Hur väljer man en ansluten klocka?

Den anslutna klockan är uppskattad för sin praktiska och användbarhet. Hur hittar du din smartklocka efter dina behov?

Välj en ansluten klocka

Ta hänsyn till verkliga förväntningar

De anslutna klockor, även kallad smarta klockor, är viktiga vardagliga tillbehör. Äkta mini-smarttelefoner, de kan utföra samma funktioner som telefonen utan krångel. Under dess standardklockestetik (urtavla och armband) finns det därför en mängd funktioner att tycka om. Vissa modeller tillåter till exempel åtkomst till SMS, samtal, sociala nätverk etc. Alla telefonverktyg tillhandahålls därför. Andra erbjuder möjlighet till övervaka sömnkvaliteten, den atletisk förmåga, den förbrända kalorier... Valet av modell görs alltså efter individuella behov. Det är viktigt att ställa de rätta frågorna till dig själv innan du köper. Är den anslutna klockan nödvändig för en sport eller daglig användning ? Måste den vara ansluten till en Android- eller Apple-smartphone? Vilka är förväntningarna på autonomi? Alla aspekter måste beaktas för att välja rätt kopplat armband och undvika onödiga utgifter.

Lär dig de olika typerna av anslutna klockor

Funktionerna som erbjuds av anslutna klockor är olika. Vissa erbjuder mer än andra utifrån personliga behov. Tre typer av smartwatch ska upptäckas:

  • De smarta klockor anslutna till smartphones har tillgång till ett stort antal data och mobilapplikationer som använder Bluetooth-teknik. Samtal kan ringas eller tas emot via högtalare och mikrofoner, såväl som aviseringar i sociala medier och textmeddelanden.
  • De oberoende smartklockor är helt oberoende av telefonen. De har ett 3G eller 4G SIM-kort som ger dem direkt tillgång till Internet. Samtal och olika aviseringar är omedelbart tillgängliga. Bland dess största fördelar erbjuder de spårning av fysisk aktivitet och sömn. Tack vare sensorerna är det möjligt att analysera antalet steg som tagits, tillryggalagd sträcka, tiden som spenderats, förlorade kalorier, sömnkvaliteten eller till och med hjärtbeteende.
  • De klassiska handklockor skiljer sig i sin standardestetik. De har mekaniska visare istället för en digital display. Informationen är alltså synlig via en applikation som tidigare installerats på smarttelefonen. Vissa modeller har sensorer som gör det möjligt att dra nytta av samma funktioner som autonoma anslutna klockor.

Autonomi

Bland de många modellerna och märkena av uppkopplade klockor på marknaden är det inte lätt att göra rätt val. Det finns många kriterier att ta hänsyn till för att hitta den smartklocka som kan uppfylla alla förväntningar. Bland dem, autonomi är en viktig parameter att ta hänsyn till. I allmänhet håller smartklockor inte mer än en vecka eller till och med några månader i standby. Å andra sidan gör en klassisk nålklocka det möjligt att dra nytta av ett mer hållbart material. Faktum är att den inte har ett riktigt operativsystem, liksom en digital skärm, vilket gör att den inte förbrukar energi. Denna typ av smartklocka kan effektivt utföra sin funktion inom 6 månader till ett år som högst. Närvaron av sensorer, för vissa modeller, gynnar dock den betydande minskningen av autonomin.

Användning: vardag eller sport

Den anslutna klockan med en pulsmätare och a GPS rekommenderas för idrottare. Den kan ersätta telefonen, speciellt för att spela in banan, under löplopp eller på träningsdagar utomhus, eller till och med på gym. Den insamlade informationen analyseras sedan från en dator för att förbättra den atletiska prestationen. Under denna analys beaktas kursen, hastigheten, VO2Max och mjölktröskeln. Hjärtaktivitet och till och med allmän hjärtfunktion studeras också av pulsmätaren. För dagligt bruk kan en klassisk nålklocka eller en ansluten klocka med telefonfunktion göra susen mycket bra.

Estetik och användarvänlighet

På designsidan finns det anslutna armbandet i flera varianter för att tillfredsställa alla smaker. Rundad, fyrkantig, rektangulär, böjd, stor eller liten, med alla tillgängliga färger och skärmstorlekar är valet brett. För sportälskare är det lämpligt att välja ett flexibelt armband. Omvänt rekommenderas läderremmar och hybrid- eller nålklockor för dagligt bruk. Helst är det idealiska att välja den rundade formen som påminner om designen hos standardklockor. När det gäller urtavlan är det perfekta att satsa på Amoled skärmar för enkel användning, men du måste tänka på energiförbrukning vilket visar sig vara högre.

Kompatibilitet

Kompatibilitet är också en viktig parameter att ta hänsyn till. De flesta anslutna klockor kan faktiskt bara paras med en Android-smarttelefonversion 4.3 minimum eller en iPhone. Vissa fungerar bara med en telefon av samma märke. Systemet Äpple klocka rekommenderas för en iPhone för att dra nytta av maximal funktionalitet. För andra märken av telefoner är det viktigt att studera lämpligt operativsystem.

Operativsystemet

Som nämnts ovan har det använda operativsystemet en påverkan på autonomin, men framför allt på antalet ansökningar som kan komma till nytta. De mest populära operativsystemen är WearOS från Google och WatchOS från Apple. Samsung vinner över användare med Tizen uppskattad för sitt intuitiva gränssnitt. Dessutom proprietära system som Fitbit Var Konsorter börjar hitta sin plats i detta område. För ett betydande behov av applikationer kopplade till de i hans smartphone eller direkt i hans smartklocka, är de rekommenderade operativsystemen WearOS och WatchOS. Å andra sidan, för grundläggande användning är Fitbit eller Tizen mer än tillräckligt.

Täthet

En uppkopplad klocka är ett effektivt alternativ till smartphonen. Du behöver bara titta på den för att få aviseringar, utan att behöva ta ut telefonen. Således följer denna pryl med överallt: på kontoret, på semestern, på gymmet ... Den måste därför ha minst en IP67-certifiering. Smartklockan är därmed garanterat resistent mot regn, damm, föroreningar eller till och med oförutsedd nedsänkning. Idealet är att välja en IP68-certifierad ansluten klocka. Detta motstår långvarig nedsänkning. Lyckligtvis, de flesta modeller idag är vattentäta.

Telefonfunktionen

De telefonfunktion är ett av urvalskriterierna som ska gynnas. Det gör det faktiskt möjligt att kommunicera tack vare den intuitiva uppringningen med röststyrning, mikrofonen och högtalaren. Andra modeller låter dig till och med se korrespondenten. Hans foto visas direkt på skärmen. Den autonoma smartklockan, som innehåller denna funktion, rekommenderas för sin direkta tillgång till Internet och dess praktiska funktion för frekventa utomhusresor.