Gipsskiva på våt vägg

Jag har en blöt vägg, hårlyft kanske (vi gör research). Färgen som lagts på håller inte, jag funderar på att lägga gipsskivor med isolering och måla efteråt, är det en bra idé, var finns det bättre att göra. Tack för alla idéer du kan ge mig. Ses snart -

Gipsskivor (Placo är ett registrerat varumärke för en av tillverkarna av denna typ av material) får endast placeras på en solid vägg, och i synnerhet mycket torr. Detsamma gäller för isoleringsmaterial och i synnerhet för mineralull, vegetabilisk eller animalisk ull, vars befuktning praktiskt taget upphäver de isolerande egenskaperna. Genom att bekläda en fuktig vägg kommer du inte bara att "dölja eländet" utan också förvärra situationen genom att hindra avdunstning av fukten som finns i murverket.

Först och främst måste du hitta ursprunget till befuktningen. Att förhindra att vatten når murverket är det enda sättet att förhindra kapillärhöjning. Se upp för de mirakelmedel som kommer att erbjudas dig, såsom magnetfältsväxelriktare och andra "faribouletter". Även injektioner är inte en 100% garanterad lösning. Dränering + en bra tätskikt av grunderna är de mest lämpliga förnuftslösningarna i en stor majoritet av fallen. Håll även utkik efter eventuell infiltration på fasaden eller på taket, samt naturligtvis läckor från stuprör, avloppsrör eller mikroläckor från tilloppsrör.