10 lifehacks för att göra livet enklare hemma

Optimera lagring, underlätta underhåll, så många dagliga uppgifter hemma. Det är mycket lättare att hantera dessa bekymmer genom att anta smarta tips, men ändå enkelt att implementera. Zooma på 10 effektiva lifehacks för att göra livet enklare hemma.

De bästa life hacks för att förenkla ditt liv hemma

Rengör vax från ljus med isbitar

Ljuset är ett typiskt dekorativt element, huvudsakligen i mitten av ett bord eller en hylla, bland annat. Det finns dock en risk att deras vax kommer på möbler när de väl är tända. Flera tips erbjuds för att råda bot på detta, men att använda isbitar är en del av konceptet med lifehack. För att göra detta behöver du bara:

 1. Fyll en plastpåse med isbitar;
 2. Passera påsen över vaxet för att stelna det;
 3. Skrapa försiktigt vaxet med en sked för att ta bort det.

Använd tandkräm för att ta bort repor på möbler

Litet slitage kan uppstå på möblerna, till exempel små repor. För detta är en enkel blekande tandkräm effektiv för att dölja dessa ytliga repor. Den innehåller faktiskt slipmedel som t.ex bikarbonat eller aluminiumoxid. Det är dock bra att noggrant följa stegen som består av:

 1. Rengör ytan på möbeln genom att fukta den;
 2. Torka med en trasa;
 3. Applicera tandkräm på reporna;
 4. Ta bort överskottet av den applicerade pastan;
 5. Låt torka mellan 5 till 10 minuter;
 6. Gnid in tandkrämen med en trasa.

Blanka köksredskap med aspirin

Att bli av med eller ta bort brända märken från köksredskap som stekpannor eller kastruller kan visa sig vara en riktig huvudvärk. Men här är ett tips som inte bara rengör dem, utan också gör att de ser ännu ljusare ut. Tanken är att använda aspirin blandat med vatten. Detta beror på att blandningen blir brusande och rengöringen utförs av gasbubblorna som kommer ut ur den. För att göra detta behöver du bara:

 1. Krossa några tabletter aspirin ;
 2. Späd aspirinpulvret i en lösning av vatten och några droppar citron;
 3. Gnugga redskapen som ska rengöras med bruspastan;
 4. Skölj.

Lyser bättre med självhäftande LED-lampor

Belysningsprodukter erbjuder nu ett brett urval, från klassiska lampor till de som använder mer avancerad teknik. Lamporna LED Lim finns nu i många typer av butiker och kan användas på olika sätt. De är faktiskt mer praktiska när det gäller ergonomi, eftersom de lyser upp med en enkel beröring med fingrarna. Förekomsten av gråzoner i vissa delar av huset kommer att vara ett dåligt minne, eftersom de kan:

 • Lys upp hörn som är svåra att komma åt med ljus, som undersidan av köksskåp eller insidan av ett skåp;
 • Agerar som nattlampa i barnrum;
 • Lys upp riskfyllda stigar som trappor.

Använd tejp mot sönderfallande väggar

Många stöter ofta på problemet med den sönderfallande väggen när det kommer till att slå en spik i den. Denna spik är verkligen den stora fienden till en putsad vägg. För att framgångsrikt dekorera väggen utan att flisa den är allt du behöver göra:

 1. Sätt fast tejp där spiken ska slås;
 2. Skjut spiken genom hålet på en klädnypa;
 3. Håll tången mot väggen samtidigt som du knackar på spiken med en hammare.

Märk kablarna som ligger runt

Kablar som ligger runt? Laddare och anslutningskablar ligger utspridda överallt och det blir svårt att skilja dem åt. För att inte göra några misstag är det användbart att följa följande steg:

 1. Linda färgad tejp runt varje kabel;
 2. Skriv på den namnet på enheten som den motsvarar.

Ta bort märkena på väggarna med hårtorken

Det är inte ovanligt att barn har roligt med att rita på väggarna. Att rensa upp fläckar utan att skada färgen är dock svårare än det ser ut. Ändå en enkel hårtork kan hjälpa till att ta sig dit utan alltför stora svårigheter. För detta är det nödvändigt att:

 1. Värm märkena på väggarna med hårtorken i några sekunder;
 2. Ta bort ränder med en mjuk trasa och tvål.

Stryk tvätten med en plattång

Efter tvätten är strykning också en vanlig syssla i ett hushåll. Strykjärnet blir därmed ett väsentligt verktyg för att göra livet enklare hemma. Men i avsaknad av denna enhet finns det alternativ, inklusive användning av en plattång. Det är faktiskt möjligt att släta ut kläder med detta verktyg som tydligen är avsett uteslutande för hår. Helt enkelt:

 1. Ställ in den lägsta temperaturen;
 2. Lägg tyget mellan de två kokplattorna.

Förvara kläder på olika sätt i en låda

Förvaring är en övning som sätter igång mycket fantasi. Faktum är att när kläderna hopar sig i antal, svämmar garderoben över, i huvudsak när det inte finns något alternativ som ett omklädningsrum. Därför är det användbart att optimera kapaciteten för förvaringsutrymmet för kläder. För att göra detta är tanken att:

Ordna toppen av kläderna vikta vertikalt: tröjor, t-shirts, linne, etc. ;

 1. Undvik att krossa kläderna i botten av högen;
 2. Använd en behållare för varje typ av plagg;
 3. Ordna helheten för att få en överblick.

Att vika och ordna kläder sida vid sida i lådor sparar alltså förvaringsutrymme.

Knyt halsdukar och strumpbyxor annorlunda på galgen

Halsdukar och strumpbyxor skapar ofta en röra när de inte förvaras på rätt sätt. Faktum är att de oftast rullas till en boll. För att göra ditt liv enklare är det lämpligt att använda en klädhängare för att undvika att skrynkla dem och för att spara tid. Principen är att knyta halsdukar och strumpbyxor runt den nedre delen av galgen. Allt du behöver göra är att hänga den i garderoben.

Denna metod är också användbar för att effektivt förvara slipsar eller halsband.