge ljus och en känsla av storhet i små utrymmen. Pastellfärger är till exempel idealiska för små studior. Dessutom erbjuder de även andra fördelar:

 • De ger mjukhet och lugn, vilket gör att du vill stanna hemma;
 • Deras sobra utseende ger oändliga möjligheter till val av tillbehör. Faktum är att pastellfärger går bra med alla andra nyanser. Denna mångsidighet uppskattas när du väljer soffa och andra tillbehör.
 • De reflekterar ljuset bättre, dag och natt.

Mjuka färger är också bäst för gardiner om studion inte har persienner.

Lägg till grönska för att ge liv till inredningen

Gröna växter ger en trendig djungeleffekt till ett rum. Bland andra fördelar rengör de interiören genom att absorbera oönskade gaser och damm. Några exempel på gröna växter: Aloe Vera, pothos, elände, feta växter, suckulenter ... Det är bara att ordna dem så att de smälter in med resten av inredningen.

Hur sätter man upp sin studentstudio?

Utformningen av en studentstudio bör göras intelligent med tanke på det begränsade utrymmet.

Investera höjderna

I små utrymmen bör varje m2 användas. För att frigöra golvyta är det bäst att välja höga förvaringsmöbler. Enkla staplade lådor kan fungera som hyllor där det är möjligt att förvara böcker, lektioner och annat material för lektioner. Dessutom, tveka inte att investera toppen av hyllorna eller garderoben för att optimera det minsta tomma utrymmet på höjden.

Välj multifunktionella möbler

Liten storlek kräver, istället för att belamra sig med olika möbler och offra ett redan begränsat utrymme, varför inte välja kapsling eller multifunktionella möbler? Soffa, låga möbler med inbyggd förvaring, fällbara stolar m.m. är idealiska för små utrymmen. Att bo i en studio kräver faktiskt att man tänker på den praktiska aspekten av saker och ting. Å andra sidan är det mer vettigt att välja möbler med skjutdörrar som tar mindre plats.

För att sätta upp ett kontorsområde, till exempel, möjligheten att väggsekreterare är ett smart val. Det är ett hopfällbart skrivbord. Så när revideringarna är gjorda behöver den bara vikas ner så att den inte tar upp utrymmet.

Separera de olika utrymmena

För att njuta av en lugn plats att somna finns det inget bättre än att improvisera separationer. En bokhylla, byrå eller hylla duger. Det är också möjligt att installera en öppen garderob och använda den som en skiljevägg. Detta kommer att ge rummet en butiksliknande känsla samtidigt som det ger en modekänsla.

Å andra sidan, för att accentuera separationen, är lek med färgen på väggarna också ett intressant alternativ. Sektionen av väggen på nattsidan kunde alltså målas i en annan nyans än resten av rummet. Detta kommer att ge intrycket av att ha två separata rum!

Vilka tips för att inreda ditt studentrum utan att bryta pengarna?

Här är några praktiska och prisvärda idéer för att inreda ditt studentrum billigt.

Satsa på DIY

En students begränsade budget tillåter inte en svindlande summa pengar för inredning. Att skaffa designmöbler är inte på något sätt ett alternativ. Så här är några hemgjorda DIY-idéer:

 • Samla pallar för att göra låga bord eller för att höja sängen;
 • Anpassa plåtburkar för att göra blomkrukor;
 • Använd vinlådor eller andra lådor som hyllor;
 • Avled föremål för att förvandla dem till billiga, men originella, dekorativa föremål.

Ta bara en titt på de många DIY-tutorials på webben för att få inspiration och hitta bra inredningsidéer att göra själv. Detta kommer att ge rummet en originell och personlig touch.

Andra tips för att undvika att bryta banken

Det är lätt att hamna i impulsköp när det gäller att flytta in i en ny lägenhet. Att vara student innebär dock att vara uppmärksam på utgifter. Ingen panik ! Detta betyder inte att det är omöjligt att implementera ovanstående tips. Här är några tips för att bli utrustad utan att bryta banken:

 • Gör en lista över det viktigaste och beräkna sedan den nödvändiga budgeten. Detta steg låter dig budgetera och undvika onödiga köp;
 • Genomför en utvecklingsplan. Vidta åtgärder för att undvika att köpa möbler av olämpliga dimensioner för rummet;
 • Jaga i loppis eller loppisar eller till och med återhämta möbler från den tidigare hyresgästen eller anhöriga för att undvika att explodera budgeten med nytt. Du behöver trots allt inte köpa nytt till varje pris.