Optimera ett litet utrymme för att må bättre där

Ett litet hem är en källa till olika begränsningar. Planering kan faktiskt vara en verklig huvudvärk. Dessutom, på grund av platsbrist, hopar sig saker snabbt överallt. För att hantera dessa problem måste du vara organiserad och optimera utrymmet. Här är några tips för att spara så mycket utrymme som möjligt i varje rum.

Ordna ett litet utrymme korrekt

Spara utrymme i vardagsrummet

Vardagsrummet är det viktigaste rummet i huset. Det finns flera typer av möbler och tillbehör för att optimera ditt boende, till exempel:
  • a pall kan användas som förvaring;
  • A trösta som kan förvandlas till ett matbord;
  • a kombinerat skåp utformad för att rymma elektroniska enheter.
Det är också möjligt att spela på dekorationen för att förstora rummet visuellt. Gardiner och möbler mörkare än väggarna ger intrycket av ett stort utrymme.

Några idéer för att ordna ett litet vardagsrum

Det finns några regler att följa för att hålla vardagsrummet i en liten lägenhet perfekt organiserat. Nyckeln är att kunna röra sig mitt i möblerna utan att vara i vägen. För detta, installera inte för mycket möbler längs väggen och lämna 60 cm mellan dem för att kunna flytta lätt. På samma sätt får TV:n inte hindra passage eller installeras mot ljuset. Ett tips för ett litet vardagsrum är att ordna det med modulära möbler och placera radiatorerna i hörnen för att optimera utrymmet till 100 %.

När väl vardagsrummet är perfekt utrustat återstår bara att göra klart. Att leka med typen av belysning (lyktstolpar, spotlights etc.) och storleken på bilderna som hänger på väggen förstorar också utrymmet. Tillägget av växter ger en touch av originalitet och grönska till dess interiör. Att lägga en parkett eller gynna ett vinylimiterat parkettgolv ger värme till vardagsrummet. Slutligen, att ha kuddar på sofforna gör det möjligt att perfekta dekorationen.

Optimera utrymmet i köket

Utnyttja varje skrymsle och vrår i köket.

I en liten lägenhet saknar köket ofta förvaringsutrymme. För att åtgärda detta är det bäst att installera skåp upp till taket för att rensa bänkskivan. För att fullborda detta praktiska arrangemang är det lämpligt att leka med ergonomiska och smarta möbler: socklar som rymmer lådor och skjutkorgar är praktiska tips i ett litet kök. Inte krångligt, det infällbara bordet, fällbara stolarna, den mobila köksön och vagnen på hjul är att föredra. De låter dig förvara redskap och disk, samtidigt som du lämnar kontinuerlig passage i rummet. Dessa förvaringstips kombineras mycket bra för att ge en minimalistisk stil till dess inredning.

Förstora köket visuellt

När varje kvadratmeter i köket är förbrukad är nästa steg att leka med färger, ljus och material. Visuellt ser ett kök större ut om det har rätt belysning och ljusa färger. För att göra detta, fokusera på ljusa färger, justerbara spotlights som hänger på väggar, möbler och i taket och satin eller lackade material som fångar ljuset och skapar en spegeleffekt.

Gör plats i ett trångt badrum

När det gäller ett litet badrum finns det flera idéer för få några kvadratmeter. Hängmöbler, hyllor, korgar, men framför allt hängande toaletter, är fortfarande en föredragen lösning för att optimera utrymmet eftersom det är mindre skrymmande. Triangulära möbler bör övervägas för att utnyttja även de mest slutna vinklarna. Slutligen, genom att kombinera modern inredning och användbarhet, är möblerna utan handtag och förvaring idealiska för små badrum. I kontinuiteten, en Italiensk dusch är mycket praktiskt och trendigt för små ytor.

Hur ökar man utrymmet i sovrummen?

Barnrum

För att öka utrymmet i barnrummet måste vissa arrangemang och praktiska tips utföras. För att maximera förvaringsutrymmet utgör utdragssängar, vägghyllor och hängande förvaringskorgar grunden i ett snyggt och funktionellt sovrum. För att utöka utrymmet är det effektivt att leka med färgerna och genomskinligheten i förvaringslådorna. Slutligen, att lägga till magnetremsor på väggarna för att hänga metallleksaker är bra för snabb och enkel förvaring.

Föräldra sovrum

För att spara utrymme och begränsa röran bör ett föräldrarum utrustas med praktisk och diskret förvaring. Att välja en säng med inbyggd förvaring rekommenderas, liksom att installera hyllor ovanför radiatorerna och runt sängen. För att optimera utrymmet, gynna en dubbel användning av möbler, se multifunktionella möbler: ett skrivbord kan lika gärna fungera som ett nattduksbord, lådan under sängen kan rymma en garderob.

Olika inspirerande tips för att spara utrymme

För att spara utrymmet i varje rum i en smal bostad finns det många metoder som kan användas.

  • Kom ihåg att använda baksidan och toppen av dörrarna: ett handduksställ bakom badrummet, en hylla för skafferiet, korgar till köket, ett förvaringsutrymme ovanför för barnrummet;
  • Förvandla under trappan för förvaring med lådor och en klädkammare;
  • För ett litet kök gör tillägget av olika spetsar det lättare att använda utrymmet. De vertikala skjutlådorna är en bra lösning för att korrekt organisera burkar, matlagningsingredienser etc. I kombination med hängande korgar i skåpsluckorna, och ovanför stänkplattan och bänkskivan förstoras garderoben och förvaringsutrymmet avsevärt;
  • A lutande papperskorgen, diskret och mycket användbar, lämplig för både badrum och små kök;
  • De hopfällbara skrivbord, i sovrum eller i vardagsrummet skapa en praktisk arbetsyta och är perfekt för små utrymmen;
  • Att installera ett smalt bord på baksidan av vardagsrumssoffan för att äta och arbeta är mycket funktionellt.