Vad ska man ersätta ett engångshalm av plast?

Runt en miljard plaststrån används dagligen runt om i världen och majoriteten av dem slängs ut i naturen. Inför detta problem antas fler och fler miljöansvariga initiativ, i synnerhet demokratisering av biologiskt nedbrytbara engångsstrån och återanvändbara sugrör. Uppdatering om ekologiska alternativ till plaststrån.

byt ut plastsugrör

Halm gjord av sockerrör

Halm in sockerrör är gjord av en förnybar råvara: sockerrörsfibrer. Det är helt biologiskt nedbrytbart. Den är lämplig för både kalla drycker och varma drycker vid 50 ° C. Ekologiskt, det bryts ner mellan sex månader och ett år i jorden beroende på väderförhållanden. Hon lämnar inga spår skadlig i miljön. Tvärtom förvandlas det till aminosyror förutom att det ger näring till jorden.

Halmpasta

Gjorda med vatten och naturligt vetegryn, är pastastråna också biologiskt nedbrytbar och ätlig. De har en neutral smak. Därför ändrar de inte smaken på drycken. Dessa strån miljövänligt är idealiska för att konsumera en kall, kolsyrad och varm dryck vid 50 ° C. De går sönder på mindre än 24 timmar. I denna mening skadar de inte miljön. Men, klistra sugrör rekommenderas inte för människor allergisk mot gluten. Dessutom mjuknar de efter 15 till 20 minuter i drycken.

Vete halm halm

Dehalm av vete är återvinningsbart och 100 % biologiskt nedbrytbart. Den är gjord av stjälkar av vete, en naturlig, ekonomisk och hållbar resurs. När det har sköljts och rengjorts är detta sugrör fritt från eftersmak. Dessutom mjuknar den inte när den blötläggs i en drink. Den kan användas för att dricka mjölk, juice eller en cocktail. Den passar även till varma drycker som kaffe, varm choklad och cappuccino.

Äppelhalm

Detta sugrör är en europeisk innovation. Den är ätbar, naturlig och 100% vegan. Den är gjord av spannmålsfrön och fibrer av Apple. Äppelhalm stannar i vatten i över 60 minuter utan att gå sönder. Den är lämplig för kalla och kolsyrade drycker. Dessutom förändrar det inte smaken. Det smakar som äpple och erbjuder en gourmetkänsla till läsk, cocktails, smoothies eller milkshakes.

Ätbart sockerstrå

Detta smaksatta tillbehör är ett originellt alternativ för att ersätta engångsstrån av plast. Det är faktiskt ätbara sockerstrån ekologisk, biologiskt nedbrytbar och glutenfri. De finns i flera smaker:

 • Jordgubbe ;
 • citron ;
 • lime ;
 • grönt äpple ;
 • ingefära;
 • choklad ;
 • kanel;
 • neutral.

De sätter en smakfull touch till cocktails. Dessutom är de glutenfria och GMO. Stela, de används för att konsumera alla typer av drycker. De håller i mer än 30 minuter i glaset. Dessutom kan de förvaras i två år i kylen.

Ishalm

Isstrån är idealiska för att ersätta både plaststrån och isbitar. De är gjorda med en silikonform, vatten och en frys. De håller drycken sval. De är därför lämpliga för att njuta av kalla drycker och gnistrande. En isbit bör läggas till för att hålla ett isstrå längre i glaset.

Pappershalm

Pappersstrån har fördelen av att vara återvinningsbart och biologiskt nedbrytbar. De är gjorda i kartong och effektivt ersätta plaststrån. Dessutom är sugrör av papper en ekonomisk lösning eftersom de är billiga. Faktum är att de finns i ett brett urval av färger och mönster. De låter dig njuta av alla kolsyrade och kalla drycker, såväl som varma drycker vid 50 ° C. Dessa strån lämnar dock en eftersmak av papper när de blötläggs i mer än 30 minuter i glaset.

Bambu halm

Halmar in bambu är naturliga, återanvändbara och biologiskt nedbrytbara. Består endast av materia organisk, förorenar de inte miljön. Dessutom är bambu ett starkt, motståndskraftigt och hållbart material. Den är alltså återanvändbar efter behag för att njuta av alla drycker. Dessutom är sugrör av bambu lätta att rengöra. Efter användning är allt du behöver göra:

 • handtvätt dem med tvål;
 • lägg dem i diskmaskinen;
 • spendera 10 minuter i kokande vatten och låt sedan lufttorka;
 • koka dem i en lösning av vatten och vit vinäger.

Glashalm

Halmar in glas är original och estetiska tillbehör för att konsumera kalla, kolsyrade och varma drycker. Tillverkad utan plast, de är hygieniska, återanvändbara och 100% återvinningsbar. Deras transparenta design gör att innehållet i glaset kan ses genom sugröret. De är solida, men det är tillrådligt att använda dem med försiktighet eller riskera att gå sönder dem. Lätt att rengöra, glasstråna kan tvättas i maskin. Det rekommenderas dock att placera dem i en enskild behållare för att undvika stötar och sprickor.

Halm i rostfritt stål

De rostfria sugrören är starka och ger ingen risk för korrosion. De är faktiskt gjorda av rostfri metall certifierad för kontakt med livsmedel (SGS). Därför kan de användas på lång sikt för att konsumera alla drycker. Dessutom lämnar de rostfria sugrören ingen metallisk smak. De finns i ett brett utbud av färger:

 • metall ;
 • svart ;
 • brons;
 • guld ;
 • blått ;
 • mångfärgad / regnbåge;
 • skräddarsydda.

De är också lätta att rengöra:

 • handtvätt med en flaskborste;
 • kan diskas i diskmaskin.

Silikon sugrör

Halmar in silikon är luktfria, PVC-fria, bly- och toxinfria. De är lämpliga för kalla, kolsyrade och varma drycker. Flexibla och starka, de är modulära och återanvändbara efter önskemål. Dessutom lämnar de ingen eftersmak av Livsmedelsklassad PVC. Efter varje användning kan silikonsugrören tvättas in maskin eller för hand med en miniborste.

Vasshalm

Vassstrån är biologiskt nedbrytbar och komposterbar. Vassstammar är verkligen en förnybar och hållbar naturresurs. Dessutom kan dessa strån återanvändas flera gånger innan de komposteras hemma. De förvandlas till naturliga gödselmedel. Vassstrån är billigare än bambustrån och är starkare än halmstrån. De låter dig konsumera vilken typ av dryck som helst.