Hur organiserar man en korridor för att inte slösa utrymme?

Korridoren, betraktad som en tillfällig plats i huset, kan ganska bli en trevlig plats att bo på, om inte ett utrymme där dekoration och smart förvaring samsas harmoniskt. Hemligheten ? Arrangera, dekorera, tillbehör och harmonisera efter husets personlighet och arkitektur. Tänk på funktionalitet och design på samma gång.

Optimera utrymmet i en korridor

Häng krokar i korridoren

Inget bättre än krokarna för den praktiska sidan utan att röra designen eller strunta i dekorationen. Krokarna låter dig hänga rockar, hattar (mycket användbart). Det är möjligt att tillbehöra dem med konstiga tygväskor och halsdukar för en garanterat bohemisk-chic effekt. ! Förutom att göra hallen till en extra förvaringsplats ger krokarna verkligen en varm och personlig touch.

Placera en bänk i korridoren

Detta dekorationstips är giltigt om och bara om hallen är tillräckligt bred. För ett harmoniskt utseende skulle det perfekta vara att introducera en industriell, skandinavisk, till och med rustik stil i korridoren. Kontrasten med en resolut modern interiör kommer att garanteras. Inget hindrar dock att integrera en industriell typ bänk i en ganska klassisk interiör för att få med den udda sidan av stället. I båda fallen förvandlas hallen till ett utrymme där det går att byta snabbt innan man går ut eller när man går in. Där kommer det även gå att vila för att byta vardagsrum.

Inred hallen med skoförvaring

Genomtänkta och välplacerade skoförvaringsenheter ger korridoren en originell touch samtidigt som den pryds. Detta tips tar inte på något sätt bort det praktiska och ännu mindre dekorationsandan. Det är dock viktigt att välja rätt skoförvaringsskåp. Helst är de som kan placeras i källaren (för att ta vara på ännu mer utrymme) att föredra. Ännu bättre, placera små korgar ovanpå för att rymma post, tidningar, några böcker eller till och med nycklar.

Skapa ditt eget galleri

För en hall som speglar ägarnas personlighet finns det inget som att skapa ett fotovägggalleri. Det är viktigt att ge fantasin fritt spelrum och låta kreativiteten uttrycka sig fritt för att detta arrangemang ska bli framgångsrikt. Alla stöd är bra, konventionella ramar, eller omdekorerade, ramar skapade med alternativa material, etc. Det viktiga är vad som finns inuti lika mycket som resultatet. Några idéer till innehåll: personliga foton, dekorativa och konstgjorda foton eller konstnärliga affischer.

Installera en spegel i korridoren

Att placera en imponerande spegel i korridoren hjälper inte bara för att visuellt förstora utrymmet, men också för att tillbehöra den med en raffinerad touch. Detta tillbehör kommer att tillåta de sista kontrollerna när det gäller utseende, frisyr eller till och med smink innan du går ut. En spegel prydd med en rå trälist kommer att vara både chic och modern!

Våga tapeten i korridoren

Sprudlande och prålig? Nej, tvärtom, tapeten är varm och fylld av personlighet. Det viktigaste är att välja det efter din personlighet. Tropiska, vegetabiliska och etniska motiv är för närvarande de mest fashionabla. Dessutom kombinerar de briljant originalitet och autenticitet. För den som tvekar att klä hela sin hall går det att ha en enda list mitt på en helt ommålad väggsektion. Självklart måste färgen och mönstren vara perfekt matchade och/eller kompletterande för ett vackert resultat!

Måla och färglägg hallen

Att måla källaren i en hall med en annan och kompletterande färg är också intressant för att ge karaktär åt denna del av huset. Om färgen appliceras på basen blir utrymmet mer strukturerat. Om å andra sidan det totala utseendet väljs kommer korridoren att få personlighet eller återspegla ägarens. I alla fall tillåts alla fantasier att tillbehöra denna passageplats, så länge de antas.

En korridor med ett bibliotek

Det här alternativet är perfekt för bokälskare som kommer att kunna tillkännage färgen redan från början. Hur göra ? Det räcker med smala hyllor på höjden för att ordna böcker, eller fotoalbum och på så sätt skapa ett bibliotek. En tidlös klassiker. Denna lösning är idealisk för dem som letar efter originalitet eller en konstnärlig touch för presentation av böcker och hyllor.

Ordna ett glastak

Inget bättre än ett glastak för att förstora och lysa upp utrymmet. Observera, det är absolut nödvändigt att väggen inte är en bärande vägg. Staket kan prydas med sobra och designerfärger som lackat svart, silvergrå eller guld för den som inte är rädd för någonting. Resultatet är en glamorös, modern och chic inredning på samma gång!

Glasdörrar i korridoren

På grund av de många begränsningarna är det inte alltid lätt att välja en total glaslook för en hall. Som en kompromiss är allt du behöver göra att välja glasdörrar. Dessa kommer att få in ljuset och förvandla hallen till en ljus plats samtidigt som de förblir lite klassiska. Modernt och designat, glasdörrarna ger även denna del av hemmet en vackert konstnärlig touch, vilket är mycket populärt när det gäller inredning. Dessutom förstorar de hallen synligt tack vare en optisk illusionseffekt!

Satsa på en total obefläckad look

Att radikalt förvandla en trång och mörk hall, inget som vitt! Charmen och tidlösa elegansen hos denna nyans gör att den kan ge design och karaktär till alla rum. Att måla en hall ljust vit kan vara lite vågat, men ansträngningen är väl värt ansträngningen. Denna färg kommer att ge ljus, ge illusionen av ett större utrymme och framför allt förbättra dekorationen. Om det saknas förvaringsutrymme i huset, tveka inte att ordna smart med skjutdörrar, allt i vitt också. Det orörda vita i korridoren är också perfekt för att förbättra ett galleri med familjefoton, eller till och med konstnärliga foton. För mer stil, inget bättre än den chica och chockerande svartvita duon. På vita väggar, arrangera svartvita foton, eller sätt färgbilder i svartlackerade träfotoramar, på en orörd vägg, fantastiskt!