Hur städar man huset med en coladrink?

Att dricka en koladryck är vanligt, till och med banalt. Men att städa huset med det är mycket mindre! Den här drycken kan faktiskt perfekt ersätta kemiska rengöringsprodukter. Dess sammansättning gör det till ett effektivt avkalkningsmedel tillsammans med ett ojämförligt avkalkningsmedel. Du kan använda en coladryck för att lösa upp fett och ta bort spår av lime.

Använda en koladryck för rengöring

Coladryck: ett golvrengöringsmedel

Cola-dryck består av olika kemiska element som fungerar på de tuffaste fläckarna som glödskal, fett och rost. Utöver dessa egenskaper är det också en antiseptisk anmärkningsvärd.

Att ha en blankt och perfekt desinficerat golv, det är tillrådligt att tvätta golvet med en mopp som tidigare badats i en coladryck och sedan skölja väl för att ta bort sockret.

Ha ett rent badrum med cola

Coladrycken är den perfekta rengöringsprodukten för att rengöra badrummet. Kraftfull avkalkning och anti-kalk används för att bli av med smuts och för att neutralisera obehagliga lukter. Vid kontakt avlägsnas kalkresterna lätt och toaletterna återfår sin vithet. Applicerad på kakelfogar är den användbar för att ta bort mögel och matrester. Här är en snabbguide för hur du använder coladryck:

 1. Häll vätskan på ytan som ska rengöras
 2. Låt verka i en bra timme
 3. Skölj med rent vatten

Denna mångsidiga produkt kan också användas för rengöra och desinficera toaletter. Istället för att använda kemikalier:

 1. Häll en coladrink i skålen
 2. Vänta en dryg timme tills vätskan träder i kraft
 3. Borsta och spola toaletten

Denna läsk används också till öppna röret. För att lösa blockeringar orsakade av fett och mat eller håruppbyggnad, tillsätt två liter av denna vätska och låt verka.

Använd cola för att lossa

Coladrycken visar sig vara en fläckborttagningsmedelotrolig. Det är särskilt effektivt för att ta bort fettet som fläckar filten samt blod- och färgfläckar på mattan eller på möbler. Den kan till och med användas för att ta bort tuggummi som fastnat på kläder.

Att rengöra a blodfläckar på mattan :

 1. Sprid en liten mängd av drycken på fläcken.
 2. Skrubba med en handduk eller mjuk borste.
 3. Maskintvätt tyg med coladryck.

För att ta bort sminkfläckar på kläder rekommenderas att du häller motsvarande en burk coladryck i tvättmaskinens kar innan du börjar tvätten.

De färgfläckar motstå inte en coladrink. För att ta bort färgstänk från golv och möbler behöver du:

 1. Sprid en stor mängd av denna dryck på det drabbade området.
 2. Skrubba för hand eller med en borste och skölj sedan.

Observera att detta tips även är effektivt för rengöring fruktfläckar på träet.

Har du en bit tuggummi på kläderna eller på mattan? Ingen panik ! Coladrycken är nyckeln till att ta bort tandköttet utan att skada kläderna och tyget som utgör höljet. Att göra detta :

 1. Doppa delen där det torkade gummit är i coladrycken.
 2. Vänta tills tuggummit är helt upplöst.
 3. Glöm inte att skölja.

Mousserande stekpannor och glänsande bestick tack vare cola

Coladrycken är också mycket effektiv för polera metall. Den kan användas till polera besticken och för att få bort det brända fettet på undersidan av kastrullen, grytan eller grytan.

Du bör veta att de kemiska komponenterna i denna dryck bryter ner fett och mjukar upp matskorpor. Nedan följer stegen för att rengöra med en coladrink:

 1. Häll läsken i grytan tills skorpan är helt nedsänkt.
 2. Låt vila en halvtimme.
 3. Kassera vätskan som innehåller den upplösta gunken.
 4. Tvätta kastrullen, grytan eller grytan.

Här är en städguide för att ha en glittrande silver :

 1. Lägg silverredskapen i en behållare som innehåller en coladryck.
 2. Låt dra i en timme.
 3. Tvätta av med tvål och vatten.
 4. Skölj.
 5. Polera med en mikrofiberduk.

Avkalka vattenkokaren med cola

Vattenkokaren är ofta igensatt av kalk i vattnet. För att uppleva det som nytt är vissa människor vana vid att använda vassa föremål eller slipande produkter. Denna teknik rekommenderas inte eftersom skrubbningen kan skada enheten och orsaka allvarlig skada. För avkalka Vattenkokarensmidigt, bättre att använda en cola drink.

Putsa fönstren med cola

Inte många människor vet det, men ersätter vindrutespolare av en cola drink är en minst sagt smart idé. Så här tar du bort fingeravtryck och fläckar på fönstren:

 1. Bred ut en tillräcklig mängd coladryck på ytan som ska rengöras.
 2. Tvätta glaset med tvål och vatten.
 3. Torka med en ren trasa eller tidning.

Efter denna operation blir fönstren ljusare och kommer inte längre att visa några spår av smuts.

Rengör garaget med cola

Det är inte förvånande att se spår av bensin och fett i garaget. Du behöver inte leta långt för att ta bort dem, för en coladryck som förvaras i kylen kan göra susen väldigt bra. Det är särskilt effektivt för att lösa upp fett som har fastnat i betong. För att rengöra garaget från topp till botten, häll drycken på golvet på kvällen, tvätta sedan golvet med vatten nästa dag.

Bli av med rost med en coladrink

Coladryck är också användbar för att ta bort rost från verktyg, mynt och diskbänken. För att utföra denna operation är det lämpligt att köra en svamp indränkt i coladryck över den rostiga ytan.

För att helt rengöra tillbehör och föremål helt av metall, är det lämpligt att sänka ner dem direkt i drycken. Efter några minuter tar du bort sockerresterna genom att skölja dem med rent vatten.